icon

Koľko slov vedelo rozprávať vaše 19-mesačné dieťa?

lilka5555
24. jún 2023

Moj syn ma 19m a vie povedať ledva 4 slova. Psychologička ma nastrasila lebo mi povedala že by mal vedieť 30-40 slov. Porozumenie ma aj rozumie pokynom napr daj cumel a dá mi ho.

Strana
z2
lilka5555
autor
26. jún 2023

@andreatytler a teraz ma napadlo ma jednu rutinu. Pri jedle musí mat pustené rozprávky. Neviem či sa to dá používať ako rutina ale jedine tak viem udržať jeho pozornosť..

andreatytler
26. jún 2023

@lilka5555 Poslal som ti spravu. Ale 18 mesiacov, to mate skutocne este cas a hlavne ak synovi staci taka komunikacia aku ma, tak je to v poriadku. Ak by bol frustrovany z toho ze mu nerozumies, alebo ze on nemoze povedat co chce, tak vtedy to treba riesit.

bessdonna
28. jún 2023

@lilka5555 moja dcera v tom veku vedela jeden a pol slova. Teraz ma 7,je brutal sikovna a mega otravna lebo vkuse rozprava. Psycholog by nemal co jest, keby mu niekto nenaletel.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
lilka5555
autor
28. jún 2023

@sheila121 dakujem ale Na takéto rady som sa nepýtala 🙂 je dobre si všímať aby sa prípadný problém mohol riešiť čím skôr a začať s dieťaťom pracovať. Nie čakať 4-5 rokov že však začne rozprávať. Ja do tejto kategórie nepatrím

sheila121
Odpoveď bola odstránená
melinga
4. júl 2023

@andreatytler ahoj, mohla by som tiež poprosiť vycuc? Mam tak isto 19m syna a je ako cez kopirak so spomínaným chlapčekom. Asi niekde robím chybu chcela by som ju teda včas napraviť 😏

andreatytler
4. júl 2023

@melinga Jasne, poslala som ti spravu.

patrisiiia
4. dec 2025
@andreatytler

@melinga Jasne, poslala som ti spravu.

@andreatytler Síce ste to tu riešili pred 2 rokmi, ale skúsim sa opýtať 🙂 Mohli by ste to poslať aj mne prosím? Teda ak Vám to nevadí 🙂 Tiež mám taký problém s mojou až veľmi akčnou malou dcérkou, tak by som sa rada niečomu priučila a skúsila ísť na ňu inak 🙂 Ďakujeeeeem 🙂

Strana
z2