icon

Krvavé ranky v konečníku. Máte niektorá skúsenosti?

simonka99
11. jún 2010

Ahojte mamicky,moj maly sa uz asi tyzden stazuje na to,ze ho stipe ritka...kedze som tam nic nevidela-nie je zapareny ani ziadne vyrzaky,tak som tomu nejak nevenovala pozornost.Az dnes,ked sa vykakal a utrela som ho,tak na papieri ostala kvava skvrna.A potom som si vsimla,ze v vnutri konecnika ma male ranky.Stolicu mava pravidelnu,problemy s kakanim nemame.Mate niektora skusnosti?Co by som mu mala na to dat?

latvia
13. jún 2010

ja by som to sla ukazat doktorke

simonka99
autor
14. jún 2010

takze ranky po 2 dnoch zmizli...

latvia
14. jún 2010

🙂 tak to je fajn

simonka99
autor
2. nov 2010

opat sa vraciam do tejto temy....problemy s prestavkami pretvavaju,lekari mi odporucaju cakat-ked mu davam predpisanu masticku,tak to ustupi,ale o par tyzdnov je to naspat....A kedze ta masticka je pre dospelych,tak mu ju nedavam casto.Jemu staci iba viac zatlacit na nocniku a uz ma ranku...Mate niektora podobne problemy? Este doplnim,ze synator je hrozny nejedak-neje maso,mlieko nevypije-pije iba actimel a zje krupicnu kasu a nejake tie jogurty,zeleninu nemusi ale jedava ovocie a to kazdy den(jedina moja utecha).S jedenim sa trapime od zaciatku,nie je to iba nieco docasne....Stolicu ale mava kazdy den a netvari sa pri tom nejak bolestivo....Obcas sa nad to povznesim,ale casto ma to stve...nechcem nic zanedbat.

strapco13
2. nov 2010

@simonka99 skus sedavy kupel v odvare dubovej kory, alebo harmancek, ci repik..su proti zapalove
skus nejake probitoika a vela vlakniny a tekutin na zmakcenie stolice..nemusi ho to boliet ale mozno je trvdsia na jeho sliznicu a ta praska...a po stolici vzdy osprchuj, nechaj vetrat a potom priadne natri panthenolom
a Dr nech spravi vyter..ci nema nejake zle bakterie alebo kvasinky premnozene
ma este plienky?..lebo potom moze byt problem aj vtom..sliznica je vo vlhku a skor praska

simonka99
autor
2. nov 2010

@strapco13 dik za rady,sedave kupele v dubovej kore sme absolvovali,aj gel dubovu koru mam(len mam pocit,ze mu to este viac podrazdi).Plienky uz nemame-problem s rankami zacal vlastne zhruba v obdobi,ked sa zacal pytat na nocnik...skusim este ten panthenol.A na vyter asi mozem zabudnut(zijeme v Anglicku a to je to so zdravotnictvom hroza...ale pri najblizsej navsteve SVK zasa navstivim lekarku tam 🙂

simonka99
autor
26. nov 2010

len by som chcela doplnit,ako sme na tom s nasimi rankami...trapili sme sa od aprila-maja,navstila som niekolko lekarov,kazdy dal nejaku masticku,kazdy radil upravit stravu(co je pochopitelne,ale ked moj synator proste nezoberie do ust hocico)...a a po polroku somasi konecne natrafila na lekarku,ktora sa to rozhodla naozaj vyriesit-problem sa vola anal fissure(trhlinky v okoli konecnika) a ako pre mu nasadila antibioticku mast a......pomohlo-teraz sme uz 2 tyzden bez masti a je to super-ani kvapka krvi,aj ked je stolica obcas tvrdsia 🙂 takze sa tesim,len dufam,ze to nie je docasne,ale aj toto povazujem za uspech 🙂

trhlinka
1. dec 2012

teraz som narazila na túto diskusia a moja malá s tym má tiež problém, už sme pobehali kadekoho, ale vždy sa to vracia, vieš mi prosím ťa poradiť, ako sa volala ta antibiotická mastička ? ďakujem

simonka99
autor
1. dec 2012

@trhlinka Ahoj,tak to netusim ☹ len po tej ATB masticke-ktoru sme pouzivali asi tyzden,sme brali masticku MORHULIN a tu sme pouzivali asi 2-3tyzdne-to bola ta spravna mast na zahojenie raniek,tu ATB mast predpisala na preliecenie infekcie v rankach(neviem,ci ta mast je aj na SVK,ja som vtedy zila v ANglicku) a dodnes ju mam,ale odvtedy sme taky problem nemali... 🙂

suzi33
5. apr 2014

@simonka99 Prosím Ťa, tá mastička Morhulin je na predpis, alebo voľno predajná? Viem, že to bolo v Anglicku, ale dala by som si ju od známej poslať ak je voľno predajná. Ďakujem 🙂

simonka99
autor
5. apr 2014

@suzi33 je aj volnopredajna-bola to presne tato http://www.amazon.co.uk/Morhulin-Nappy-Cream-Li...

ikika
5. apr 2014

@simonka99 ahoj, necitala som diskusiu, reagujem priamo na Tvoj prispevok...
Urcite to ukaz pediatricke... mala by vas poslat k proktologovi, co je chirurg specializovany na hrube crevo - k obycajnemu chirurgovi chodit nemusis, ak by Ta chcela poslat k takemu, lebo ten to neporiesi...
Tie trhlinky budu s velkou pravdepodobnostou fisury... ale clovek nikdy nevie... drzim vam palceky, nech sa maly z toho rychlo dostane a nech je v poriadku. 😔

ikika
5. apr 2014

@simonka99 jejda, nekukam na datum... 😅

@suzi33 Ty si otvorila dnes tuto temu... mate problem s konecnikom? Ja by som mu sama od seba taketo problemy neliecila... ak sa to opakuje alebo pretrvava, pytala by som sa k tomu proktologovi (o ktorom pisem o prispevok vyssie), lebo to moze znacit aj ine problemy... 😕

simonka99
autor
5. apr 2014

@ikika kuk na spravu z 26.11.2010...pisem,ze bola to fisura 😉

ikika
6. apr 2014

@simonka99 ano, som si to vsimla spatne... ako som pisala v dalsej sprave, nepozerala som na datum... 😅
Hlavne, ze je maly ok. 🙂