Kočík pre dieťa, ktoré sa narodí v máji

zuzka2388
8. dec 2014

Ahojte baby. Chcela by som poradit ohladom vyberu kocika. V maji mam termin ale uz nad tym pomalicky zacinam rozmyslat. Ale na trhu ich je tooolko ze fakt netusim :D preto vas prosim o vase rady a osobne skusenosti. Skor rozmyslam nad kupou najskor hlbokeho kocika a az neskor sportoveho,tie trojkombinacie no neviem nemusia sediet vsetky casti. Dakujeeem

milotaa
8. dec 2014

@zuzka2388 ahoj, my mame tento, uz ho pouzivame 11 mesiacov. Je to sice 3-kombinacia, ale ja som maximalne spokojna.
http://www.baby-merci.sk/baby-merc/baby-merc-zipy/

siska53
8. dec 2014

Ja som mala tento moje kriteria splnal na 100%,zmestil sa i do maleho vytahu,zmestilo sa mi tam dieta i v zime vo fusaku (mam marcove deti a pekne tam v zime spinkali). Ma velky nakupny kosik,peruje a je naozaj do kazdeho terenu,kedze som ani pri vyssom snehu nemienila trcat doma.
Z vanicky sa lahko spravi sportiak ,das len dole lahko uskladnitelny kryt.

Su aj len hlboke na ten styl..no kazdy ma ine poziadavky. Ja neznasam otocne kolieska a zvlast ak su mensie a robia 4stopy,pre mna je to des.

Ak mams kamosky-mamicky,ppzicaj si od nich kocik,aby si si ho vyskusala priamo v terene ako ti "sadne"do ruky, v predajni to nema ziadnu vypovednu hodnotu.
A zvaz kupu nosica/satky,lebo niektore babatka pridu kociku na chut az neskor.
Zelam stastnu volbu,aby si bola so svojim kocikom tak sppkojna,ako som bola ja a zdrave,spokojne babatko.

dollynkaa
8. dec 2014

@zuzka2388 ja odporucam stokke xplory ;)

zabina27
8. dec 2014

my mame tiez majoveho drobca, kocik mame Camarello Granada, ze kvoli velkej vanicke, aby sa mi tam zmestil maly aj v zime s fusakom. No a figu 🙂 babo rastie ako z vody, ma pol roka a uz 75 cm, takze moje plany su v tahu, zmesti sa tam teraz len tak tak, za chvilu uz bude musiet ist do sportovej casti. Ale pre priemerne velke babo by stacil 🙂

iv01
8. dec 2014

@zuzka2388 ja som na tom podobne, mna to caka zaciatkom juna, kedze mam uz toho dost odkocikovaneho, mam na kocik urcite poziadavky, ale ja o hlbokej vanicke ani neuvazujem, kedze maj-jun, to uz je prakticky leto, staci sportiak co sa da dat celkom do lahu, predbezne moj favorit http://shop.aladdin-kociky.sk/index.php?main_pa...

tana2278
8. dec 2014

@zuzka2388 Ja som mala Concord fusion travel set (3 kombinacia). Odvozila som 2 deti, kupila by som si ho znova. Zalezi kolko chces investovat a potom sa ti ta ponuka scvrkne. Pobehaj po obchodoch a pozri, co sa ti paci. Pokial nebyvate na lazoch bez asfaltovej cesty k domu bez vytahu a nemate malilinke auto tak nemozes kupit zle. Hovorim o kocikoch z obchodov, normalnych znaciek, nemyslim z Poskych trhov.

evina313
8. dec 2014

ja mam majoveho a kupovala som klasický hlboký peg perego. vedela som že chcem velku vaničku, velký spodný košík, aby peroval a aby mal iba 4 kolesa 😔 k tomu som mala autosedacku naklikavajucu na " kostru " kočíka.
no a po zime sme prešli rovno na športový, tam už boli ine kriteria 😉

jongopongo
9. dec 2014

Ahoj ten travel set od concordu vyzera uplne ze skvele, kamoska ho mala a aj som si s nim pochodila a veru zvladol aj rozbite dedinske cesty 🙂 je super odpruzeny , ma hlinikovu konstrukciu a lahucko sa prenasa.Ale urcite vyber zalezi od toho kolko chces do kociara investovat. Treba asi ist pobehat po obchodoch, skus napriklad v obchodoch PREDETI , maju tam vsetko od vymyslu sveta 🙂 vela stastia pri nakupovani ;)

