icon

Kedy vaše dieťa prvýkrát prespalo noc bez papania?

usiko
26. dec 2010

ahojte...moja dcerka na UM uz zacala spinkat tak, ze prespi celu noc..niekedy do 7.00, niekedy do 6, do 5....ukladam ju okolo 9,zaspi okolo 9.30 vecer...spi v klude do 3.00....potom sa uz mechri.....a niekedy spi do 6,inokedy do 4......neviem .....je to rozne....papa 120ml naraz, okolo 530 ml denne, ma cca 10 tyzdnov, 4.5 kg.....

chcem sa opytat:
1. kedy vase dieta zacalo prespavat celu noc, kolko malo mesiacov.
2. co mozem ocakavat? bude to takto stale uz alebo sa to este zmeni.....? /najprv prespala do 5,30, potom do 5,15, potom do 7,00, do 4.30, dnes do do 4.00.....neviem co cakat....
3. od coho to zavisi, ako dlho bude bez prestavky spinkat?
4. ako jej pomoct k celonocnemu spanku? /krmime: okolo 5.30-6.00 vecer, za tym na 1-1,5 hodinky zaspi, potom kupeme apapame 8.00 vecer a ukladame do postielky na nocne spanie/.-nedovolit jej spinkat pred ulozenim na nocny spanok?alebo ako?

dakujem

Strana
z2
ada11
26. dec 2010

moja mladšia dcéra neprespala ešte ani jednu noc bez zobudenia, budí sa cca 5 krát - to je tak normálne, lepšia noc je 3 razy /ale to málokedy/ a horšia noc - 8 a viac razy. neviem či to je tým, že ju ešte kojím, ale aj keď sme skúšali a spala s manželom, tak sa budila aj tak 😉 to budenie je tak cca od 22,00 do 7,00 😉 staršia dcéra sa mi nebudila a prespala krásne bez papania 😉 nuž každé dieťa je iné. neriešim to, nechávam tomu voľný priebeh a čakám kedy to príde 😀

marthuska
26. dec 2010

no verte neverte, my sme spali od 2 mes celu noc a dcera je kojena. potom okolo pol roka sa to zmenilo kvoli zubkom. ale ako pisu baby, kazde babatko je ine. a v tom je tu najkrajsie, ze nevieme, ci prespime celu noc alebo budeme buntosit 😀

mirka907
26. dec 2010

ked som ju uplne odstavila a zacala spavat raz za den.... asi v 13 mesiacoch...teraz prespi aj 13 hodin vkuse, ked je velmi unavena...
V 2 mesiacoch sa v noci budila kazde 2-3 hodiny, niekedy dokonca aj kazdu hodinu a cez den spala minimalne....po pol hodinkach a kludne dokazala byt aj 7 hodin hore a ja s nervami v koncom...nijako som ju nenutila, ziadne extra metody nepouzila, proste sa jej zapacilo spat a teraz si to veeeeeelmi uzivam.

veronika81
26. dec 2010

v dvoch mesiacoch úplne zbytočne riešiš spánok 😉
Ale ak ti to pomôže, tak môj malý bol (aj stále je) dojčený a prvú celú noc prespal v šiestich týždňoch! Odvtedy sme mali noci rôzne, niekedy horšie, niekedy lepšie, ale v podstate väčšinou v noci spí.
Určite to takto nebude stále, vôbec to nerieš a daj malej čo potrebuje.

evickapooh
27. dec 2010

no to je inividualne! moja leuska prespala celu noc[od cca 11 do 7] ked mala 3 tyzdne potom ked mala 8 mesiacov ochorela[nic vazne-hnackova viroza]odvtey sa budi 1 krat v noci ,napapa sa a spinka dalej,noemi od naarodenia do 1,5 roku sa budila 2 krat potom do 2,5 roka uz len raz-dostala svoje mliecko a bazproblemov znovu zaspala.ja si myslim ze to riesit je este priskoro,ved ma len 2 mesiace !ak bude mat 2 roky vtedy staci nad tym rozmyslat ak sa len napapa a znovu zaspi tak je to v norme ak placka tak nie !skus este vydrazat ....ja som 3 roky naprespala[bez budenia] ani 1 noc

magua
28. dec 2010

Ahojko... naozaj je to individualne, moja mala ma prave dnes 8 mesiacov a este neprespala noc, minimalne 2x papa a niekedy sa zobudi a potrebuje sa chvilku pohrat, tak ju dam k nam do postele a ona sa toci na brusko a spat a skusa sa postavit na 4... za pol hodku je zase unavena a pekne zaspi... mam sice uz niekedy nervy, lebo sa som unavena ako pes a ona ma plno energie... 😉
tvoje babatko je este velmi malicke a naozaj ti spinka krasne, len dufam, ze sa to nezmeni, nam sa mala zmenila po pol rocku...
drzim palce a pevne nervy 🙂

bershka
28. dec 2010

po troch tyzdnoch od narodenia

gitarka
28. dec 2010

ahoj, mne maly zacat prespavat celu noc bez mlieka alebo caju tak okolo 1,5 roka, dovtedy sa stale budil na mlieko,alebo si pytal cajik, to trvalo asi tak 3 mesiace a potom znova sa zacal budit na mlieko a to mame 2 roky, takze je to u kazdeho dietatka inak 🙂

anjelicek26
28. dec 2010

Dcerka v 2,5 roku prvu noc (uz som ani neverila, ze take nieco bude 😝 ) a drobec v 3 mesiacoch... obidvaja kojeny... aj ked drobec odkedy mu idu zuby - co je asi uz 6 tyzdnov - zasa vstava 1-2x za noc...

