Dvojročný syn nerozpráva, ale vydáva zvláštne zvuky

janapeterjana
26. júl 2021

Ahojte, dvojročný ešte nerozpráva, len pár slov a vždy keď vidí niečo, čo sa mu veľmi páči (veterné vrtule, smetiarske auto), začne vydávať také zvláštne zvuky. Je to akoby také ručanie, úplne ako nejaké zviera. Na ihrisku som sa nestretla s iným dieťaťom, čo by to robilo, preto sa chcem opýtať, či máte niekto takú skúsenosť. Vďaka.

nikpa
26. júl 2021

@janapeterjana môj začal rozprávať až po 2 rokoch, dovtedy ani mama, len citoslovce hav hav, brm brm, a podobne. Podľa mňa vydávanie zvukov nie je nič zvláštne prečo by si sa mala znepokojovať. Môj vydáva pazvuky doteraz a má 3,5 🙄😅 Keby sa do 2,5 roka nezlepšil v reči, rieš to s logopedickou.

maminkadeticiek
26. júl 2021

V 2 rokoch nie je dolezite ci rozprava ak vie aspon zakladnych par slov medzi ktore patri taka ta typicka detska vybava.Ovela dolezitejsie je ci ti vsetko rozumie co od neho chces ked nanho hovoris.Ak ano tak to len rozvyjaj,motivuj ho k opakovaniu slov,vela sa s nim rozpravaj a jazycek sa mu rozviaze.Ak nerozumie tomu co od neho chces tak je to na vysetrenie u neurologa.

lussy37
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janapeterjana
autor
26. júl 2021

@janapeterjana k logo chodíme, reč riešime, len tie zvuky sú proste svojské 😀

zuzkaa1991
27. júl 2021

@janapeterjana moja len hmkala.ak nieco chcela a ukazovala paru slov mama baba tata inac zvuky napodobňovala podla seba a ukazovala isla na 2,5r. Do škôlky (minuly rok) nevedela nic rozprávať aj ked prvý polrok bola len november v skolke kvoli korone alenv decembri ako tak zacala blabotat q v marci po 3r. Zacala .rozprávať a uz s ajej jazyk nezastavi ;) neriesilq by som vobec.do 3-4r. Tiez som stresovala ale moja mala vzdy vo vsetkom cas ;)