icon

Je výchovné občas dať dieťaťu po zadku?

29. jan 2025

Davate fakt velmi zriedka ale predsa len dietatu po zadku? 2 rocny syn naschval zhadzuje naschval skldaciu stavebnicu .. vie ze sa to nesmie pekne mu vysvetlime ze nesmie hadzat s tym , su tam male dieliky just pod gauc to nahadze a dnes som to 3x skladala ja dostal po zadku a poskladal sam. Neze silnu proste taku jemnu aj ked plakal potom ale skladal. Nejde vsetko milucko si myslim…

Strana
z8
klara351
29. jan 2025

Nie, nedávam. Vysvetlím, že to robiť nesmie a ak to znova zhodí, stavebnicu odložím s tým, že sa s ňou hrať nebude. Milucko netreba stále, ale ani trieskať dieťa je je potrebné.

nin12345
29. jan 2025

Raz som dala ked ma dieta opakovane bilo po tvari a smialo sa na tom a nedalo sa mu to nijako vysvetlit a praskli mi nervy

nin12345
29. jan 2025

Inak za taketo ako stavebnica a podobne nebijem nikdy.. zoberiem a hotovo

00momo
29. jan 2025

Áno dostal po zadku, keď si to zaslúžil. Napr. Manžel mu hovorí pod vyfukat nos on nie začne vrieskať, kopať, nervy... Tak mne pukli mne nervy potom manželovi dal mu slabú po zadku, sa skladníl a dal pekne vyfukat nos. Vysvetľovala som mu ja aj manžel a on nie.

denisa_deniska
29. jan 2025

Tak aby som ho nútila “jednou po zadku, ale milučko” skladať stavebnicu, tak to určite nie..aj keď to just pod gauč nahádže 🙂 má 2 roky, nie 5..

lucia13022023
29. jan 2025

Nie a dúfam, že sa zvládnem ovládať stále a nikdy dieťa neudriem.

nyphadora
29. jan 2025

Naschval to nerobi, len ho bavi vasa reakcia 😂, sa hraje so svojou hrackou. U nas 5 ročna tiež kadečo zhadzuje a rozhadzuje a nie po zadku nedostala nikdy.

stanzi
29. jan 2025

Nie nedavam, a uz vobec by som nedala za taku blbost ako opisujes, sorry 🤷‍♀️ Mala si mu tu stavebnicu proste zobrat a hotovo.

kandelabra
29. jan 2025

Ako dat dietatu jednu na zadok ked uz fakt prestreli je podla mna ok, ale v tvojom pripade si myslim, ze si urobila riadnu blbost. Dvojrocny samozrejme ze bude stavebnicu rozoberat a rozhadzovat, a ze nebude pocuvat tvoje predstavy o peknom skladani. Neviem co si cakala, ale dostal len za to, ze sa sprava primerane svojmu veku a ty mas prilisne ocakavania. Nech sa s tym teda hra bud len s dozorom, alebo to zober a odloz kym bude vacsi...

mnau123
29. jan 2025

Vies o tom ze deti okrem stavania stavebnice, bavi prave aj ta cast ked mozu postavenu vec zburat? Ved ma 2 roky.
A nie nedavam dietatu po zadku. Je to velmi "lakava skratka ako dieta vychovat" ale nesuhlasim s tym a zatial som sa vedela ovladnut. Dufam, ze mi to vydrzi.

bielasovicka
29. jan 2025

Dat po zadku dieťaťu, to nie je bitka. Je to úplne v pohode.Ved to ich ani nebolí. Len trosku vystraši. Niekedy to treba.....

orl
29. jan 2025

Áno, aj po rukách ak treba

kavasmliekom
29. jan 2025

No kvôli stavebníci určite nie. Vezmem stavebníci a odložím na poličku. Just, keď sú tam malé časti 🙂 na zadok dostal keď mal 5 rokov a hodil z gauča mladšiu a smial sa z toho. Aj to nie odo mňa ale od muža. Potom hodinu trucoval.

cyberk
29. jan 2025

za takuto chobotinu dostat po zadku? my sme bezne postavili magneticku stavebnicu a ona si zobrala auticka a presla cez nu, naramne ju to bavilo rucat.... no a co ked nieco padne pod gauc, vybere sa to po hre.

januska12323
29. jan 2025

Namiesto úplne zbytočnej bitky mu tú hračku zober, to je lepší trest.

