Mám dvojročného syna a už z neho nevládzem

kiwinka21
1. okt 2013

Ahojte, dufam ze tu nie som jedina s takymto ´´problemom´´ nas maly 2rocny duracel ma namiesto krvi v tele asi kofein. 😀 aj to varenie mi trva trikrat dlhsie lebo kazdych 30sekund musim za nim behat, mame este starsie dievcatko(skoro 5rokov) a ked sa tak zamyslim ona taka vobec nebola, on musi byt vsade, do vsetkeho musi stuchat buchat, kopec veci uz ponicil,(pred asi 2tyzdnami zhodil botnik, rozbila sa lampa, vypadli dvere), ked mu chcem nieco zobrat tak sa rozculi a od zlosti to buchne o zem, sestru tiez nenecha, len tak ju tresne hrackou po hlave, minule po nej hodil malu detske stolicku, ked sa napije hodi pohar o zem-ci je plny alebo prazdny, niekedy sa mi zda ze aj malej robi zle naschval,pride ku nej, zahodi hracku aj hocico za gauc, o tom ze by sme sli niekde na navstevu ani nepomyslim-vcera som bola u tety, mala bola v pohode, ale on vsade vliezol vsetky dvere pootvaral do vsetkeho buchal, klasika..aj ked mu poviem nono, vezmem nieco cim buchne malu, ani capnutie nepomohlo, on sa otrase a ide veselo dalej, to nema cenu ho napomenut alebo mu nieco zobrat ajtak urobi ´´zle´´ o minutu s niecim inym..a najhorsia cast dna-rjedlo. V stolicke neobsedi, pišti, odsuva stol, nahne sa aby zhodil tanier,pribor, nakrmit ho musim niekedy na silu, alebo to vsetko vypluje-ci ranajky ci obed, chce papat sam, ide mu to pekne, je naozaj sikovny ale asi tak tri lyzicky, potom jedlo rozhadzuje, vypluje, no nechcite vediet ako vyzera kuchyna po jedle..uz som v koncoch..on neni len neposedny, uz mi to pripada akoby mi napriek robil, ako som pisala nic nepomaha aby s tym prestal..kto mate podobne skusenosti dufam, ze mi poradite. dakujem.

xlucia
1. okt 2013

@kiwinka21 smer detsky psycholog

m_ij_ka
1. okt 2013

@kiwinka21 súhlasím s xlucia, my nepomôžeme, psycholog áno 🙂

hradnapani
1. okt 2013

@kiwinka21 podla mna mas spravne tusenie: ze to robi napriek. Skoc za psychologom ,rozoberiete do detailov vas den, tvoj pristup k detom a isto pridete na pricinu, preco si takto vynucuje pozornost.

cecil36
1. okt 2013

@kiwinka21 suhlasim s babami, smer psycholog. P.S. Ak ta to trocha potesi, na navsetvy so synom tiez nemozeme chodit, je to utrpenie.

sonagolisova
1. okt 2013

urcite by som sa isla poradit s detskym psychologom ..aj moje decka kadeco povystrajaju a su neposedne ale toto je skutocne uz trosku vela, nech sa na neho pozrie a urcite uz riesil podobne spravanie u deticiek...vela stastia

loknicka
1. okt 2013

@kiwinka21 ahoj - viem si predstavit co prezivas. moja kamoska ma taky isty problem akurat ze ona to nijako neriesila a maleho vela krat ospravedlnovala alebo mu vsetko co urobil zle vysvetlovala s prepacenim ako debilkovi a on asi vzdy vytusil ze vzdy sa da spravit este horsie. vo vychove mali s manzelom rozdielne nazory. robil asi vsetko to co opisujes Ty o svojom synovi ale ked isli na navstevu nechala ho vzdy robit to co chcel maly a ona si uzivala na navsteve. teraz cakaju druhe babo a fakt si neviem predstavit mat pri takom synovi male babo... je to na nervy. urcite Ti pomoze detsky psycholog ktory by mal zistit pricinu toho jeho spravania. drzim palce.

