Koľko má vážiť a merať ročné dieťa?
Ahoj mamicky dcerka ked sa narodila mala 3,5kg a 55cm, teraz o par dny bude mat rok a vazi 8,5kg a meria 71cm nieje to velmo malo? Suseda ma dcerku 18 m. A je raz taka ako moja, uz ma stve ze vseci mi vravia ze je malinka a ze nerastie a ze este nechodi sama. Za jednu rucku ide. Ja mam 153cm a manzel 180cm. Stale ju kojim, nosi velkost 74, aj to su jej daktore veci velke.
@vera1605 Žiaden strach, na reci druhych netreba dat,lebo kazde dieta je ine. Moja dcera sa narodila 3,8 kg a 52 cm a v roku mala 8 kil a 70 cm,bola kojena a uplne spokojna. Nie vsetky deti sa vtesnaju do tabuliek. A zacala chodit samostatne v 13.mesiacoch. Teraz ma dcera rok a 10 mesiacov a je sikovna,beha,skace,pekne rozprava a stale patri medzi drobcov- 84 cm a 10,5 kg. V tabulkach nie su deti,len cisla.
dieta by malo (ale nedrz sa prosim toho 100%tne) do roka ztrojnasobit svoju hmotnost
@vera1605 ak ti prospieva, je zdrava, tes sa z dietatka (na reci druhych nedaj), napr. moja prva bola tiez malicka, ja som jej v pohode este v roku davala bodynka 68, v roku a pol sme mali v pohode 74 rky,
neporovnavaj (tiez som robila.. potom som od toho upustila nastastie 🙂 ), kazde dieta ma ine tedmpo rastu, prospievania, treba vziat do uvahy aj geneticke predispozicie
dala by som ti link, ale neviem to najst, mozno sama najdes na nete, su tabulky, a su tam vekovo ohranicene maximalne, stred, minimalne normy, ak ste aj na hranici, je to v pohode,
v kazdom pripade, chodite na poradne, a ak by zvazila vasa dr, ze je to mimo noirmu, urcite by vas poslala k endokrinologovi,
ale ak mas z toho zly pocit, spomen to vasej dr. mozno, ta ona upokoji, hlavu hore,
@vera1605 Určite ste v norme 😉 dcerka mala ako ročna 7,5 kg a 72 cm ,ako dvojrocna 84 cm a 9 kg a teraz ma tri roky a ma 13 kg a 94 cm - pediatricka ju videla,je uplne v norme aj ked nizsie v tabulke ale vyzera primerane a urcite treba brat do uvahy ze ja mam nieco malo pod 160 cm a manzel 180 😉 samozrejme ze mame v okoli deti roznej vyšky a vahy,ale pokial dieta prosperuje nie je č riešiť 🙂 naša dcerka napr rastie plynule,kamaratkina ma rastove špurty a teda je schopna sa za dva mesiace vytiahnut o vyse 5 cm a zrazu je medzi nasimi babami velky rozdiel a ona musi menit cely šatnik 😀 ale potom sa jej dlžka pol roka takmer ani nepohne a momentale su babule zase rovnako velke 🙂
Moja mala pri narodeni 2050g narodila sa o 6 tyzdnov skor a mala 47 cm.Teraz ma rok a vazi 10,5 kg a meria 78 cm
moja mala bude mat za mesiac 2 roky a ma 84cm a 11,5kg a spapala by aj klince.

Moja mala ma v Juni 2 rociky a ma 74cm a važi 12,5 kg