Jasle alebo opatrovateľka? Čo by ste si vybrali?

minnie55
20. nov 2010

Riešim dilemu - dať 18mesačné dieťa do jaslí, alebo radšej zohnať k nemu opatrovateľku ? Čo by ste si vybrali ? Ďakujem za všetky odpovede.

katecameron
20. nov 2010

jednoznacne opatrovatelku ak si to mozes dovolit jasle to je krute podla mna aj co sa chorob tyka

traktor
20. nov 2010

..ak sa mas rozhodnut len medzi tymito 2 moznostami, tak by som uprednostnila opatrovatelku /ktoru by som si riadne preklepla..alebo niekoho, koho poznas.../, jednak je to pre tu chorobnost...a potom aj preto,ze si myslim, ze pre dietatko v tomto veku to bude lepsie...a potom neskôr by som ho dala uz rovno do skôlky..

andrea487
20. nov 2010

jednoznacne jasle!moja má 18mes. a 2týžden chodí do jaslé,to užnieje ako kedysi že je v triede 20detí 😠 a že ti hrozí že budes s ním viac doma ako v práci!teraz jasle stoja tolko penazí,i ked od noveho roka,nam preplatia vsetky náklady,ale aj tak je to dost,moja je v kolektíve 8detí,2vychovavatelky natuto triedu.akože uplne super,spievaju si,hrajusa.
neviem ako tvoj ale moja malá kedsme vysli pred blok a tam máme povacsine starsie deti,ona hned k nim 😀 😀 anibysom tam nemusela byt.. má velmi rada deti 😀
preto som sa rozhodla pre jasle...
neviem si predstavit že by bola s nejakou cudzou ženou,celý den no,7-8hod.a takisto neverím že by tak rozvíjala jej zmysly,ako vychovavatelky,a deti v kolektíve ktore sa ucia jeden od druheho ci už papat,návyky ako pocikaní utekat na wc..a podobné... 😎
moja je velmi spokojná a preto odporucam jasle,v resp.skolku.a ak sa rozhodnes pre opatrovatelku,tak si nájdi taku co bude mat živnost...

bosoriak
20. nov 2010

Musis uvazit podla povahy dietata. Su take, ktorym uz v tomto veku chyba kolektiv a su radi s detmi. A su take deti, ktorym kolektiv vacsinu bdeleho casu zatial nevyhovuje. Tiez je otazka chorobnosti, ale podla mna, bud tie choroby nachyta v jasliach alebo v skolke.
Takze vyslovene podla psychickej zrelosti.

elise
20. nov 2010

ja som jednoznačne za jasle, dieťa je v kolektíve, kde si vytvára svoju rolu, maju výchovný charakter učia sa podla osnov a rozvíjaju zručnosti a schopnosti dieťaťa, v jasliach su detske setry ktoré s dieťaťom vedia dobre pracovať ja som skusila opatrovatelku aj jasle a jasle bolo oveľa lepšie a to bolo opatrovatelka moja známa, snou som nebola absolutne spokojná.

alca85
20. nov 2010

súhlasím s @bosoriak , pretože napr. moja malá sa vyslovene bojí kriku detí, takže u nej by kolektív nehrozil. Ale ak sa tvoj cíti v spoločnosti detí dobre, tak tiež by som bola radšej za jasle.

kaja73
20. nov 2010

ved skus jedno a ak to nebude dobre tak druhe.Ak by bol v jasliach často chory, asi by som ho tam prestala davat.Nie je totiž jedno či dieta prekonava,tie infekty v 18 m alebo v 3-4 rokoch.Možeš mu tym po zdrav.stranke ubližit,ale ak by nechorlavel,tak sa aspon otuka v kolektive.No aj tu treba sledovat , či je už na kolektiv zrely.Niektore deti nan nie su zrele ani v 3 rokoch.

albireo
20. nov 2010

ja som si vybrala jasle. Mam istotu,ze sa o dceru stara kvalifikovany personal - na 12 deti v triede su tri ucitelky, ma pravidelny rezim, kazdy den na cerstvom vzduchu, je medzi rovnako starymi detmi a dostava kvalitnu zdravu stravu. je tam uz skoro rok, chora bola 2x, kratko po nastupe,odvtedy zdrava, v uplnulych dvoch mesiacoch mala raz nadchu.
Myslim,ze aj kvalifikovana opatrovatelka moze byt tiez dobra volba, ale treba sa dopredu dohodnut, kto ju bude napr. zastupovat v pripade choroby.

zucha
20. nov 2010

treba odsledovat, aky je syn, ci potrebuje kolektiv, alebo nie. Prvu dceru som dala do kolektivu, vyslovene sa v tom vyzivala. Pri druhej som volila opatrovatelku. Co sa tyka skolky, v tom nizkom veku sme mali sukromnu, kde boli 2 ucitelky na 10 deti a bolo to uzasne. Hlavne sa mi pacilo, ze nebola stale len doma a na tom istom ihrisku vonku, ale spoznala uplne nove veci, hracky, ludi. Aj hraciek nemame doma vela, lebo ich mala v skolke a tak to doma nemame zbytocne preplnene.
Opatrovatelku vyuzivam len na kratsie casy, nie celodenne. Je to velmi drahe. Dokonca aj sukromna skolka vyjde ovela lacnejsie, ako opatrovatelka.

ekinderko
13. mar 2015

Všetko čo Vaše detičky potrebujú nájdete na www.ekinderko.sk/

erika2014
15. mar 2015

CELODENNE OPATROVANIE DIETATA
Opatrím dieťa v BA a v okolí (Rovinka, Dun.Lužná, Most pri Bratislave, Alžbetin dvor, Miloslavov, Kvetoslavov, Malinovo,Tomášov atď.)Najlepšie dlhodobo. Skúsenosti s deťmi mám, robila som v škôlke a mám skúsenosti aj s opatrovaním detí v ich domácnosti. V prípade záujmu ma kontaktujte na 0948427110 alebo na nannytocare@gmail.com .Dakujem.

sims123k
21. máj 2016

Odporúčam Opatrovníček Košice tam deti opatrujú od 5m kreativna pani učiteľka

555sara
22. máj 2016

Milé mamičky ak hľadáte opatrovateľku k vašmú dieťatku vrelé odporúčam pani Adiku z Ružínova.Mala som tam dcéru 3 roky a starostlivosť je na jednotku.Ma kolektív malých detičiek do 3 rokov.Škoda ,že už mala musí isť do škôlky, ak by ju nezobrali tak ju určite ďalší rok nechám u nej.Skúsenosti a referencie si overte osobne ,alebo na stránke https://www.zariadim.sk/andrea-aupair

katkaaalex
10. mar 2022

NOVÉ MESTO nad VÁHOM
Dobrý deň, mamičky. Ponúkam Vám pomoc – opateru pre vaše deti - počas pracovného týždňa i víkendov, dopoludnia i v popoludňajších hodinách, počas prázdnin... situácií, kedy potrebujeme pomocnú ruku je mnoho. Som matkou dvoch detí, s pedagogickým vzdelaním a niekoľko ročnou praxou v MŠ, taktiež skúsenosťou s domácim vzdelávaním a chuťou sprevádzať detské srdcia. Ak Vás oslovilo pár slov o mne, kontaktujte ma na tomto t.č. 0944 083 211. Katarína