Moj syncek ma 2 roky a 2 mesiace a hovori velmi malo slov. Ma svoju hatlaninu od rana do vecera sa nezastavi, ktorej vsak rozumie iba on. Zrozumitelne povie iba par slov a to mama, baba, tata, mnam, wau, nene, napodobni niektore zvieratka. Inak je velmi bystry, zaujimaju ho pismena, tie ovlada velmi dobre, dokaze ich krasne rozoznat a vyslovit. No slova sa mu opakovat nechce. Porozumenie ma az moc dobre, rozumie uplne vsetkemu co po nom chceme, tak isto ho vsetko zaujima. Mam este pockat ci to riesit u logopeda?
nič zatial riešiť netreba.
Čo chceš riešiť, veď dvojročné dieťa samozrejme, že nerozpráva -zväčša len svoje hatlaninky.
My sme boli s dvojročným....zbytočne... 🤭 Vravela, že komunikáciu má perfektnú a to komunikoval ako ten tvoj... Dieťatko komunikuje aj gestami, zvukmi a pod ..na čisté slovíčka má ešte čas ....
nie, podla popisu zatial netreba, uvidis okolo 3 rokov ci bude napredovat. Podla mna urcite 🙂
Problem by bol, keby ti nerozumel, nereagoval, nechapal, co chces. Tvoj komunikuje paradne. Nestresuj.
nie
Za mna tiež netreba. Podľa mna normálny vývoj
Moj ked mal 2 roky a 2 mesiace komunikoval podobne ako opisujes. Dnes je o pol roka starsi a rozprava zrozumitelne, pozna vela slov a hovori aj kratke vety. Samozrejme este nevie povedat pismenka ako r,l, č ale aj tak mu vsetci uz rozumeju. Ja by som pockala, a ak v 3 rokoch nebude vediet rozpravat zrozumitelne az potom by som isla k logopedovi
počkala by som po roka, uvidíš, ako sa mu bude rozväzovať jazýček, ak by sa veľa nezmenilo, išla by som sa objednať, lebo majú dosť dlhé čakačky, zatiaľ je to v poriadku
nie