Ale pri 10 tyzdnovom dietatku by som to vobec neriesila, proste ma prilis maly zaludocek, nevprace tam tolko, aby mohla spat celu noc. Deti, co v tomto veku spia cele noci su absolutne vynimky, pravidlo je skor medzi 9 mesiacmi a 1,5 rokom.

ba80
28. dec 2010

nasa mala, sice bola kojena, ale budili sme sa aj 15x za noc, ked bola taka malinka... este teraz malokedy prespi celu noc bez zobudenia (zatial sa jej to stalo mozno 3x 😎 😎 ), ked nechce pit, tak chce cikat... alebo sa jej nieco sniva, alebo... stale je nieco... 😅 🙂 😉

renabr
28. dec 2010

Nečítala som všetko ale moje dve deti boli v tomto rovnaké, od narodenia spali celu noc od 19 h do 7 ráno...asi do 4 mesiaca sa v noci okolo tretej trochu pomrvili, dala som im mlieko a spali dalej, žiadne plakanie ani nič iné, ked mali cca 5-6 mesiacov už sa nebudili ani na jedenie či pitie...občas áno, dala som im čaj, ale vačšinou prespali celu noc...pri prvej dcerke som aj doktorke volala pretože som bola prekvapená že novorodenec može byť tak dlho bez jedenia, ubezpečila ma že je to v poriadku, že som z tých málo mamičiek, ktoré maju tolko štastia a takéto dobré deti... 🙂

lucia20
28. dec 2010

ahoj, moje deti prespali celu noc vacsinou od cca druheho tyzdna. vsetky tri. neviem ti presne povedat, co jepricinou ale mozno je to aj detmi.
tak len zhruba ti napisem co sme robili.
chodili sme spinkat hned po poslednom papani, ak sa v noci zacali mrvit, nereagovala som. pripadne som im len urobila pssst a ony sa ukludnili. nikdy som na ne v noci neprehovarala. ani som sa na nich moc do oci nepozerala a nereagovala ani mimikou. aj ked na mna debatovali.
postupne moje baby zacali spat viac a viac. lucka nikdy nevstavala skor ako okolo pol deviatej, to si dala mliecko a spikala dalej do pol desiatej.
katarinka este cca v troch rokoch dokazala ist spat o osmej a okolo 11-11.30 som ju musela ist budit. najdlhsi spanokmala do druhej poobede. katku sme ale nikdy nesmeli budit, lebo ona bola neprijemna cely den.
a co sa tyka tvojej otazky, ci ju mas nasilu drzat hore to rozhodne neodporucam. u nas sa osvedcila metoda max 2,5hodiny hore a potom spinkat. ak drzis dieta na silu hore, moze sa stat, ze uz bude veeeeeelmi unavene a nebude moct zaspat, lebo sa nebude vediet ukludnit, alebo druha varianta je ta, ze sa zrazu prepnu a pojdu ako duracelky dalsich par hodin. mne toto fungovalo pri vsetkych detoch.
dalsim nasim pravidlom je dodrziavanie ritualov. kazdy vecer sme uz o pol siedmej v pyzamke. upraceme hracky, napapame, chvilocku rozpravku a potom obycajne o 19,30 max 20.00 spinkat. nevravim, ze vzdy ryhclo zaspia, ale vacsinou ano. niekedy vymyslaju aj do pol 10, ale potom je klud.

a neviem, ci tvoja malinka neni hladna alebo smadna. nasa tatianka mala styri mesiace, ale uz cca 2,5mesiaca papa 150ml. pripadne sa dorazime cajikom. podotykam ze ma 5kg.

deticky by mali mat pred spankom uz klud, ziadne rozrusovanie, pohodicku. a v noci miesto papania niekedy staci len polaskat, pohladit. netreba hned davat flasku.

ale pridu obdobia kedy sa im rezim narusi, zubky, vela zazitkou cez den, choroby, sopliky. takze ono to nebude ruzove stale. strieda sa to.
drzim palce.

mirinda10
29. dec 2010

nadherne ti spinka, 😵 ak si bude pytat mliecko v noci tak jej ho daj inak 120ml nie je vela na vecer a ona nema sancu vydrzat do rana a 530ml za den tiez je tak akurat, aj ked bude pit stale viac a viac, ja som az po 6tom mesiaci odnaucala papat v noci ale to mi vecer vypila 180ml mlieka
inak aj moja sa teraz budi na ranne mlieko niekedy pred 6tou ale niekedy aj o 5tej rano nie je ako budik,ze ho nastavis a ides ale ked vypije flasu tak spi dalej tak do 7,30 rana a spat chodi o8mej

tosomja
13. jan 2011

Moja má 6 mesiacov a až teraz druhý týždeň mi prespí celú noc 🙂
V pôrodnici mi spala vkuse, či papala, kakala... 🙂 zobudila sa na pár minút a zase očká zatvorila.
Niekedy sa mi budila dvakrát, niekedy aj trikrát za noc...a ja som jej stále dala papať. Až teraz asi pred mesiacom mi lekárka poradila, že keď sa mi zobudí, nech ju zoberiem na ruky, trošku počičíkam, uspím, alebo otočím na druhý bok...a funguje to, už spinkáme celú noc od tej 20, 20.30 do 5, 6 rána bez zobúdzania sa. Niekedy sa zobudí, ale to si len potrebuje odgrgnúť, keďže máme reflux, ale to nepovažujem za zobúdzanie.
Ale aj tak si myslím, že je ešte maličká na to, aby ti spinkala celú noc bez papania, ešte o polnoci minimálne by mala papať.

Strana
z2