Logopédia pre 21-mesačné dieťa: Skúsenosti a rady?
Ahojte. Chodili ste niekto s takým malým dieťaťom na logopédiu? Ešte vôbec nerozpráva a znepokojuje ma to. Rada si vypočujem vaše skúsenosti. Dakujem
@janababana tieto veci sú úplne ôk. Par slov povie
boli sme raz, lebo vedel rozpravat a nevedel povedat O ani U. kym sme dostali termin, tak sa naucil sam. hladaj klinicku logopedicku, tie vedia pracovat aj s takymito malymi detmi a rozvijat ich rec (nielen ucit spravne vyslovovat pismenka).
@karolina2121 chodili sme od dvoch rokov pravidelne...nerozpraval, len pár slov....pracovali sme na rozvoji komunikačnej schopnosti
Ja som tiez chodila so synom na logopediu od 2 rokov... Rozpraval len par slov. Lenze s logopedickou nespolupracoval, mohla vymyslat rozne taktiky, s nim to ani nehlo. Na doma nam davala nejake tipy/triky co cvicit, co skusat. Chodila som tam s nim niekolko mesiacov, potom som sa na to vykaslala. Zacal chodit do skolky a rozrozpraval sa tak, ze niekedy si zelam aby bol aspon na chvilku ticho. 😀
@karolina2121 záleží od logopedičky, u nás berie od 3 rokov dieťaťa, rovnako pediater nedá skôr odporúčací lístok.....
“Ešte vôbec nerozpráva” a “pár slov povie”… neviem no, tak sa obráť na pediatričku
Tak logopedia je väčšinou od 3 rokov, jaze dieťa má aspoň štyri roky, moje obed deti začali rozprávat až okolo 2,5 roka aj to museli začať chodiť do jasliciek mohla som čítať, ukazovať, vysvetľovať do nemoty, zrazu po týždni v jasliach pochopili, že aha musím rozprávať 🤣, odvtedy melú nonstop, takže 21 mesiacov je smiešne riešiť toto
Ak chceš tak chod , vypýtaj si od pediatričky listok alebo chod sukromne
aspon ziskaš info ako sa s dieťatom rozprávať niekedy stačí len posilniť gestá
ja som bola len raz okolo 2r a logo zhodnotila že robím všetko správne a že sa rozhovorí a mala pravdu
píses ze VOBEC NEROZPRAVA a vzapeti ze povie par slov.... tak to je velky rozdiel. v necelych 2r. ak povie par slov + par citoslovcia (neviem to sklonovat 🙂 ) urcite vie zvuky zvierat, bac, bum, papa... tak rozprava hoci slabo. este je skoro k logo nakolko nebude dieta spolupracovat. moja do 2,5 nepovedala ziadny zvuk len eeee a az vtedy sme zacali s logo aj to bola praca viac so mnou ako s dietatom a ja som musela doma pracovat s dietatom drzim palceky

@karolina2121 najprv by si mala ist za psychologom, ktory zhodnoti celkovy vyvin - motorika, rec, chapanie atd. Vie aspon par slov povedat? Ale tak deti sa bezne rozhovoria az neskor.