Je výchovné občas dať dieťaťu po zadku?
Davate fakt velmi zriedka ale predsa len dietatu po zadku? 2 rocny syn naschval zhadzuje naschval skldaciu stavebnicu .. vie ze sa to nesmie pekne mu vysvetlime ze nesmie hadzat s tym , su tam male dieliky just pod gauc to nahadze a dnes som to 3x skladala ja dostal po zadku a poskladal sam. Neze silnu proste taku jemnu aj ked plakal potom ale skladal. Nejde vsetko milucko si myslim…
@nin12345
@00momo
@bielasovicka
@orl
@saxana000
Vdaka zeny 🙂!
Naozaj si myslis, ze len bitkou sa stanovuju hranice? Naco si zalozila diskusiu, ked si presvedcena o svojej pravde?
Moje deti nikdy po zadku nedostali, dcéra je už takmer dospelá a nie je z nej žiadny zlobor. Kľudne si ty toho tvojho capaj po zadku, keď nevieš zvládnuť svoj hnev 🤷🏻♀️ je to tvoje dieťa, ty si zodpovedná za jeho výchovu. Len nerozumiem, načo si sa potom pýtala, či aj my svoje deti bijeme, keď si za svoje nezvládnuté emócie evidentne čakala len odsúhlasenie, či potľapkanie po pleci..
A možno budeš neskôr prekvapená, keď mu niekto v škôlke zhoí vežu a on mu za to strúhne 🤷🏻♀️
Obaja moji synovci mi burali ked som si nieco postavila. Tak to bude normalne ze to chlapci robia..neter mi.neburala nič.
Autorka, len vychovavaj dieta, ze bitka je v poriadku, ked nie je nieco podla jeho predstav. Ano, je to absolute spravne riesit spory nasilim🙄
@terezkaarthuramax to robia vsetky deti nie len chlapci
ano, lepsie ako po tvari. niektore matky udieraju do tvare
a dostala po zadku snad 2 x za ten cas, to uz naozaj ked slovne neslo pochopit.
uprimne, ked vidim niektorych rozmaznancov, aj u nas v triede, najvacsi potvoraci su ti, co im vsetko vszdy preslo.
Takze kto jemnucko neslahenka po plienocke je akoze svatica? A opak svatice je co? Spravna matka? Naco sa pytas, ked ta odpovede irituju?
Áno, jasné že dostanú keď im niet rady.. deti potrebujú hranice.
Zároveň tie hranice im dodávajú pocit bezpečia (vsimni si, že deti, ktoré nedostali na zadok sú menej psychicky odolné voči tým, ktoré dostanú keď keď robia zle..).
@kandelabra aj môj. Tiež nevadí 😄😄
Autorka, že zlobri 🤣🤣🤣 obhajuj si bitie dieťaťa ako chceš, keď nevieš čo napísať tak útočis na deti ktori majú pricetnych rodičov.. Ach mňa tento kôň nikdy neprestane prekvapovaat aké exempláre majú deti
A naco to vlastne oznamujes? Nechaj si to pre seba a nepoburuj druhých. Kebyze ty urobis nieco zle pacilo by sa ti kebyze sa to dozvie cely svet?
chcem Ti v prvom rade povedať, že si len človek a je prirodzene, že Ti niekedy rupnu nervy a dieťa možno udries.. Ale asi sama vieš, že to nie je úplne OK výchovný postup… U nás sa snažíme ísť tiež takou vysvetľovaciu metódou, ale priznám sa, že už po zadku dostala, ale u mna to bola kombinácia výbuchu (teda môjho zlyhania, že som si neustrážila nervy) a veci, ktorá sa NIKDY nesmie robiť (išlo o to, že liezla na okennu parapetu a ja som ju prisaham asi 30x dala dole a po chvíľke keď som sa otočila tam vyliezla opäť a ešte k tomu rýchlo otvorila okno), takze to už dostala aj na zadok, lebo to je vec, čo je proste NO GO nech sa deje čokoľvek. Ale za bezne veci (ako napríklad zhadzovanie stavebnice, hádzanie veci na zem, rev lebo nechce pyzamo a neviem čo) ju nebijeme…. A take malé deti milujú všetko ničiť.. ak Ti to vadí, odlož na neskôr (my sme tak dali preč kinetický piesok, lebo ho stále jedla a mohla som sa aj poskladať).
