icon

Kedy ste začali dávať vaše dieťa do pavúka?

denisel
23. jún 2015

Ahojte mamicky, chcem sa opytat, kedy ste zacali vasich drobcekov davat do pavuka??

Strana
z3
20tanicka20t
24. jún 2015

@meluela jasne že záleží od typu chodaku..ale mojím sa tam nič nestalo..a keď sa má štát tak sa stane..či už je nazemi alebo v chodaku

lorela
24. jún 2015

@20tanicka20t Nechcem byť zlá, ale prečo by sa to malo prejaviť hneď? Problémy môžu nastať o 10 rokov, o 20, v dospelosti. Jasné, že si to málokto dá do súvisu s útlym detstvom (hlavne na prapríčine už záležať aj tak nebude...), ale keďže možné to je, ako varujú lekári, tak prečo zbytočným problémom nepredchádzať?

meusicka
24. jún 2015

@denisel ak mozem napisat svoj nazor, do chodaka nedavaj. ja mam 3 deticky, druhe boli dvojicky a ani tie som nedala, aj som rodine povedala, ze nech nam to voebc nekupuju, nenosia. deti sa naucili pekne 4nozky a potom popri nabytku a zacali chodit vsetky 3ked mali cca 13mesiacov. netreba im nicit chrbticu. 😉

girasol
24. jún 2015

Nezdrave pre vyvoj klbov, kazdy fyzioterapeut ti to potvrdi

katrinka8
24. jún 2015

@20tanicka20t - no hlavne, že v tom chodáku ho necháš napospas bez dozoru, keďže štvornožkujúce teda treba dozerať ... Či keď je v chodáku, tak tam máš čas dávať naňho pozor aj popri ďalších malých deťoch, ale keď je na zemi, tak ten čas nemáš? Tomuto celkom nerozumiem.
Mimochodom, v tom chodáku mu pri tých ďalších malých deťoch hrozí oveľa vyššie riziko úrazu ako na zemi, a navyše tým chodákom ohrozuje aj tie ostatné deti, viď @meluela príspevok včera 23:45
Ale tam nejde len o to riziko úrazu, ale hlavne o to, že chodák je zdraviu škodlivý - ničí kĺby a chrbticu, čo sa nemusí prejaviť hneď, ale napr. v puberte alebo dospelosti, kedy bude človek trpieť bolesťami. To, naopak, o štvornožkovaní, lození, chodení popri nábytku však toto povedať nemôžeš, pretože to je presne to, čo dieťa v plnej miere potrebuje na svoj správny vývoj. Čiže keď si zrátaš 2 a 2, zistíš, prečo je chodák nielenže nebezpečný, ale hlavne absolútne nevhodný a prečo ho v Kanade správne zakázali.

milota164
22. júl 2015

ja som nedavala vobec, nezdalo sa mi spravne aby chodila ked este nevedela.Podla mna treba dat telu cas aby zosilnelo a pripravilo si svaly ... na novy pohyb.

silviettaa
22. júl 2015

NIKDY

cailinevelyn
23. júl 2015

nikdy, ked dozrie nervovy a svalovy system, naucia sa bez,,,
treba pockat nesilit dieta. tiez nejeme nezrele jahody, ani nepouzivame muku z nezreleho obilia...

Strana
z3