Je normálne, že ma syn takto vytáča?
ahojte mamicky, potrebujem sa trocha postazovat, zacinam byt bezradna. Mám 8m synceka, ani doteraz to s nim nebolo ľahke kedze bol kolikovy ale teraz je to uz iná káva. idu mu zuby a co prehystercí cely den je nenormalne, mne ide uz hlava drbnut, nervy mám napnute ako strunky. vsetkk by som to zvladla, plac aj jedovanie sa ale mna tak extremne do nepricetna vytaca to, ze ked ho chcem prebalit tak sa okamzite pretoci na brucho. proste v tej sekunde ako mu dal dole pancuchy seboh hodi ako ryba a uz je na bruchu. dam ho na chrbat a uz je naspat na bruchu a toto s nim robim do aleluja, ked je doma muz tak ho musi pridrzat. potom ked mu dam dole plienky a nebodaj je pokakany jemu t o nevadi a ide sa hadzat na brucho silou mocou, drzim mu nohy a on sa tlaci celou silou uz sa bojim ze si nohy zlomi, normalne s nim zapasim, potim este utretie zadku, krem a plienka, kym toto vykonam dovtedy mi pukaju nervy, pri tom reve a robim hluk. pri obliekani to iste ale to ho aspon viem ako tak obliect ked je ma bruchu. cele obliekanie reve akoby som ho z kože drala, ja by som ho mala chut prerazit zbit alebo kricat. ale snazim sa nekricat i ked si dvihnem nanho hlas. prosim povedzte mi ze je to normalne alebo ze to prejde alebo ze je nejaka metoda ako ho odnaucit. toto nerobil ale teraz posledny tyzden a pol je extremny ja sa mam chut zabit obcas, mam chut si kupit flasu vodky a lahnut si na lavicku pred vchod ako bezdak a tam spať. velmi ho lubim ale vie ma vytocit s tymto spravanim. keby je leto ja ho ani neobliekam ale byvame na prizemi takze razi chlas od pivnice. nechcem vocj nemu citit to co citim posledne dni. nechxem sa nanho hnevat mam strasne vycitky ale zaroveb som aj na dne z neho
Je to úplne normálne, radšejsi kúp nejakú knižku o vývoji detského mozgu a emóciách, potrebuješ sa dať do kľudu. Príde obdobie vzdoru a to ešte len začne ródeo
Myslím, že neurobíš nič. U nás je Sodoma Gomora s obliekaním od 5.tyzdna cca. V roku prešiel na hádzanie sa o zem okamžite ako vidí nejaký kus oblečenia 🤷🏻♀️ už to neanalyzujem. Proste ho oblečiem cez celé to teátro a ideme robiť, čo treba. Ja viem, že to neznáša, on vie, že aj tak ho oblečiem, nedá sa nič robiť. Nepomohlo u nás absolútne nič, už sa to musí naučiť len sám asi 😆
Predpokladam, ze ho obliekas poleziacky. Ak si neskusala, skus si ho posadit na kolena a obliekat ho tak. Co sa tyka prebalovania, presla by som na umyvanie, plienka dole a pod vodu, nech ma zmenu. Ono aj to suchanie vlhcenymi mu moze vadit. 8mesacne dieta uz rozumie, takze dorazne by som mu vysvetlila, co robis a preco to robis, raznym tonom hlasu. Su veci, o ktorych diskutovat nebudem, jednoducho posrateho ho nenecham… holy tiez nepojde na ulicu.
Tak mne napadlo, či ho nechceš začať prebalovat skôr? Spraviť z toho skutočnú hru. A keď ho baví sa otáčať, tak sa spolu hrajte aj pol hodinu dokym ho to bude bavit a az potom prebaluj.
Mne na vela veci pomohol tento prístup. Až keď som si uvedomila ako dcérku niečo veľmi baví (i keď mna nie, skôr naopak) a potom sme to obrátili na našu hru (prip.s malo upravenými pravidlami), mali sme už z toho obe radost.
A ak je pokakaný, tak radšej sup do vane a ritku umyť sprchou.
Normálne tie gatkove roztrhni na boku, žiadna veda! A keď je pokakaný vždy ho osprchujem keď sme doma a natiahnem gatkove plienky , žiadny boj v sekunde je vyriešený ….
Moja zlata, sucitim s Tebou. Moj "maly" je uz velkac, nas uz trapia skolske ulohy. Ale toto sme si tiez s plienkami zazivali. Na prasky som bola z neho, spotena jak prasa z jedneho prebalovania. Velmi pomohli natahovacie plienky. Aj neskor, ked zacal behat, najrychlejsi sposob ako ho prebalit. No a kym este nechodil a potrebovala som, aby lezal, my sme si davali do ust nejaku blbost, tubu s kremom, striekacku, hracku plastovu a robili na neho kadejake opicky, grimasy, fakt vyrazy tvare cista psychiatria, co sme sa navymyslali roznych grimas, ale zaberalo to. A samozrejme byt mega rychla. Drzim silno silno palce. A mozno by stalo za skusku zoznamovat ho pomaly s nocnikom. Ja viem, mnohe ma za to ukamenujete, ze je este maly. Ja som v tomto tiez velmi bojovala so svokrou, ked trojmesacnemu synovi kupila nocnik a ze nech ho nan davame, aby si privykal. Spatne som jej ale za to vdacna, lebo aspon sme nemali problem s odplienkovanim, ako napriklad svagrina s dcerkou.
No vidíš
Máme deti , zle je, nemáme, zle je
Neboj sa, bude horšie
Čo by som teraz za to dala, keby sa mi len otočil na bruchu a plakal. Teraz praskne dverami a nevidím ho celý deň. Mi povedzte, načo si človek robí deti?! Sama starosť a robota a potešenie nikde.
Bola som na tom podobne .aťahovacie plienky som začala začala používať a hneď to bolo lepšie. Tiež sa mi točili ako na kolotoči...
Ja sa tu na rovinu priznám, že môj ma vytáčal svojim NEjedenim, bolo to príšerné. My sme nič nerobili od rána do večera, len jedli, lebo bol taký pomalý. Preto sme aj veľmi skoro zrušili také že desiata a olovrant. Mal už 5 rokov a nezlepšilo sa to, ja mám normalne neurózu z toho, keď sa blíži čas nejakého jedla. Som dokonca presvedčená, že najmä toto bolo dôvodom, pre ktorý som pelasila tá het späť do práce po roku, a v roku a pol išiel do jasiel na celý deň: tá úľava, že nemusím vymýšľať aspoň cez deň pre neho jedlo, ktoré potom aj tak nezje, bola brutálne oslobodzujuca.
Čo mi pomohlo už v úplnom zúfalstve: mobil. Proste som to vzdala a púšťala mu debilné detské pesničky tu chvíľu, kým dojedol. A ja som mala zatiaľ v ušiach slúchadlá a počúvala nejaké podcasty, aby som nescvokla.
S plienkami ale problém nebol.. len sucitim.. a chápem pocity.

teraz behaju take videa na internete, ze hodia o hlavu detom platkovy syr, hned ich prejde rev aj vsetko co robia 😂