dai
1. okt 2013

hm... a mne to pride ako normalne spravanie 2rocneho chlapca, ktory ma trosku viac energie... momentalne skusa hranice - tod vsjo... ja mam tiez doma 2rociaka ktory je teda uplne zdrave dieta a v mnohom sa podoba na tvojho - je to mile a krasne dieta, treba mu ale davat viac impulzov, riadit jeho spravanie, viac sa mu venovat - nas maly napr. miluje stavanie drahy, ale niekto s nim musi to robit, detto napr. tancovanie pokial este niekto to robi etc. ... tym nechcem napisat ze sa mu nevenujes, ale ze asi potrebuje viac hranic a vaecsie smerovanie jeho energie😉
drzim palce

bazarocka
1. okt 2013

@dai tak mne to absolutne nepripadá ako normálne, nechápem kde sa v malom dieťati berie toľko agresivity
@kiwinka21 určite choď k psychologovi

kalip
1. okt 2013

Ja si myslím ,že by pomohli pevne pravidlá,on dobre rozumie,čo môže a čo nie.Nedovoliť mu búchať s pohárom o zem,spraví to,vezmem pohár nedám mu ho, ani druhý krát,zoberiem mu hračky keď sa bije,neje pekne nech ide preč od jedla,nedovolím sa mu džabať. Ja mám tiež 2ročného chlapca a je pekne šidlo, občas povystrája ,starší syn má 6 rokov(o ňom sme si mysleli, že je veľmi živé dieťa, kým sa neprejavil ten mladší 🙂 ),skúste byť nad vecou,aj keď je to ťažké riešiť s kľudom.

abbie
1. okt 2013

@kalip suhlasim s tebou ...
treba mu skor stanovit pevne pravidla a presny rezim, ale ja toto na psychosa veru nevidim 😅

hradnapani
1. okt 2013

@abbie ale ten psychos ma pomoct mamine naucit sa zvladat taketo zive dieta. Stanovit hranice atd. - nie vzdy to ide tak jednoducho,niektore deti su dost tvrde oriesky. Je to teda skor o navigacii pre rodica, ako si poradit so situaciou, co ma zmenit vo svojom pristupe a nie o "lieceni" dietata psychologom. Ja si to velmi pochvalujem, pomohlo mi to ovela viac ako hromada knih a rady okolia 🙂

abbie
1. okt 2013

@hradnapani nie kazdy psycholog vie dobre poradit, je to ako hadat ihlu v kope sena ...

kingstonka
1. okt 2013

@kiwinka21 moj maly bol podobny, tiez ma starsiu sestru- teraz ma 3 roky a je to ovela lepsie.... ja som si ale uvedomila, ze jednak je to chlapec, dievcata su predsa len trochu kkludnejsie, maju ine zaluby ( teda casto) - a starsej som sa mohla venovat ovela viac, nie, zeby som sa synovi nevenovala.....

dejka77
1. okt 2013

Tiez suhlasim s tym, ze mu treba urcit hranice. A asi by som zacala aj s trestom. Ak neposlucha, dat ho do kuta. Viem, ze ti bude odtial utekat. Tvojou ulohou je ho tam stale vratit kym tam nepobudne 2 minuty (na jeho vek). A tiez ide o to, ze ked mu nieco povies, musis byt rozhodna. Tak aby vedel, ze to myslis vazne. Nemoze tam byt ziadne zavahanie v hlase.

veronicka1901
1. okt 2013

@abbie tiez si myslim, mame doma 22 mesacnu princeznu a tiez musime na nu striktne. Nie vzdy posluchne, ale dokola a dokola vysvetlujem a urcujem hranice a nie je mozne, aby sa nenaucila. Akurat, ze ona teda neublizuje a nenici, len je ziva a ma problem s pokynmi a pravidlami.

zita19
1. okt 2013

@kiwinka21 ja sa vyjadrim len k tomu jedeniu. Ked zje tri lyzice a zacne vymyslat a vyvadzat, jednoducho mu to zober a hotovo, odchod od stola, dojedlo sa!. Bude to skusat par krat, ale ked bude naozaj hladny, tak zje vsetko bez cirkusu. Neboj sa, ked bude tri dni o hlade neumrie ale pochopi "Jej, tu je mantinel".
Jemu psycholog nepomoze, skor Tebe aby si sa vedela obrnit a trvat na mantineloch. Hladaj pomoc v detskej psychlogickej poradni. Niekedy boli v kazdom okrese. Tam su specializovani detski psychologovia. Urcite sa Ti podari vygooglit nejakeho psychologa v okoli a mal by Ti poradit, kde najdes specialistu.
Este jedna finta, sice nie univerzalna, ale na chvilu pomoze. Ked sa mu "podari" byt aspon 5 sekund dobry strasne ho chval, zaazdym, ze Moj dobrucky synacitk, riadne prehanaj. Toto chalenie musi byt caste, za kazdu blbost a nejaky cas (tyzden, hadam sa mu podari) a ked zas zacne vyvydzat, zacni sa tvarit, ze po byte nieco uporne hladas a komentuj to Kde je? Kde len moze by?, ale fakt uporne a tak aby to zaregistroval. Ked sa zbada, ze cosi sa mimoriadne deje on spozornie a spyta sa co hladas s kludom mu oznam, ze svojho dobreho synceka, ktory tu bol vcera. Ked oznami, ze syncek je to, odpovedz, ze nie to je nejake neposlusne dieta, jej dobry syncek tu bol vcera poobede a niekde sa stratil. Nezachrani to celu situaciu ale aspon chvilu zaberie.