zuzka2388
autor
10. dec 2014

Dakujem vam za rady 🙂 mne sa tiez paci ten concord wandered ale zasa 900 eur je vela podla mna. Ale u mne zatial peg perego vyhrava ten stoji tusim 600 a vyhovuje mi zatial vlastnostami len treba ist aj osobne nanho pozriet 🙂

didi51100
10. dec 2014

@zuzka2388 ja mam junove dieta a pre mna bolo najdolezitejsie, aby bolo dobre chranene pred slnkom a vetrikom. Cize jednoznacne by som volila kocik s hlbokou vanickou a velkou strieskou. Skus sa pozriet aj na model Monza Vario, ten ma aj paradnu cenu okolo 300 eur a je odpruzeny, ma nafukovacie kolesa vpredu aj vzadu a lahucko sa ovlada, skusala som. 🙂

moncicatko
10. dec 2014

ja by som na majove dieta kupila iba kvalitny sportiak,ktory sa da dat do uplneho lahu,otocnu sedacku,k tebe aj od teba a priestranny,aby tam potom v zime vosiel fusak.... pripadne taky sportiak,do ktoreho sa da vlozit taka ta taska zimna pre dieta....podla mna pre letne dieta je vanicka zbytocna,nepotrebujes ho tolko chranit pred vetrom,zimou,mrazom.

siska53
10. dec 2014

@zuzka2388 hlavne si precitaj i rozne skusenosti mamiciek i tu. Lebo co som citala diskusie na viacere kociky tu,stacilo mi 15-20stran raz za cas,tak mnohe boli problemove a fakt najlepsie je vyskusat si kocikovanie v terene. Lebo rovna podlaha neukaze ako kocik zvladne horsi teren.
Ja by som napr.nikdy uz nesuhlasila so sportiakom,co mame.. Zotrvala by som pri mojom predoslom a radsej povedalamuzovi ze ved on skoro nekocikuje,tak nad nejakou buginou - ako alternativa do auta,ked je dieta vacsie ci Na dovolneku s vacsim dietatom, sa par minut hrbit moze.
Preto ti to radim..vlastna zla skusenost,dufam,ze uz ho budem potebovat len par mesiacov. Kedze je to sportiak,fotku neprilozim,ides kupovat hlboky.

jajurka
10. dec 2014

@zuzka2388 no musis si zvazit zakladne veci: ake kolesa chces (nafukovacie su vraj pohodlnejsie, ale mozu dostat defekt - preto my mame plne a nic take nam nehrozi 😉 ), ci chces taky, aby sa dal aj hojdat, klasicky/mestsky podvozok, ulozny priestor pod kocikom, prebalovacia taska... my mame junove dieta a mame kocik Silver Cross a sme spokojni 🙂 maly ma teda uz 1,5 roka, ale este stale sa tam vozi - da sa napolohovat do sedu. ma aj nanoznik + fusak na zimu, 1. zimu tam zvladol v lahu, lebo vanicka je dost velka (jedna z tych vacsich). vnutorna vlozka je pratelna a da sa vytiahnut von, ked sa presklada na sportiak.
no a v lete (to uz mal okolo roka) sme kupili golfac - na cestovanie a lahsiu manipulaciu. takze si spis kriteria a najlepsie je ist sa mrknut do nejakeho obchodu, kde maju velky vyber a vyskusat si, ako sa Ti s nim manipuluje, pripadne, ci sa vojde do auta.
okrem toho sme mali aj vajicko rovnakej znacky, takze sa dalo nacvaknut na podvozok a napr. k lekarovi nebolo treba nakladat cely kocik, ale len podvozok

sue
10. dec 2014

Vďaka za túto tému 🙂 my očakávame máj/jún a tiež teda zvažujem...

