Kakanie a časté nehody

maminka1983
18. júl 2016

Ahojte
Tak aj teraz som si prišla po tipy alebo rady čo by zabralo na nášho krpca.
Mame syna 2r9mes. A sme odplienkovany v plnom prúde. Cca 3 mes sme bez plienky. Pýtať sa vie cikat myslím že chápe že je mokrý. Samozrejme stanu sa aj nehody ale všimla som si pred spaním alebo po zobudeny. Vždy ide pred spaním cikat na obed aj po spánku sa pýtam. Ale kameň úrazu je kakanie posledné dni totálne odmieta kakat do seblika. Keď povie že ide na to hneď ho posielam nech sedí a kaka na nocniku aj do veľkého WC už spravil. No pravidelne naloží do slipov a plne si uvedomuje že to spravil. Príde napr. Častejšie po obednom spánku a má kakusu. Pri posteli má nočník keď to príde na neho nech sa aj sám sadne.

A už neviem čo robiť keď sa vykakal samozrejme pochválila a dala malú odmenu len nejak strata záujmu. čo mám robiť. Vždy mu hovorím že kakame do nocnika alebo WCka. Cikame totiž výlučne na stojaka nad WC misou.

Čo poradíte alebo už myslím že robím aj ja chybu nikde??

mantilka
18. júl 2016

Skus vymysliet zabavu okolo kakania...napr. spolu kakat a potom sa navzajom pochvalit a nakoniec vsetko drobec splache.

hettinka
18. júl 2016

Niekedy je to tak, že deti sa nenaučia pýtať sa na cikanie a kakanie spolu, ale môže tam byť aj ročný rozdiel
Moja dcéra sa pýtala celkom úspešne cikať od asi 2 rokov, ale do 3 sa kakať nepýtala ... ak sme ju hrešili, začala mi to zadržiavať a to bola katastrofa. Skús odsledovať, kedy chodieva kakať a možno by som mu na ten čas dala plienku, nech sa nestresuje. My sme to u dcéry tak vyriešili, ona už potom, ked to na nu prišlo, sama vypýtala plienku 😀 A okolo 3 rokov sama prešla na veľké WC ... mám dojem, že sa jej nepozdával obsah v nočníku, alebo jej vadil ten zápach ... ktovie...

luma1
18. júl 2016

U nas ten isty problem akurat s rozdielom ze este do wc ani serblika este nekakal :( vzdy len do slipkov tiez vie ze ide kakat aj povie ze Patko kaka do slipkov zavrie dvere a vklude v izbe sa vykaka. Skusala som ho dat na wc ale zlakol sa a zadrziaval tak ho teraz nechavam tak ale musi sa to naucit do septembra nastupuje uz do skolky :/ neviem ani ja ako

maminka1983
autor
18. júl 2016

Baby kakusku keď to vymakneme vykaka sa. Ale aj sme skúšali ovácie okolo toho robiť a výsledok pár dni a koniec aj sme spolu tlačili aj zvukové kulisy robili a nič. Na obed plienku nemá a noc má pomerne často suchu tak ja fakt neviem čo robiť. Ešte aj mladšia dcéra keď je na nocniku ho motivujem že nech spolu ale úprimne má to úplne niekde ide.