briketa
1. okt 2013

@kiwinka21 podla mna psychologa netreba.
Musi byt viac vonku a chodit na sport. A ano, nebudes mat doma porobene. Mam tri deti a dve mladsie doma vystrajaju takto isto ked nie su dost unaveni. Ked sme doma bicykluju sa po dome. Skratka stale to musi byt fyzicke.
Von s nimi.
Von s Tvojim.
Druha vec. Musis si s nim sadnut a hrat sa s nim fyzicky Ty. On si ziada Tvoju pozornost. Ale nie puzzle a podobne, lebo pri tom nevydrzi ale nahanat sa ako indiani, stavat bunker.
Jedna vec co mojich naozaj bavi je aktivne pomahat v kuchyni. Uvar doma plastelinu a nechaj ho hnietit.

ajka30
1. okt 2013

preboha, nerobte z maleho pacienta. Dnes je tusim v mode ist aj s trieskou v prste k doktorovi. Malemu sa treba venovat a ked vystraja dat ho do izby nech sa ukludni. A ked sa hneva a trucuje treba ignorovat. A hlavne vela vela vela trpezlivosti a pevne nervy. To sa mi radi, ze? 😀 😀

zuzanockamt
1. okt 2013

@xlucia naco je 2-rocnemu dietatu psycholog? ... chce to este cas ... mozno je to len extremna zivost, ale netreba hned urcovat diagnozy 🙂 ... ja mam doma tiez 3-rocny zivel, ale odbornu pomoc nezvazujem ... ak to bude v rovnakom stave aj pri nastupe do skoly, tak potom

zita19
1. okt 2013

@ajka30 Vsak ja neposielam maleho k psychologovi ale jeho mamu. Nevie si s nim rady, problem nie je on, ale to, ze akosi netusi, kde su mantinely.
Mama je ten, kto potrebuje pomoct. Mlademu je to uplne u rixi, ze je z neho na nervy, on dosiahne svoje. Ak ked by ho to malo zabit ako ten botnik.

patkobo
1. okt 2013

.. smer skolka .. ja to "len" obycajne" obdobie vzdoru, psycholog na to netreba, ale v skolke ho "vycvicia" 🙂

pragmaticka
1. okt 2013

tiez sa mi nepaci ze za kazdu blbost je rada aby zena utekala k psychologovi...podla mna ti ovela viac pomozu mamicky s vlastnymi skusenostami (ci uz z rodiny al. kruhu priatelov a pod.) ako nejaka psychologicka co mozno vobec nema vlastne deti, ale len nastudovane nejake blbe teorie..
co sa tvojho chlapca tyka, tak ja by som mu dala poriadne na zadok. asi ma tu zato viacere odsudite, no ak by moje dieta takto vyvadzalo tak by proste po kazdom cine dostalo dva-trikrat po zadku a do izby. Jedlo neni na hranie, ak by sa hral, tak prec od stola a do izby. Osobne si myslim, ze ak by si v tom bola vytrvala a trpezliva, tak by sa rychlo naucil spravat! on uz totiz velmi dobre chape, co moze a co nie. ak to co najskor nezastavis, aby ti aj potom neskor privelmi neskakal po hlave.. ☹

rebeka25
1. okt 2013

@kiwinka21 -a ked takto vyvadza ako na to reagujes ty?

