Kedy sa vaše ratolesti naučili smrkať?
Maminky kedy sa vaše ratolesti naučili smrkať. Pri staršom si už nepamätám kedy to bolo a ten mladší má soplíky a nechce vôbec smrkať. Na odsávačku sa mi zdá už veľký (21mes) vie sa poriadne brániť a samo to aj tam nezvládam... Má plný noštek a iba mu to tečie... ☹
tak ja som sa tiez odsavacky na vysavac bala, maly mal len nevinnu nadchu, nechali sme sopliky vytekat pomaly von, bohuzial zatiekli na priedusky a skoncili sme hospitalizovani na obstrukcnu bronchitidu....ziadna sranda....odvtedy nedam v case nadchy dopustit na odsavacku 😉 minuly tyzden si dokonca sam pustil vysavac a povysaval si odsavackou nostek
niekedy okolo roka a pol 😉 nastastie sme ju ani nemuseli ucit, ukazali sme a vyskusala a odvtedy uspesne praktizujeme 🙂
Par trikov ako ucit smrkat najdete aj tu 🙂 vela stastia 🙂
http://www.prosimspinkaj.sk/1/post/2014/02/ako-...
od 15 mesiaca by malo byť dieťatko schopne neučiť sa smrkať .. ale niektoré sa to naučia až v škôlke http://akoapreco.com/ako-naucit-dieta-smrkat/
@patkaza To máš predpokladám z "tabuliek"?! Ako nič v zlom, moja 22 mesačná dcérka ešte riadne nechápe prečo by mala chodiť bez plienky a nie to smrkať. Áno, vezme si vreckovku, dá k nošteku ale ťahá do seba, aj starší syn to vedel oveľa neskôr, každé dieťa je iné. Neznamená, že ak napíše nejaký "odborník" do "tabuľky", že vtedy a vtedy to a to tak je to pravda a musí to byť a ak to tak nie je tak dieťa nie je normálne.... 😉
@evittam ved ja píšem že je to individálne .. niektoré detičky to dokážu skôr a niektore o hodne neskôr ... proste je tam nejaký rozsah od kedy do kedy a dieťatko sa to určite naučí .. len mu s tým treba pomôcť a hlavne zo začiatku nečakať zázraky .. ono treba skôr počkať 🙂 a pekný zvyšok dňa ti prajem 🙂
Okolo dva a pol roka. Ale zas on bol malokedy chory a nejak som zabudala a nacvik. 🙂

@zuzu101 suhlasim...moja mala je zhruba rovnako stara a tiez nerada fukala nostek...ale uz na to aj prisla ale sem tam aj tak pouzijeme odsavacku...lebo niekedy ma od casteho fukania taky odrety nostek ze ta odsavacka je niekedy lepsie riesenie...aj ked je v podstate uz dost velka 🙂