U mňa sú podmienky :
- možnosť nakliknutia vajíčka
- šporťák do úplného ľahu
- dve stopy

...no a výber :
http://www.baby-merci.sk/baby-merc/baby-merc-zipy/
http://www.babytrend.sk/kategoria/kociky/kombin...
http://www.silvercross.sk/product.php?id_produc... (ak vyhrám v LOTO dovtedy 😀 😀 😀 )
http://www.babytrend.sk/kategoria/kociky/kombin...
https://www.modrykonik.sk/shops/kociky/49o2/cla...
http://www.predeti.sk/produkt/travel-set-fusion...
http://www.svetkocikov.sk/kociky-hauck/584-hauc...
http://www.babytrend.sk/kategoria/kociky/kombin...

...no a netuším ako sa rozhodneme :D

zuzka2388
autor
10. dec 2014

Sue: No zhodli sme sa v peg perego, aj vzhladom ale najma vlastnostami sa mi pozdavaju 🙂

sue
10. dec 2014

@zuzka2388 no ja budem asi pátrať v bazároch po tých drahších a kvalitnejších kočíkoch...concord aj peg perégo sú pomerne časté a ešte zvyknú byť v poriadku aj po 1 dieťatku 🙂 ak by to nedajbože nevyšlo, tak kúpim lacnejší nový...a budem sa modliť, aby nehrkotal a podobne... predvčerom som videla a najmä počula jedného otecka s Roan Marita - vŕzgal snáď na 200m 😝 a pri tom dieťatko v kočíku malo snáď tri mesiace...

vanduska3
10. dec 2014

Ja som pri mojich deťoch mala vždy trojkombináciu a vždy sedela 😀 , bola som maximálne spokojná, dokonca pri tretej dcérke , ktorá sa narodila som najviac využila autosedačku, ktorá sa dala nasadiť na podvozok a tak som mala o dosť spratnejší kočík 😀 , hlboký bol super na vozenie po vonku keď malá spala, športovú časť som využila len asi 5x lebo sa rýchlo naučila sedieť a chcela všetko vidieť a keďže od 9 mesiacov chodila sama, vymenili sme kočík za golfáč a sme boli spokojné obidve 😉

elizita
13. jan 2015

@didi51100 ahoj, a poznas niekoho, kto ma monza vario? ze aku ma skusenost s vajickom a vanickou?

didi51100
13. jan 2015

@elizita Ahoj, nepoznam nikoho, ja som Vario sama skusala v obchode, kde mi poukazovali, co vsetko vie a ma. Vanicka je podla mojho nazoru dostatocne velka a hlboka, na prvy pohlad mi trochu pripominala bugaboo. Na vanicke je super aj to, ze sa da stiahnut po vyske, cim sa zmensi jej rozmer. To sa hodi pri cestovani aj skaldovani, ked uz vanicku nepotrebujes. 🙂 a pritom ma dvojitu vrstvu, cim sa zarucuje, ze babatku urcite nie je zima. Vajicko k tomu predavali Concord iOn za necelu stovku, co je suprova cena. Tusim sa dalo nakliknut na konstrukciu bez adaptera. Mne ten kociar proste takmer do bodky sadol a dostal sa do mojho uzkeho vyberu. 🙂 Ale urcite ho treba vidiet nazivo a odskusat, kazdy ma ine preferencie. A myslim, ze im zaciatkom roka maju pribudnut aj dalsie farebne verzie.

siska53
13. jan 2015

@sue inak stacilo,ze by ten otecko premazal kolesa a nevrzgali by..nam sa teraz zadrhavali predne otocne kolesa na sportiaku (esteze mame aj buginu),tak sme ho nepouzivali a z kym ich muz nenamazal a uz sa nezadrhaju (ale stale nevuem prist na chut tym krpatym otocnym kolesam na kocikoch).
Ked nieco vrzga.staci to premazat,to sa moze stat na hocicom.

siska53
13. jan 2015

@sue okrem sivercross bud este caravel alebo claudia... Tie robia dve stopy..
Tie dve dalsie podmienky neviem ci splnaju. Viem len,ze ten moj ich splnal,ale ten styl ti,zda sa,nevyhovoval. Ja som kupovala pri malej aj vajicko tak,aby sa dalo nakliknut na kocik,co pri synovi nebolo mozne,lebo sme mali vajicko z druhej ruky,ale znacky gesslein,preto to tak bolo,tak som to gessleinacke predala hned,ako malemu bolo male.
Vsak uvidis,ako sa rozhodnete..
A ten sivercross-kraasny! Ja som povodne rozmyslala,ze kupim Inglesinu vittoriu,ta je na podobny styl,no sa mi zdala draha a navyse by sme museli skladovat najskor sportovu cast a neskor zas hlboku,preto som nakoniec zvolila tu magnumku.

