Dvojročné dieťa nechce cikať a kakať do nočníka
Ahojte. Mam 2-rocnu dceru. Zacali sme s odplienkovanim. Dcera uz chape, kedy cika a kaka, ked mala plienky, tak vzdy prisla za mnou, ked cikala/kakala a povedala mi to. No dala som jej dole plienky a ona nie a nie pustit do nocnika. Ked ju tam posadim, tak protestuje, ale vydrzi tam sediet, no nepusti. Zacali sme pred tromi dnami a ona vydrzi necikat, napr.dnes cikala az o siestej vecer. Ked mala plienky tak sa stalo, ze cikala az okolo dvanastej, co som tiez nechapala, lebo ja beham na zachod kazdu chvilu. Chcem sa opytat ci ste aj vy mali taky problem a ci po case pusti aj do nocnika. Lebo je mi jej luto ak moc a stolicu zadrziava cely den lebo sa boji. Ale ako ju yo potom naucim? Dakujem za kazdu radu...
moja ma 2 roky a 2 mesiace, cika do nocnika krasne, ale kakat nechce vobec, zadrziava to tak dlho ako sa da.... je to len otazka casu, kedy si zvykne sediet na nocniku a kakat... treba nechat cas dietetku, lebo je to nieco nove pre neho... 🙂
ahoj môžeš skúsiť viac vecí, napr. dohodnúť návštevu s dieťatkom v jej veku kto to už vie, deti sa od seba veľmi rýchlo učia, alebo teraz keď je tak teplo tak ju nechať pobehávať bez plienky a najmä vtedy ak vieš že už bude každú chvíľu kakať, no a ešte ponúkať veľa veľa tekutín, čítať knižky alebo pustiť oľlúbené DVD. Nám sa to podarilo po návšteve chlapčeka v jeho veku, 1 deň ho to bavilo, potom odmietal ale ja som už trvala na svojom a oplatilo sa. Tak držím palce 🙂
ešte som zabudla spomenúť, že zo začiatku dostával odmenu gumového macíka 🙂 veľmi dobre to fungovalo a časom sme pomaličky od toho upustili.
Ak dovolite baby aj ja sa pripojim,mam dva a pol rocneho syna a tiez sa trapime,stale som davala na rady nesilit to a stale sme odplienkovanie posuvali za stiry mesiace bude mat tri roky achceme ist do skolky,ale on stale kade chodi tade cika a kaka.....:( je sikovny vo vsetkom ale toto nieje jeho tema,vydrzi sediet na nocniku aj hodinu ale nic akonahle sa postavy zalezie pod stol a uz to ide,skusame uz viac ako tri tyzdne v kuse ale bez vysledku,pocikane pancuchy mu nevadia,skusali sme hrozbami aj prosbami ,odmenami aj ignoraciou (bez slova ho prezliect) ,ale nic nezabera .Citim sa dost blbo lebo uz sme odplienkovanim presli dva krat so starsimi synmi a nemali sme ziadne problemi za tyzden bolo po starostiach...ale s najmladsim boj a bez minymalneho pokroku,len jeden jediny krat za viac ako tri tyzdne sa nam podarilo vycikat,to bolo prvy a posledny krat.Uspech bol vobec naucit ho sediet najprv velke hysaky a vzpieranie,nastastie ho to preslo a uz aspon sedi,ale nevicika sa ani keby tam sedi celi den......ak mate poradte neake finty,lebo u nas nezaberaju ani odmeny ani karhanie,ani pochvali proste nic....je to mali tvrdohlavec ked on nechce tak sa aj pokrajat mozem.
@lianka2 U nas pomohlo, ze som jej dala na vyber kde chce mat svoj 'kakaci' kutik. Ci u nas na wc - dala som jej nocnik pri wcko, ale potom som jej dala nocnik do ruky nech si sama najde miesto a vybrala si v kupelni za dverami. Asi potrebovala 'intimco' 🙂 Mozno by to stalo za to, nech si sama urci kde bude mat svoj intimny kutik. Vela zdaru.
@lianka2 svojho syna som začala dávať na nočník keď mal asi 13 mesiacov, samozrejme tomu ešte nerozumel a nikdy sa tam nevycikal ale aspoň sme sa zoznámili 🙂 dávala som ho tam asi 2 týždne a potom som prestala. Keď mal 17 mesiacov začal si sám uvedomovať že mu treba cikať, kakať a keď mu trebalo začal sa sám vyzliekať. Tak sme hneď začali sledovať znamenia aby sme nezaspali na vavrínoch a dávať ho na nočník znova. Teraz má 18 mesiacov a cez deň krásne ciká do nočníka, vždy sa pri tom usmieva lebo vie že ho pochválim a usmejem sa naňho 🙂 úplne nenásilne a bez stresov....
@adeala nas ma 18 mesiacov a sam sa zacal pytat cikat, ked mu trebalo zacal si stahovat nohavice, takze kazde dieta sa inak aj mentalne vyvija 🙂 ja som za to zacat cim skor s nocnikom a ked to nejde ani po dvoch tyzdnoch tak to posuvat...ale clovek nevie ako to pojde kym neskusi...
My sme toto prežívali aj s prvou dcérkou a jasne že aj teraz je to to iste. Dávala som ju na nočník keď mala asi 1 vedela tam presedieť aj pol hodinu ale bez výsledku. Teraz bude mať 2 a nočník nehrozi ako kedy mala k tomu odpor. Nič ju nedonúti si tam sadnúť. Tak musíme len čakať aj starsia bola taká zlom prišiel keď mala 2r a 2 mesiace. Sadla na nočník a už od vtedy nechcela plienku. Tak len dúfam že aj s touto to tak bude. Môj záver je že treba počkať kým bude dieťa pripravené a nič nasilu.
napísala som to ako madar ale píšem cez telefón 😁
Troska znova oprasim temu 🙂
A co ak za svet 2rocna koza nechce plienku, ze ved ona je uz velka. A na nocnik tiez nechce. Ak sadne, len s krikom. A samozrejme zadrziava.
@edvelyn ako ktore....nie je vhodne nutit dieta robit nieco skor ako je na to pripravene, ano, vychodne kultury maju BKM, u nas skor rarita
K teme...vydrzat, kludne aj nech sa pocura do gati, zacne jej to vadit a casto sa pytat, ci ide na nocnik....alebo skus rovno na zachod, ked pochopi, co od nej chces, nauci sa to, ja som malej kupila take pekne obrazkove nohavicky a obliekla ich jej oblubenym plysakom a povedala jej, ze aj ona moze take nosit, ale len ked bude curat do nocnika, lebo take pekne gatky nosia len tie dievcata, ktore vedia chodit na nocnik

@edvelyn moja tiež nemala problem ked mala 8 mesiacov sedela mi krasne na nočniku a teraz ma dva a mame podobny problem. a chvalim robime ovacie ked sa vicika alebo vykaká na zachod aalebo nočniček. Je to o dozreti.