Dvojročný syn sa hádže o zem, kričí a nesústredí sa

mytraja3
28. máj 2014

Ahojte baby môj syn mal V januári dva roky je veľmi aktívny ale čo je horšie veľmi zlý Neni po jeho hádže sa O zem začne kričať nejde ho ukludnit ani po dobrom ani po zlom keď sa hraje vôbec sa nesustredi neustále sa jeduje keď niekam ideme A Neni po jeho strašne sa jeduje jja už si neviem s ním rady poraďte ako sa chovať ako správne zareagovať

ichbinich
28. máj 2014

@mytraja3:
Vitaj v obdobi vzdoru 😉
Je tu kopec diskusii na tuto temu, kde su popisane tipy a triky, tak si ich najdi a nastuduj.
Na kazde dieta a kazdu situaciu treba iny trik. Tie sa musis naucit a naucit sa aj rozlisovat jeho zachvaty.
Moc ta to nepotesi, ale je to uplne normalne a patri to k vyvinu dietata.
Skus aj knihu od Harvey Karp: The Happiest Toddler On The Block. Ale na mojho syna to nafungovalo na 100%. Fakt si musis najst sama, co kedy funguje.
Pre teba B komplex a magnezium a rodicovsku mantru: to je iba faza, to je iba faazaa, to je iba faaazaaa, ooohhhmmm 😉 😀

sheila72
28. máj 2014

Áno, má obdobie vzdoru, ale vôbec nie je pravda, že si tým musí prejsť každé dieťa, aby malo zdravý vývin. Táto info je už dávno tabu. Veľa detí nevzdoruje a ich duševný vývin je v poriadku. Ale späť k téme, môžeš si naštudovať, ako čo zvládať, ale najlepšie je vyskúšať viacero praktík aby si vedela, čo zaberá. Niekedy stačí si dieťa proste nevšímať a ono samo prestane, len treba zaťať päste a zahryznúť si do jazyka :D

siska53
28. máj 2014

@mytraja3 ako ti napisali,vitaj v obdobi vzdoru.🙂 ja to,uz mam 2.x..kusok po 2.narodkach zacala,i dcera,nastatsie jej vzdor je slabsi oproti synovi,tam sme,si uzili a obcas i uzijeme riadne hysaky. Dolezite je vytrvat,nedat sa moc vytocit. Vonku to robim s malou a i s malym,kedysi,ked sa hodili,o zem,sli na,ruky ci do kocara a sup domov. A cakat,nez sa upokoji. Hadze hracku? Hracka ide prec a nedostane ju. Az o dost dlhy cas-poobede,na druhy den a tak.
obcas davam na vyber,alebo ak ide o vec,na,ktorej mi nezalezi,tak ustupim,aby mali aj pocit,ze sa mohli rozhodnut. Hlavne vela nekecat okolo toho.
doma,ak vzdoruje,tak odist,nevsimat,alebosa mi este osvedcilo zacat robit cinnost,ktoraby ich uputala.
a hlavne chvalit,ak,posluchaju a toi pred rodinou,ci znamymi a tie zle veci pred nimi nespominat.
dalsie,co mi,pomohlo,je vyjadrit ich pocity-si nahnevany,lebo .. Alebo im,ukazat,takto si nahnevany? A buchatdo vankusa,ci cmarat ceruzkou po papieri..nahnevalo ta,ze... A to sa mi tiez dost osvedcilo,najma,u syna,ktory uz vie aj rozpravat.a zas dcera rozumie.
mozno ti nieco z toho pomoze..
vela trpezlivosti,potrebujeme,ju. 🙂

katkas1
28. máj 2014

vies co ucinkuje najlpsie?prekrocit a ignorovat a ak nepomoze ani to, odvlec ho do izby ked bude zase v amoku a nechaj ho tam sameho kym neprestane, zo zaciatku bude mozno nervacit a jacat aj hodinu ale neboj po par takychto izolaciach bude stacit ked mu povies ze pojde do izby a hned si to rozmysli

denisafono
28. máj 2014

@mytraja3 aj u nas plati ignoracia, ziadne pohlady ani slova a 5-10minut sa ukludni. Ide do izby zoberie si hracku a pride ku mne ako keby sa nic nestalo, niekedy ma aj obijme a da mi pusu, a ja este stale predychavam 😀

meusicka
28. máj 2014

ahoj, tak ja to mam doma, nastastie to nie je velmi vazne, ale kedze mam dvojicky tak je to niekedy dost zaujime. obdobie vzdoru pride a odide, ale potom prichadza druha faza vo veku cca 5rokov a tu ma moja starsia dcera.
treba skusit ignorovat, pokial sa da. ale upozornujem na jednu vec, nechat dieta vyrevat sa je jedno ale len pokial to nertva prils dlho, nie aby ta nahodou prisla riesit socialka, ze svoje dieta bijes a tyras a pod. aj take veci sa deju.
inac moja starsia mala v tej faze vo veku cca 2 roky stavy, ked si klakla a zacala bit hlavickou o zem. bol to zaujimavy pohlad a ries to. nic nezaberalo, darmo sme hovorili az jedneho dna nas dedko si k nej klakol a zacal ju napodobnovat. mala ostala taka prekvapena ze sa zabudla a potom to uz viac neskusala. neviem ako to vo svjej hlavicke spracovala ale v kazdom pripade to pomohlo. 🙄
ja beriem denne magnezko, zial je to pre nas na prasky, ale niekedy mam aj tak pocit ze ked mi revu tie moje tri opicky, tak mam chut sadnut na zem medzi ne a revat spolu s nimi. 😝 takze vydrzat.

