Keď papá hneď začne plakať. Čím to môže byť?

angelaa214
15. júl 2009

moja mala ma mesiac... ja ju krmim,,, ona za minutu place.. a napina sa..a vidim,ze by chcela papat...ale nemoze...co to moze byt? boli ju brusko?? kto mi poradi??

pammy
16. júl 2009

Skus napisat do temy 'Dakujeme Annag'. Ona je zlaticko, urcite ti poradi. Napravi sa to, neboj.

cora73
16. júl 2009

Ahoj,mne to zacal robit maly pred dvoma tyzdnami,a to uz ma 6m1t,akonahle ho zacnem kojit,zacne sa vzpinat,priecit,cely ocervenie a place,niekedy az vrieska,jest chce,ale ale prisava sa a odtrha v 3 sekundovych intervaloch,asi po 5-8 minutach sa upokoji a normalne taha..Neviem,comu to mam pripisovat,ci zubkom alebo brusku,takze to asi tvoj pripad nebude,kedze malu mas malicku...

jananinka
16. júl 2009

angelaa, aj mne to robila mala, ked bola taka malicka, akurat, ze ona netahala ani minutu, par krat si potiahla a krik velky. Pytala som sa dr. a ta mi povedala, ze ona sa len jeduje, ze jej to slabo tecie. Nezdalo sa mi to, ale ved co ona tomu snad rozumie. Teraz uz by som s nou isla na vysetrenie, lebo myslim, ze to mala ten reflux /niektore babatka vracaju a inym sa mliecko vracia so zaludocnymi kyselinami naspat, ale nevracaju/ a to ze velmi boli, ked tie kyseliny idu hore. Tak neviem, ci ma to iste aj tvoja, ale urcite su na to nejake kvapky alebo co. Ja by som isla na vysetrenie.

ivulik2
16. júl 2009

no nas malý robi to iste tiež reve spina sa ale mliečko mu tečie davam mu sabsimplex lebo vraj su to vetriky ale ja už neviem... neverím že jedno 4týždnove babo može mať v kuse vetry... som už z neho zufala ved mi nič len papame a cvičime a masirujeme bruško a zas dookola
ked sa napapa dam ho grcnut a hned sa mu začne čkať tak mu dam zas troška mliečka a zas grcnut je to furt dookola.... nemože sa len prejedať? može sa take male dieťa prejesť?

jananinka
16. júl 2009

nam ten sabsimplex nepomahal a trvalo to 3 mesiace, kym zacala jest normalne.

denka28
16. júl 2009

angela, zober ju k doktorke, ci nema zapalene usko. moj maly robil to iste, zacal tak papat, ze sa skoro udusil a po 3 glgoch sa rozplakal a nie a nie dalej, a prisla doktorka pozrela sa mu do uska a ze ho ma zapalene. nevedia potpm prehltat, lebo ich to boli, ale moze to byt aj brusko zial. ale vravim skus ju zobrat k lekarke aby sa jej pozrela do uska.

bobka77
17. júl 2009

Ahojte. Chcela by som vam troska poradit. Moja malicka dvojmesacna dcerka ma tiez prestne ten isty problem a ide takzvane o trojmesacnu koliku,kedy sa dietatku este len vyvija brusny lis,preto pri piti ukrutne place.ale nemusi ani jest tiez sa to objevuje poobede alebo neskoro vecer,kedy ju ukladam spinkat. Mozno to bude smiesna rada co mamickam odporucim,ale mojej malej rozhodne pomaha,poradila mi to moja lekarka v severnom irsku a skutocne pomaha. naucila ma jeden cvik. vezmete si dietatko na ruky tvarou od matky jednou rukou chytite dietatko na brusku a druhou chytite briadku a urobte aspon 15 drepov znie to smiesne aj babatko bude mat zdeseny vyraz tvare,ale tymi drepmi mu vlastne pomahate rozpustat vzduchove bubliny nahromadene v brusku. a ked budete cvicit,budete pocitovat jemne uvolnovanie bruska. Dufam,ze to pomaha. mne a mojej laure urcite nemusim pozerat aka je hladna,ale ako sa nemoze prisat pre ukrutne bolesti bruska . po cviku sa asi do 5minut pekne volne vyprdka🙂

vinyan
26. júl 2009

Ahojte, ja som nasla vela odpovedi na svoje otazky (podobne ako mate vy) na www.kojeni.net v databaze odpovedi (ale da sa tam aj napisat).
Mne syncek tiez plakaval alebo sa hneval pri jedeni. Niekedy si potreboval odgrgnut a az potom pokracovat v jedeni. Niekedy mu pomalsie tielko mlieko (vtedy je dobre nahriat prsniky dopredu). Niekedy bol ospaly a nedarilo sa mu zaspat pri kojeni. Niekedy chcel jest z druhej strany alebo v inej polohe (poleziacky, nie posediacky...) mozno mal strpnutu jednu rucicku alebo skratka mu to bolo z ineho dovodu nepohodlne alebo... Dovody sa asi menia podla veku... A myslim, ze mal aj skryty reflux, lebo byval nestastny po jedeni a najradsej by bol stale prisaty a pocucaval si (aby rusil kyseliny v pazeraku...). Vsetko sa zlepsilo, bude mat pol roka... Niekedy je to o trpezlivosti, ale asi ma vyznam zistit si dovody... Mne dost pomohla spominana stranka. Drzim vam palce.