Dvojročný sa zľakol kakuška v šerblíku
Prosím poraďte máte niekto skúsenosť? Malinký chodí od 2 rôčkov pekne cikať sám do nočníčka už ani v noci plienočku nemáme iba na kakanie si stále pýtal plienku :( začala som to riešiť kvôli škôlke za tri mesiace by mal ísť po dlhom prehováraní a potom čo sme plenky zbalili a dali pá pá som ho začala dávať kakať na šerblík a keď sa nám to konečne podarilo tak sa hovienka strašne zľakol :( nepomohlo ani moje tešenie ani odmena ani nič a teraz ked chce kakať tak to zdržuje ani do záchoda ani do šerbla proste nechce aby vyliezlo riešim to s čipkami ale strašné záchvaty hysterické plače až sa trasie čo to zadržiava :( dokonca plačem aj ja už neviem ako ďalej som úplne zúfalá:( mám sa vrátiť k plienkam??? alebo ho naďalej takto psychicky týrať?
@andrejta vsak ja ani nepisem o negativnom teste jak sneh a o dufani ze moze byt pozitivny 🙂 ja celkovo pisem o snazilkach,ze niektore su zrejme fakt nestastne z tohi tak zial,popytaju sa aj voloviny. Ale vsak nech sa pytaju,kto chce nech im odpovie,ini zas nech sa na tom zabavi 🙂 aspon si kazdy pride na svoje ;)
Pokial som sa nezaregistrovala na mk tak som ani netušila aké vedia byt dospelé ženy infantilne. To žena keď porodí nadobudne kolektívne vedomie s dieťaťom a už to nie je ja ale my ? Myslím to my už papame toto my kakame tam my spinkame toľko. Nerozumiem. A keď vidím ako ženy svoje prsia volajú cici, dudka, micka tak sa mi chce blut.
@rysisi k problému zo stolicou si pozrite dámsky magazín z tohto týždňa asi streda bola tam detská psychologicka celkom rozumná debata tam bola možno pomôže.
@moni244 ano čitala som....zmagorene zeny...
Furt dokola sa to opakuje - cim viac sa na niečo sustrediš, riešiš, pitveš...tym je to horšie...psychika je polovica uspechu. Dnes je velky tlak na to ,,mat dieťa,, a verim ze je to prirodzena tužba partnerov. ALe niekedy je to hotova hysteria...
@sardinka335 mne si na otlak zial bohu alebo vdaka bohu nestupila,to ze sa snazime je v zmysle,dali sme tomu priebeh,kedy to pride-vtedy to pride 🙂 nemam ani ovu testy ani si nemeriam teplotu a partnera mam na 5tyz.v zahranici a na tyzden doma 🙂 takze bud kludna,moje otlaky ostali neposkodene ;)
@sardinka335 obavam sa, ze si naivna. Po 3 rokoch na Mk mi je uplne a celkom jasne, ze zo zdraveho sedliackeho rozumu su uz len historicky podmienene pozostaky. U mladsich jedincov sa vyskytuje len v stopovych mnozstvach 😝 A bude horsie, lebo tito mladsi jedinci vychovavaju deti.
@lalia87 lenze ciarka na teste je proste ciarka. ak tam nic nie je, so srdcom to nema nic spolocne, nechapes? ja viem, je tazke, ak si zeny zelaju babo a nedari sa. ale je kopce zien, ktore to beru normlane. len to, co je tu ako bolo opisane vyssie, az rozum stoji. rozumies, co sa tu snazim pisat?
ak nie je ciarka na teste /a ver, ze aj ja som cakala/, tak tam proste nie je. ak je, tak tam je. ale nebudem tvrdit, ze ju tam vidim, ked tam neni. o rozum som este neprisla.
@lalia87 jasne, chapem. Len niekedy sa clovek nezdrzi a napise trochu ironickejsie... Ale niekedy sa tomu fakt neda zabranit 🙂. Raz som citala, ze sa jedna baba rozplakala kvoli tomu, ze si nemohla v stanovenom case omerat bazalnu teplotu, lebo sa dcera zobudila skor a musela vstat za nou z postele. No musis uznat, ze toto je uz cez... Ale kukam, ze sme riadne odbocili od temy 😀
@mawka ale ved jasne,s tymto suhlasim na sto pro..niektorym to uz riadne preteka cez hlavu..bud ich tak vek tlaci,tuzba,okolie ze uz vidia aj neviditelne,neviem..ja som mojou prvou spravou sardinke myslela to,ze sa netreba tym snazilkam posmievat ako vseobecne,kazdy sme nejaky...a potom mozno z takych moc presnazilkovanych su taketo kakuskove serblicenkove.
@andrejta to sme teda odbocili 🙂 no ved toto je ta prehnana snazivost..nie je snazit ako snazit..aby som mala z kazdeho dna 5ovu testov a hodiny tam dopisovane a neviem co,tak to nie .ake ktovie,mozno raz pride aj k tomu :D neviem no,asi su to take zeny ktore sa snazia uz predlho tak skusaju a veria aj v nemozne
:D :D :D :D
@rysisi a co s tym ma pou? Ako mu to ma pomoct? Nauci ho to ze s "kakuskami" sa hrame davame im papat.... Panenka madova daj mi silu..... 😁
baby odbocili sme, ale povedzme si uprimne: Je nejaky velky rozdiel, ked niekto hisaci pri teste bez ciarky a ked niekto uplne zmagori, ked sa dieta zlakne obsahu serblika. Je to presne o tom istom: Uplna zastavenie mozgu.
