Dcérka nechce papať

lady511
8. aug 2014

Ahojte,,mam taký problém,,moja dcerka 2r 8m nechce papat tak maximálne z ranajok jeden hryz,,z obedu podla toho čo ked papá polievku tak 2 lyžice a koniec,,ked niečo druhé tiež tak ochutná zje jednu lyžicu a potom vypluje 😒 ..ked bola menšia všetko pekne papkala,,aj zeleninu,,aj polievky,,nič neodmietla,,neviem či je to normálne v tomto veku,,pýta si len mliečo alebo kakao,,chcela som to zatrhnut ved dieta v tomto veku na obed nemusí mat mlieko ale normálny obed,,ale ona len mlieko a kakao,,ked jej ho nedám aj celý den tak nebude jesť nič ☹ ..sladkosti jej nedávame...poradte dakuje

terezka1947
8. aug 2014

@lady511 poradit neviem...mam syna skoro takeho isteho velkaca a papkaca ako je tvoja dcerka
mne pomaha nejako extra nenutit a skusam aspon po lyzickach zo vsetkeho...ale priznam sa,ze niekedy si cez obed pomaham rozpravkou...
mame aj take "zvlastne pomocky"pri jedeni 😀 😀 😀 😀 😀

pizzu zje..tooo nutit netreba(preto sa snazim robit domacu)..aaale....pizzanazov pomaha-ako?
napr.ak omeletu nazvem pizza,spapa
ak volske oko je pizza,tiez spapa
maso nieeee,ale rezen ano...a tak casto kadeco kamuflujem(ak sa da),ze je to vlastne rezen
zemiaky tiez ziadna slava...aaale...hranolky ano...aaaa tak napr.aj uhorka pokrajana ako hranolky sa spapa-inak nie

akoze ja viem,ze je to nepochopitelne,ale vazne to tak u nas funguje
trapime sa...ale ide to pomaly
myslim,ze su asi aj v yakom "blbom"veku na papanie....inak v kolektive je akoby som mu doma davala mesacne hladovky 😀

lady511
autor
8. aug 2014

@terezka1947 Dakujem za tip..no naša aj keby som jej daval pizzu ,,hranolky a neviem čo nezje,,teda možno jednu dve by zjedla,,tak asi je to normálne v tomto veku,,aj tie jej " naj"polievky čo mala velmi rada a bola som pyšná že mi pekne zje mi odmieta ☹ ..aj ked sa snažím všeliako na nu,,že " za babičku, za dedka " nič ☹ ked ju nutim tak da do pusy ale vypluje,,,a byt ju nebudem aby jedla to nemá zmysel..ako ona je tak tučnučka..na svoj vek,,váhu ma primeranu veku..len to ma štve že pomaly ani varit nemusím..a ked robím polievku tak len tak na dve varechy,,lebo potom pol hrnca vyhodím 😒

siska53
8. aug 2014

Nuz deti od urciteho veku sa mozu stat slabymi papacmi,moja tetka vravela,ze nasa sesterka za den skoro nic nezje..neviem,nikdy sme tam cely den neboli. Mala normalne proporcie...neskor zacala jest normalne. Aj moja sestra mala obdobie,ze z papkacky sa stala nejedacka.
Takze,ano,moze to byt normalne.
Ale ak to nie je zubami,ak idu,aj vtedy deti mozu horsie jest,moze to byt aj nastroj manipulacie s nami. (Dieta ako vyzva,A dost!)
Urcite by som ju nesilila,nenutila,mliecko jej dala len v casoch,kedy ho pijavala i predtym (ranajky,mozno vecera?) jedlo predstavila,zapojila ju do pripravy v ramci jej moznosti,prip.pekne vyzdobila.

Moj syn dlho nechcel brokolicu,len mixnutu zjedol,vzdy som mu ale kusok dala,nikdy nezjedol. Raz som mu nedala,nepytal,dalsikrat som tiez nedala a vypytal si a zjedol ju. Dcerku zas pomalicky ucim jest jablko,to totiz nechcela v ziadnej podobe dlho.
Treba ponukat,ale nebyt nestastny,nehucat,nedat prilis najavo,ze ta to trapi.
Mna nutili jest maso a jedine,co dosiahli,ze som si v 15r.vymohla a vyargumentovala,preco ho jest nebudem.
Strasne sa mi pacil ten francuzsky styl stravovania i malych deti (nie vo vsetkom-hriby,plesnove syry a koreniny do 2r.,to nie),ale ten princip,ako na to isli.
Verim,ze sa vam to coskoro upravi.

siska53
8. aug 2014

Zopar ukaziek,ako obcas servirujem..."prechod pre chodcov"-chlieb so salamom bol pre 4r.syna,mala salam dostane vzdy len trosku ochutnat,syn a muz to nejedia casto,s tym by som nesuhlasila.

lady511
autor
8. aug 2014

@siska53 Dakujem..tak snažila som sa aj nové veci,,variť,,trošku poobmienat..ale nič,,na obed mliečko..ked nie tak sa naje ASI z tých 2 lyžíc 😖 a večer.. ale v noci pije aj 2-3 flaše.,.to už odmalička..ona si to ešte tak vypýta že "pjosím mliečko mami" no nedajte jej 😀 🙂 ..kakao len raz denne niekedy raz za 2 dni,,ona aj príde zamnou že mami cem jebik (chlebík) spolu ho spravíme a zase si len odhryzne raz..a to ma rozčuluje že čo si teda vypýta (ked je to normálne a zdravé) tak jej to spravím..ako chlebík...jablčko si vypýta.ale zo všetkého tak hryz,,asi ma delenu stravu 😀 😒

siska53
8. aug 2014

@lady511 a moze to byt aj teplom,v horucom pocasi ani dospelym az tak nechuti (cest vynimkam🙂 ).
Skus to neriesit a vzdy jej jedlo predstavit,nech ovonia,ochutna..no na nove jedla si deti zvykaju dlhsie,ako dospeli....aj ja som az pri dcerke bola ochotna akceptovat chut masa...dovtedy ma z neho napinalo a mala som fakt problem ho zjest(nutila ma rodina,ked som bola tehotna a v prvych mesiacoch dojcenia jest maso).

lady511
autor
8. aug 2014

@siska53 toto trvá už dlhšie,,či je teplo alebo nie,,no uvidíme,,skušala som to parkrát aj ozdobit ako ty a vyššie ale nič,,no aspon že niečo ochutná z toho

siska53
8. aug 2014

@lady511 presne toto sa ma dnes pytala kamoska,ze ci mojim chuti,lrbo ze jej uz 2.tyzden takmer nic nechce jest,len mlieko pit a este tak pagzc ci dedkov gulas..tak nie ste jedine..mojo zatial jedia ako vzdy,dakedy len "ziram",co popracu,obcas jedia menej.nic mimoriadne.
Tak som jej povedala,co tebe.

bonaqa2013
8. aug 2014

skús kúpiť čaj detský na jedenie. Alebo potom je Peritol - ale iba na recept.
A nie je dieťa moc chudé keď tak malo papá? Mojej známej dieťa zjedlo za deň 1 horálku. Lekár povedal, že aspoň to. Teraz má asi 10 rokov a už je troška na tom lepšie - podĺa maminky sa naje normálne. Nechutenstvom trpela asi vo veku 2 roky.