lucny_konik
14. jan 2015

@sue mňa zarazilo, že termín by si mala mať v júni (ako píše MK a si v 21. tt). ja mám termín 25.5 a som v 22. tt

sue
14. jan 2015

@lucny_konik sme sice off topic, ale sedi to ;) ja som terminovo 1.6., ty o presne 7dni skor ;)

elizita
14. jan 2015

@didi51100 Ja som ho videla na zivo uz viac krat v obchode. No nikde mi teda neukazali ani neopomenuli ze by sa dala vanicka stiahnut po vyske. Este sa na to popytam, nech mi to ukazu. Ako takto sa mi paci vanicka aj sportova cast super, aj konstrukcia, len aby sa mi nerozpadol a nehrkotal na horsej ceste - na to by bodlo keby ho uz niekto pouziva v reale. Ani mi nevraveli, ze by mal byt aj v dalsich farbach. Mrzi ma len to vajicko - ma otrasnu striesku, je strasne plytka. Keby ten kocik kupujem, tak si vajicko kupim z bazaru a dam si prerobit striesku. A adaptery su tam, ale len take male sikovne.

anuskaaprazko
14. jan 2015

@lucny_konik ked si vyssi tt tak rodis skor teda este v maji 🙂, logicke 🙂

lucny_konik
14. jan 2015

@sue @ anuskaaprazko baby, nestojím si na kábli, iba mi to asi včera nemyslelo. a nevedela som, že sue má termín začiatkom. (áno, mimo tému, ale snáď nám ruky neodtrhnú)

didi51100
14. jan 2015

@elizita hm, podla mna je stiahnutie vanicky zaujimavy prvok, ktory by ocenilo vela mamiciek. aspon teda mna to velmi uputalo, lebo casto cestujeme a nase auto ma stale ten isty kufor 😀 takze kazdy centimeter v aute, ale aj v byte sa hodi 😀 vanicka sa dala stiahnut vpredu a vzadu takymi popruhmi velmi jednoduchym manevrom. ja som bola v predeti.sk, tam sa mi predavac fakt dlho venoval, preto som taka mudra teraz 😎 ale mozno ti to len zabudli spomenut, lebo kocik ma vela prvkov a da sa pouzivat univerzalne. zaujali ma aj nafukovacie kolesa vpredu aj vzadu, plus odpruzenie, cize aj po vselijakych terenoch by to malo ist dobre. keby si si ho nahodou kupila skor, tak daj vediet.

ritak
14. jan 2015

Ahojte dievčatá pripájam sa k Vám kedže tiež čakáme chlapčeka ktorý sa narodí v máji. Kociariky sme začali okukavat medzi sviatkami kedže to je uplna veda 😀 a zatiaľ sme len na začiatku vyberania. Páci sa nám kočiar Maked, typ Lucky - lanové prevedenie http://www.makedkociky.sk/index.php?route=produ...
Akurát som sa Dočítala že autosedačka nie je veľmi vyhovujúca preto by sme zvažovali kúpu inej. Skôr mi vyhovuje hlboká vanička, kolieska, veľký nákupný košík a samozrejme sa nám páci. Manžel oceňuje že sa dajú vybrať kolieska ktoré sa Vám páčia 😄.
My sme na začiatku hľadania a pozerala som si aj drahšie kociariky ale musím povedať že žiaden má tak nezaujal ako tento. Zatiaľ som si pozerala typy na nete ale určite sa pôjdeme pozrieť osobne a necháme si poradiť. Pekný deň 😉

sue
14. jan 2015

...aby som sa vrátila k téme, zatiaľ som si asi vybrala toto: http://www.babymarket.sk/sk/6626/2038/hartan-ko... ale nie s vkladacou taškou, ale s naklikávacou vaničkou...cena je katastrofa, ale na bazári sa dá kúpiť a spĺňa takmer 100% všetky moje požiadavky 🙂