@0silvia0 mozno by v niektorých pripadoch stačilo nehnat sa za kariérov, cestovaním ,,do nemoty,, ešte sme nevideli to a to ....potom chcu mať ,,všetko,, lebo dieťaťu chcu dať ,,všetko,, a zrazu maju 35plus niektore tesne pred 40 sa zobudili a čuduju sa ze to nejde...no, prirodu neoklameš.
Nehovorim ze mať dieťa cielene v 18tich....ale do tej 30tky mat to prvé je podla mna spravne...potom uz mnohé zeny ,,nahanaju biologické hodiny,, a čo si budeme hovoriť...tí dobrí muži, starostliví a ako tako schopní su uz davno ,,klofnutí,, no, nech nie som zlá..kde tu sa ešte objavi niečo normálne ale skor su to uz ,,vadne kusy,, pripadne podivíni, egoisti, ktorí ziju len pre seba a vlastne koničky, zaujmy....česť výnimkám samozrejme.
Musis mu povedat ze pan zachodik je hladny a musi sa napapat .. musi ho nakrmit 😂😂😂😂😂
🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂:(🙂🙂DAKUJEM. Ani neviete sakou chutou sa rehocem🙂🙂🙂🙂🙂;)🙂:
@sardinka335 no vies, cestovat s dietatom je nepohodlne pre vacsinu 😉 tak to chcu stihnut bez deti. lebo je to coool byt kazdu chvilu v nejakej prdeli, cim exotickejsej tym cooolovejsie. co tam po nejakej biologii. sak ked v 40 sa nebude vyroba baba darit, sak tu mame umele oplodnenia. sak teda ne? skor si myslim, ze nesporia ani na byvanie, ani na vychovu deti ako na tie umele oplodnenia. a nech si ma tu zozeru aj zaziva.
kto chce, vie mat deti skor, aj mat byvanie, aj cestovat aj sa vzdelavat. v okoli mam baby, co rodili v 22-25, stihali si popri urobit VS, deti maju uz relativne velke, maju baby aj karieru a aj cestuju s detmi ci bez a su uplne spokojne. co si budeme hovorit. dieta sa da vychovavat aj v dvadsiatke uplne normalne. len rozumies, dnes je vela dovodov preco to nejde nez aby sa nasli sposoby ako sa to da. 😉
@rysisi skoskolku by som neriesila...moja chodi normalne na zachod sama od roka a pol..., od dvoch bez redukcie, sama splachne, umyje ruky....a v skolke kakat nechce... uz som mala aj prednasku od ucitelky, ze jej mam dohovorit...a co jej mam dohovorit? kolko ludi na svete na problem sa ,, vysrat" na verejnom zachode, hlavne ked v skolke su zachody stale otvorene a furt na teba niekto cumi.... prestali sme to riesit...pride domov a ide sa vykakat doma...
Tiez by som sa s tym nejak nepiplala...radsej slivkovy kompotik ako cipky a nevsimat si ho...urcite tomu nepomahas , ked pri nom reves
@mawka, na moju malu ked niekto isiel so zdrobneninami , ju to vytacalo a to mala do 3 rokov, tak asi som ozaj s tymi zdrobneninami doma neprehanala, ale toto tu je ozaj moc aj titulok ze 2 rocny chlapec, ved ma o mesiac 3 roky. Ale tak, ok, ja som ina, neznamena to ze maicka kedze je ina, tak je zla.... kazdy sme nejaky.
@katka1981 nikto jej nepise, ze je zla, len ze tym, ze stresuje seba, stresuje aj maleho plus ten pristup k chlapcovi, ktory uz nie je babatko. podla mna zbytocne robi dramu a prenasa na maleho. keby okolo tvojho exkrementu robili take divadlo no ako by si sa citila? asi by si sa tiez bala vykadit nabuduce. deti netreba podcenovat, velmi vnimaju. viac ako dospeli. len, bohuzial, nevedia sa este vyjadrit a povedat mame asertivne, aby prestala, lebo maju z nej nervy. oni to len prezivaju a silno.
@sardinka335, ja s tebou v mnohom suhlasim, ale snazilky nechaj tak. Ja sa im ani necudujem, lebo je to strasne, ked sa roky snazia, vztahy im tym trpia, velakrat sa aj rozpadnu, to je taka silna kava na psychiku, mnohe znenavidia kazdu tehotnu zenu, je to strasne, nechcela by som to zazit. Ale zober si moju tetku, roky nikde nerobila a to je pripad. Jurinkovi skoro vypichli ocko - hovori o 25 rocnom synovi. Bolel ma zubcek - hovori o sebe. A nema vnucata, proste koniec, toto je aj na kona vela. Ale inak super tema, v telke nic nebude, clovek sa aspon zabavi 🙂
@jabadaba, vies co to je o povahe, kazde sme inak citliva, ale mne by tiez mozno preplo, keby som nikdy nemohla mat vlastne dieta, kedze som po nom velmi tuzila. Je vela ludi, co im prepne z blbosti, lebo sa toho vela nakopi a uz to neunesu. Pre mna je dieta zmyslom zivota, nie som z neho posrata, ale neviem si predstavit aky o hovne by som mala zivot bez dietata.
@sardinka335 spravne? ozaj? za kazdu cenu? aj ked nemas spravneho partnera? to si maju niekde vyhliadnut niekoho a nechat sa len tak oplodnit? ja som spravneho stretla, ked som mala 34 a predstav si, otehotnela som na prvy krat. Najlepsie je vsetkych hodit do jedneho vreca, ze? Lebo niektori ludia si myslia, ze vedia vsetko.
kakuska??? to nozaj ?....viem ze sme na materskom fore...ako matky ..nie deti 🙂

@sardinka335 minule tu riešili rozoberanie nejakého digitálneho testu, že aj keď ukázali negatívny výsledok, tak keď ho rozobrali, tak boli na ňom dve čiarky