mamamasama
29. jan 2025

Nie, nikdy. Nič výchovné na tom nie je. Našuduj si. 🤦🏻‍♀️

mamamasama
29. jan 2025

@nin12345 Si génius. 🤣 Nechcem, aby ma dieťa bilo, tak ho to naučím tak, že ho zbijem 😓😆🤣 A to ste tu skutočne svojprávne?
🤦🏻‍♀️

simona20201309
29. jan 2025

Za čo? Ze zhadzuje stavebnicu? To vážne???? V tom veku je práve zhadzovanie stavebnice pre dieťa hrou!!! Práve toti ho v tom veku baví a na jeho rozvoj to ma obrovský význam, hoc tebe sa to nepáči.
Ja som v tom veku dieťaťu schválne stavala veze aby ich mohla zhodiť.
Ak ti vadí že to padá pod gauč tak sa rozlozte inde....

0silvia0
29. jan 2025

2-ročné kvôli stavebnici capať po riti? Zober stavebnicu a schovaj. Je to 2-ročný krpec

vilma7
29. jan 2025

Raz som dala, pochopila son ze to nemá význam, deti majú 8 a 5.5. Je aj iná cesta ako dať na zadok.

mamamasama
29. jan 2025

@00momo za neposlúchnutie tvojho despotického rozkazu. Wow.
@kandelabra nie je to ok. Násilie nikdy nie je ok. Už vôbec nie od osoby, ktorú to dieťa považuje za bezpečný prístav.
Ono vás nezačne rešpektovať, len sa vás bojí.
@bielasovicka dušička bolí.
@orl blahoželám maminky. Verím, že sa tu čoskoro udomácni zákon o násilí ako v Čechách a dostanete rozum.

nin12345
29. jan 2025

@mamamasama predstav si ze to zabralo 🙂 dalsia mudrlantka este ze ty si svojpravna, dokonala a nervy ti nikdy nepraskli ked urazas zeny na fore

ivik4
29. jan 2025

Za blbosti nikdy, za velmi prekrocenu hranicu by po riti dostal a ani povolenie zien z kona by som nepotrebovala. Mne moze byt šumak ci teta z hornej dolnej svojmu dietatu da po riti alebo nie

nikaeli
29. jan 2025

Zhadzovanie stavebnice je pre 2-ročné dieťa zábava - deti majú radosť, že to letí, že to rachotí a baví ich aj naša reakcia, výraz tváre, zmena hlasu. Je to prirodzený vývin hry a sociálnej interakcie, zrakového kontaktu. Zdieľa s tebou svoju radosť a ty ho za to udrieš 🤷🏻‍♀️ Za toto sa nebije. Ani jemnučko. Ak ti to vadí, odlož ju preč.

3petka
29. jan 2025

Ako vieš že naschval? Pre neho to môže byt hra a ty si ho za hru udrela.

mikadooo
29. jan 2025

Viem, že nemám fajčiť, ale aj tak fajčím. Našťastie mi nikto nedáva po zadku za to. 🤷. Niekedy ti to proste nedá... Asi aj ty vieš, že niektoré veci nemáš robiť, ale spravíš ich napriek tomu a povieš si v duchu NO A ČO. Jednoducho to nutkanie je silnejšie. Vraj bitka nie je ok riešenie. Skús nejaký iný dôsledok. Napríklad dať stavebnicu mimo dosah, alebo ju znovu proste neposkladaj 🤷.

saxana000
29. jan 2025

Stavebnicu zobrat ked na to nemas trpezlivost.. pri vascom prekroceni hranic som odviedla rovno do kuta.presne v obdobi okolo 2 rokov skusala na mna vselico mozne.. tiekli jej slzy sliny aj sopel revala na celu bytovku dupala kopala ale stala tam kym sa neukludnila a kym som jej nedovolila sa vratitlt. potom som jej vysvetlila co spravila a preco tam stala..v amoku nemas sancu nic dietatu vysvetlit a ani bitka nepomoze..

viestta
29. jan 2025

Vsak preco to furt dookola skladas? Jeho hracka, tak nech sa s nou hra ako sam uzna za vhodne. Ked sa dohra spolocne odlozit. To je vychovne, nie dat mu po zadku

zuzanaete
29. jan 2025

Aj s manzelom, ked mate nezhodu, tak si date po zadku alebo facku, aby ste zacali posluchat? Ako budes riesit, ked tvoje dieta zacne bit ine dieta, lebo mu zoberie hracku na ihrisku alebo sa predbehne na smyklavku? Alebo iba mama a tata mozu bit dieta? To je ok? Ved si "zasluzi"?

kandelabra
29. jan 2025

@mamamasama moj prispevok bol uplne o niecom inom, ale nevadi

Strana
z8