@lenkakravcova ked dieta dostane, zvysi mu to pocit bezpecia? Pomoc
Vieš ako sa hovorí ohýbaj ma mamko pokiaľ som ja Janko... Tiež som dala deťom po zadku keď už slová nepomaháli ale nie žeby mali červené zadky. A aj to fungovalo raz dva rázy a deti pochopili a sú tu živé a zdravé. Teraz keď sú už vetsie sa im zakáže mobil, tablet ci ps a funguje tiež😄 A keď sme boli my deti? Varechy na nás rodiča lámali zadky červené 3 dní a tiež sme tu . Práveže taký rodiča čo ani po zadku necapnú si teraz s rodičmi robia čo chcú. Máme susedu mala len jedného syna ťuťuli muťuli v živote naň nezvýšila hlas a teraz ma ten chalan ma 17 pije fajčí a Máme nadáva chodí domov ožratý a nie ráz ju aj vifacká. A ona len chodí po susedoch vvyplakáva aký je a všetci jej hovoria jedno lebo bola naňho mama od malička taká. A moja kamoška stejne po riti nedostali oba jej deti no tak sa k nej správajú syn od 14 si vodil frajerky domov aj u nich prestavali a dcéra ju od 9 rokoch volá jej menom a nie mama a len nadávky z oboch strán a najlepšia hláška deti je ,, a čo s tým spravíš hmm? A tým aj končí ich debata . Čiže asi tak
@liliblacky uzamknut to treba prístup k oknu
@terezkaarthuramax áno to beriem, že to bola naša chyba, do vtedy ju to nejako nezaujímalo a mne ani nenapadlo riešiť to..už sme to doma vyriešili (našťastie bývame v dome a to bolo na prízemí). Nevravím, že môj postup bol správny, to nie, rupli mi nervy a jasne, že to bolo len taký such na rit (a to ešte karma, že som si ja pri tom buchla ruku o parapetu) ale ona sa ako keby prestrasila (lebo take nepozna) a dala tomu oknu pokoj...
@dianka3 to ale treba policiu upozornit.
@gladys_07 čuduj sa svetu, ale keď si prečítaš niečo o ľuďoch, ktorí v pubertálnom veku skončia na psychiatrii kvôli opakovaným samovraždám, tak presne toto sa tam ukázalo - že s nimi rodičia zaobchádzali ako v bavlnke, ale zároveň im nedali pocit hraníc a teda istoty čo smú a čo je už cez..
Je to síce veľmi zvláštne, že to takto je. Ale vraj to takto je.
@lenkakravcova hranice sa daju nastavit aj bez otlkania deti. Strachom z bitky dieta nevychovas.
@viestta si vychovala aspoň dve tri deti do dospelosti, že máš takéto skúsenosti ? 🙂
V minulosti sa tak vychovávalo, a teda necítim sa byť ani otlkana ani nevychovaná..
Zase nepíšem tu o nejakom týraní alebo dennodennych bitkách.
@lenkakravcova v zivote ma nikto neotlkal, ani po zadku som nedostala a citim sa psychicky odolna az az. Mojim detom som po zadku nedavala, psychicky su ok. Tie tvoje pravdy su len tvoje pravdy. Nie kazdy v minulosti otlkal deti.
Uvedomely rodic vie zadat hranice aj bez prepkeskov a capancov. Ti neuvedomeli robia co vedia, aj plieskaju po ritiach.
@lenkakravcova ani ja som otlkana nebola. Ja svoje dieta nebudem vychovavat v strachu. Ty svoje kludne mozes
@lenkakravcova tu dostavaju logika aj psychologia tazko zabrat.
Dietatu viem nastavit hranice aj bez toho aby som ho (ako osoba, ktorej ma 100% doverovat) telesne trestala.
Prosim si link na tu studiu, uplne seriozne ma to zaujima.
@lenkakravcova ach, aj som si myslela ze skoncime pri “kto chce, pravdu si najde sam.” Hladala som, bohuzial absencia telesnych trestov ako faktor zvysenych dusevnych problemov, nikde 🤷♀️
Ultimatne je to jedno. Kazda vychovava dieta najlepsie ako vie a sama si bude niest nasledky.
Moj brat bol “problemove dieta” a teda dost casto sa mu uslo. Vies co ho to naucilo? Dobre klamat.
To, že je rodičovstvo náročné je fakt. Aj to, že je to niekedy obrovská skúška nervov je pravda. A aj to, že aj rodič je stále len človek, ktorý robí chyby. Ale skrátka bitka (a vôbec sa nemusí jednať o tvrdé otĺkanie, hoc pacnutie po zadku) je zlyhanie rodiča. Nič viac. A ak niekto vníma bitku dieťaťa ako správny výchovný nástroj, tak je pre mňa obmedzenec zaseknutý v zastaralých názoroch bez riadneho povedomia o problematike z relevantných zdrojov. Možno krutý nekompromisný názor, ale stojím si za ním...
jedna po "papuli " zachránila nejdenému mladému človeku život a vrátila ho do koľají a uchránila mnohých vecí ktoré ešte nedokázal rozumne pojať. Má to byť poslednou možnosťou keď sa už vyčerpalo všetko čo sa dalo a dietko nie a nie sa zmestiť do kože. Nie sú len deti ktorým je možné všetko vysvetliť s pokojom , raz , dvakrát , trikrát a oni to pochopia , uvažujú , rozmýšľajú . Sú aj deti divé , spurné , nerozmýšľajúce a majúce tvrdú pubertu . Tam je na to rodič aby ich chránil samých pred sebou .

Niektore komenty najvacsich svätic su fakt na pobavenie. Potom ti vasi mali zlobri robia neplechy vonku , zjapu , nemaju hranice atd lebo nedostanu nikdy po riti a tak vyzera spolocnost. Btw syn Nosi plienku cize taka figa borova ho bolela