majulino
1. okt 2013

aj ja som tu zalozila podobnu temu len s troska odvaznejsim nazvom a poviem ti ze jedine co mi fakt pomohlo bolo dat po zadocku a hlavne v kuse ho do niecoho zapajat. Varim ja aj on aj zeleninu cisti umyva podlahu vysava. Od capnutia som prechadzala k tomu ze si urobil niekomu velke aaaau a to ho teraz boli a treba pohladkat a pofukat tak ako maminka robi jem ked ho nieco boli. Po case to zacal robit. Musis mu to fakt kludne hovorit. Ja viem lepsie ako hociktora z poradkyn ktora to neza9ila ze je to hrozne tazke no ver pomaha. A este ak nieco poskodil zamerne povedala som mu ze maminka sa hneva. Ak to bola hracka zobrala som ju a hodila do cisteho sacku do kosa. Ak nabytok... Opravila som zopakovala ze sa hnevam velmi a isla som prec robit co som robila. S jedlom sme mali to iste s tym rozdielom ze ja ho este kojim takze branim jedla som uskodila len sebe cical dlhsie a castejsie. Tu mi velmi pomohol mm jeho vysvetlenie ze stale iba ponom musim upratovat a preto s nim nemozem ist von plus moja simulacia bolesti a zarmutok v ociach. Drzim ti palce ak by som ti mohla este s niecim pomoct poprosim ta napis IP. Velmi ti drzim palce a zelam najma pevne nervy.

xlucia
1. okt 2013

@zuzanockamt dietatu na nic,ale matku usmerni

yldi
1. okt 2013

to je dobra blbost, ze smer skolka!!!! do skolky dat taketo dieta? keby ste takych mali dvadsat ako tie učitelky tam, neviem ako by sa vam frajerilo! prave dnes som konzultovala s učitelkou takyto pripad. mamička pride pre svoje deti s vetou "je to masaker čo?" no nervy mali učitelky a pravom. v dvoch rokoch nie je navsteva psychologa nič nenormalne, ba priam je nezodpovedne čakať na skolku, ze ho tam naučia.
Ja by som to rozhodne riešila uz teraz.
Maminke zelam vela trpezlivosti a uspechu. Uz to je dobry krok, ze si napisala sem a ze sa snazis to zmenit. dobré rady su - byt razna, stat za svojim, dodrzat ked sa niečim pohroziš, pochvalit ked treba a zo začiatku aj skutočne za banality 🙂

yldi
1. okt 2013

chcela som zalozit podobnu temu ale nasla som tuto. preto som sa zapojila.

este sa chcem spytat ako maly reaguje na bolest, ako na radosť. či vie prejavit emocie.

maryem
1. okt 2013

@yldi Musim sa tu smiat nad vetou-je to masaker, celkom zivo si to viem rpedstavit, aj ked som si ista, ze rpe zainteresovanych to teda vtipne ani kus neni.
@kiwinka21 a ja si zase myslim, ze ked uz si ozaj takto na prasky, poradit sa s psychologom nie je naskodu. Pre tvoj pokoj a povzbudenie. Tiez nie som zastancom nalepkovania deti, ktore je a ktore nie je hyperaktivne, ale odbornik je na to, aby rodicov povzbudil a usmernil. Celkom si to viem predstavit, tiez mam 2rocne dieta a ak si predstavim, ze mu zoberiem pohar a ona vrieska, nic to nepomoze. Ani mne ani jej, lebo je schopna vrieskat hodinu-minule som si to schvalne stopla. Napriek priebeznemu utisovaniu. Jednoducho ma v hlave program, ze chce nieco a ziadne odputanie pozornosti nefunguje nastalo, len na chvilu. V konecnom dosledku ma u takychto stavov este aj zly nocny spanok.
Suhlasim, treba hranice, ked raz poviem nie, aj ked by ju utrhlo, nepovolim. Jedna vec, ktora mierne funguje, ked jej zakaze moj muz, nie ja.. Reve, ale nie tak dlho. Podobne som bola na tom so starsou, jedna dobra sprava, po case z toho aspon trosku vyrastla, asi tak v 4rokoch? 🙂) No to, co opisujes, sa mi zdaju uz ozaj vypate situacie.. Vela sily a trpezlivosti.

maryem
1. okt 2013

@kiwinka21 a este daco, najhorsie je to v case, ked je unavena, alebo hladna, alebo jej nieico chyba, neviem, ci to aj ty badas . V prvom rade ak sa da, vyhnut sa takym situaciam, kde predpokladas nevhodne spravanie. Ale viem, nie vzdy sa to da. 😕 😕

xmirax
1. okt 2013

@bazarocka no zase nemyslím si že z toho dvojročného chlapčeka treba robiť agresora len preto že sem tam niečo šmarí o zem...