ichbinich
28. máj 2014

@katkas1
@denisafono
Suhlasim, casto najlepsie pomaha ignoracia 🙂
Povedat, som v kuchyni/obyvacke, ked sa ukludnis, mozes prist za mnou a odist. Jasne, ze ho nechat tak, aby si nemohol ublizit alebo nieco znicit. Ale jednoducho nechat lezat na zemi, nech sa vyvrieska bolo casto najlepsie riesenie.
A rozhlisovat, ked ide o zivot, tam nediskutujem, preniesem aj vireskajuce a kopajuce decko cez cestu. Ked chce zlte tricko namiesto zeleneho, to za hadku a nervy nestoji, nech si da. A curkik pred obedom mozes vyjednat na cukrik po obede. Casto to dokonca zabudnu, ze chceli cukrik 😉

sharmana
28. máj 2014

@mytraja3 juj aj moja malá bola takáto. a hlavne ked mala cca 2 roky a 4 mesiace. Pre mňa bolo nemyslitelné s nou ísť niekam k moru na dovolenku, lebo by ma odtial odviezli z pätami dopredu. Scény doma som zvládala v pohode, proste ked sa hodila o zem, ja som prekročila, nereagovala, nerozprávala som sa s ňou. Ona potom z jedu prešla do plaču. Ked bola dokonca ešte menšia, tak sme ju bez slova vložili do postielky a nemohla odtial prísť, iba ak sa ukludnila. Neskôr sme ju za rúčku odviedli do izby a to isté, začali sme jej hovoriť "teraz o sebe porozmýšlaj, čo si urobila" alebo "budeš v izbe, kým sa neukludníš"... po vyjedovaní a vyplakaní prišla s tým, že už o sebe porozmýšlala alebo sa ukludnila. Ja viem, že v 2 rokoch ti toto ešte malý nebude akceptovať, ale neboj, oni deti rozumejú velmi dobre, začni to praktizovať a jednoducho on sa po čase na to naučí.
Vonku to bolo horšie.Clovek chce zároven, aby sa dieťa nehodlo do blata, či niekde, kde prejdú davy ludí, zároven nechce ustúpiť. Najlepším trestom je, "tak ideme domov". a prípadne za trest "tak nejdeme na detské ihrisko, ideme domov, tam popremýšlaš o sebe".... Nezaberie to hned, ale po čase 100%. Bude ho totiž mrzieť, že mohol niečo mat a takto ide domov a nič z toho. Pochopí, že za zlé správanie nebýva odmena.

sarinka2012
28. máj 2014

@katkas1 @siska53 Perfektne odpovede!! Svoju dcerku milujem a mame doma do určitej miery diplomaciu,ale tak isto ma stanovene hranice,ktore su pevne a pokial je niečo cez tuto hranicu tak trvam na svojom aj ked velakrat som sa už chcela poddať,predsa len pohlad na jej plač mi zrovna radosť nesposobuje 🙂 ale vzdy som vdrzala a je vidieť vysledky,tak isto v situaciach ked nieco od jedu odhodi alebo buchne tak hračka putuje preč a nie že na 5 minut,ale dostane ju az na druhy den s tym že ma druhy pokus na to aby si rozmyslela ako sa sprava...nikdy sa nestalo že by sa nejaka scena zopakovala dvakrat,ale zato vzdy vymysli nejaku novu 😀 milujem ako ma vie vytočiť ,ale aj to k tomu asi patri,treba to len zvladnuť a som strasne rada že su este mami co vedia vchovavat,lebo to co obcas vidim na ihrisku je do plaču,dieta vytrhne mojej dcerke lopatku z ruky,este ju s nou aj treskne po hlave a ked sa ohradim tak maminka len urazene pokruti hlavou ze ved on si ju chcel len pozicať..a to nemam len jeden priklad 😒 smutne

cobhan
28. máj 2014

nasa sa tiez hadze o zem, ale len doma. Vonku si decentne lahne a ostane lezat, ci na chodniku alebo v obchode. Vacsinou sa jej spytam, ci tam chce spinkat (co samozrejme nechce), lebo ak nie, tak musi vstat a ist so mnou. Hysaky riesime preladenim na nejaku fyzicku aktivitu, posledne zacala fungovat zumba for kids. Inak som si vsimla, ze hysakom predchadza malo fyzickej aktivity, napriklad ked dva dni po sebe prsi a neda sa ist von, tak viem, ze druhy den uz moze zacat vymyslat, unava a vela sladkeho (aj fruktoza z ovocia). Dobre sa da vyhnut hysaku ked jej dam na vyber (oblecenie, jedlo) vtedy je spokojna, ze si vybrala to, co chce, aj ked vyberala len z dvoch veci.

siska53
28. máj 2014

@mytraja3 netvrdim,ze je to idealne,tiez mam aj zle dni,ked maly vstane hore zadkom aleno aj,mala,to uz som,dakedy tiez zufala a obcas aj ja nemam,dobru naladu. No riadim sa vacsinou tym,co som,popisala a mam pocit,ze je to lepsie.viac mi to mozno pomaha pri starsom,synovi,malej este dlhsie trva,nez urcite skutocnosti pochopi.