Dokedy ste používali vajíčko na kočiar?

lalalila
23. nov 2012

maly ma 4 a pol mesiaca vajicko som nekupovala lebo sme isli na zimu a maly mi vonku odmieta byt v kociku teda vo vanicke a tak zvazujem ze si dokupim vajicko len neviem dokedy ho vyuzijem a ci mu v nom vonku nebude zima ????

katy1979
23. nov 2012

skus mu nahodit sportak a dat do leziacej polohy mozno to pomoze.
lebo vajicko a fusak a este tam nacpat dieta da sa ale tam by sa ani mne veru nepacilo. Vacsinu vajicok ani nenapolohujes ak ti zaspi zeby si ho dala do rovnej polohy takze na dlhodobe vozenie po vonku to asi nie je.

lalalila
autor
23. nov 2012

@katy1979 skusala som sportak ale este je maly donho mame maxi cosi mura 4 kociar a tam je velka sportova cast tak asi az o 2-3 mesiace

hradnapani
23. nov 2012

@lalalila myslim, ze na vajicko je uz dost neskoro. My sme pouzivali do nejakych piatich mesiacov (pre tie, ktore ma odsudia: ak ste neboli v takejto situacii, nesudte 😉, lebo tiez odmietal byt v kociku a hned ked sa dalo, tak som ho dala do sportoveho. No, a vela sme ho aj nosili v nosici. Ale na to vajco je v takomto veku uz neskoro, nevyuzijete, bude sa tam tlacit coskoro.

lalalila
autor
23. nov 2012

@hradnapani to si ma nepotesila lebo sportova cast je velka a vo vanicke je ako pavian ;))))

hradnapani
23. nov 2012

@lalalila ale ked to chces pouzivat len na nejake pohotovostne presuny k lekarom a takk (nie na dlhe prechadzky) , tak by to nemuselo byt zle. Ak zozenies dostatocne siroke vajicko, tak zima mu v tom nebude, lebo dostat specialne fusaky do vajicka a mne sa zdalo,ze v tom vajci je aj dost teplo (podla toho, z akeho materialu).
Niektore deti bezne su v aute vo vajicku aj do roka (v aute sme nase dieta tak dlho mali vo vajicku,) ale nikdy som ho tam tak nenaobliekala, lebo by to dlho nevydrzal. Zavisi aj od postavy, vahy a tak.

hradnapani
23. nov 2012

@lalalila pavianske vreskoty poznam... poznam 😉 Ale neboj, deti rastu velmi rychlo v tomto veku, za chvilu ho mas v sportiaku

lalalila
autor
23. nov 2012

@hradnapani vaham aby som zbytocne nevyhodila peniaze za vajicko a fusak donho ;/

hradnapani
23. nov 2012

@lalalila viacmenej si myslim, ze by to boli vyhodene peniaze. Skor pozhanat pouzite po znamych zadarmo, na tych par tyzdnov. Mozno este vyskusat nejaku vlozku do tej sportovej casti, nejaku podlozku, ktora by vyplnila priestor, aby sa tak nestracal v tom sportiaku (napriklad do vajicok sa dava novorodenecka vlozka, tak nieco na takyto sposob), ale to fakt ma len teraz napadlo, neviem, ci sa take nieco vyraba, mozno ano.

ankaevka
23. nov 2012

@lalalila vajíčko som používala iba pri jazde autom..pre 4m sa mi zdá už malé, počítaj že ho tam budeš dávať aj s fusakom a je to dosť otvorené, pri silnejšom vetre nebude veľmi chránené...neviem ja by som nekupovala, skôr by som skúsila tú športovú časť

lalalila
autor
23. nov 2012

@hradnapani ved ja viem ale prvy s tym nemal problem ale tento hroza uz len to ze je naobliekany mu vadi a ked ho dam este do vanicke tak uz uplne zle je ;))

hradnapani
23. nov 2012

@lalalila kym som nemala dieta, tak ma ani len vo sne nenapadlo, ze su deti, ktore neznasaju kociar 😀 A potom ma este prekvapilo, ze deti v noci nespia 😀 Same prekvapenia...

lalalila
autor
23. nov 2012

@hradnapani to ze v noci nespia poznam ;)) tiez ma prekvapilo kolko emergie a vydrze nespat maju ;)))))))))

katy1979
23. nov 2012

@lalalila to je jedno ze je sportak velky. dolezite je mat to na lezato. my sme mali jane slalom. myslim si ze je to dost velky a siroky sportak a este k tomu bez fusaku na jesen a bolo to v pohode. vsak tie deti tam nemusia byt ako sardinky v konzerve. aspon si moze rucicky ponatahovat.
Ak nemal maly v sportaku problem tak by som tuto moznost hned nezavrhovala ze je velky. Starsi skoncil v sportaku v 4mesiacoch. Mladsi este o dva tyzdne skor.
Len tie vreskoty aj tak neprestali 😀

alexandra7575
23. nov 2012

Ahoj, my sme prežívali presne to isté🙂 moja paulínka nechcela byť od troch mesiacov v kočiari, tak som ju kočíkovala vo vajíčku 🙂 tak sme chodili von do jej skoro 7 mesiacov, kým úplne sama nevedela sedieť( už aj nôžky jej odtiaľ viseli🙂 )dovtedy ani v športovom nechcela byť☹ len my sme to vystihli v lete

lalalila
autor
24. nov 2012

@alexandra7575 no ved to ze teraz je zima ;/ neviem ako to vymyslim asi budem musiet skusit sportovz cast

alexandra7575
24. nov 2012

Na tvojom mieste by som asi skúsila tú športovú časť, lebo mojej paulinke trvalo dosť dlho, kým si zvykla aspoň na vajíčko- nechcela byť vôbec v ničom, len na rukách, skúšala som aj manducu , ale ani v tej nechcela byť. Aj teraz občas vymýšľa, že nechce sedieť v kočiari a to má už 10 mesiacov. Skús nejaký nosič, na nete sú aj obchody, kde si ich môžeš len požičať, aj ja som tak mala na týždeň požičanú manducu. Ideálne by bolo, ak by sa ti dala športová časť otočiť smerom k tebe, aby ste sa na seba mohli s malým pozerať - aby bol aj on spokojnejší, predsa len ešte je maličký. Ja , keby že mám druhé dieťa, tak už kúpim športový taký korýtkový - podobný ako vajíčko, len väčšie a dá sa polohovať aj do ľahu a do sedu 🙂