Mám "iné" dieťa a neviem čo s tým
ahojte...mám dcérku, ktorá bude mať v januári 3 rôčky...povahovo je veľmi introvertná, chodí do škôlky, no nehrá sa s deťmi spoločné hry. Iba pozoruje. Väčšinou sa hráva sama skladaním si niečoho. Je veľmi pedantná a všetko musí byť podľa nej. Je bystrá, vnímavá, generálsky typ. Pozná písmená, jej najobľúbenejšou hračkou sú knihy. Už tretia učiteľka, ktorá s ňou prišla do styku mi povedala, že nemá typické detské správanie. Dokonca jedna ju označila ako nadanú vzhľadom k tomu ako dokáže poskladať skladačky. Pekne súmerne, jednoducho tip - top a samozrejme správne.
No a ja ako rodič neviem čo s tým...či to mám brať vážne alebo to "ignorovať".
Navyše keď viem, že je to "náročné dieťa"
Poraďte, čo s tým v tomto veku 🙂
@kobrtko
..asi Ti neni dobre..precti si to znovu-co jsem napsala ja a, to, co tu popisujes TY je nejen LEZ ale zrejme i depka.. 😉
Tva reakce je opravdu "litostiva" 😅
Nekoukam na stare temy, ale na posledniho prispivajiciho..😢...a predpokladam, ze ON odpovedel na stavajici soucasnou Temu..😉
p.s. Vsak TY sis to vzala zle..ja Ti nepsala zle... 😉 🙂
Rada:Zmen si precteni meho predesleho prispevku melodii..a uvidis, ze to vidis jinak,nez to doopravdy JE.. 😝 😝 😝
Vzdyt je uuplne norrmalni😉, ze clovek napise na starou Temu...vsak jsem se i zasmala😀..vsak .nic se nedeje.😉.to, ze by se mela smazat,je JEN muj nazor..ten chces "zabit" take?
A máš pravdu, je mi všelijako, ale to je trochu o inom
no vieš, ja to zmazať nemôžem a keď to tam je a ak ma to zaujme, tak reagujem... ak by bola téma zamknutá, tak sa jasné že nedá...inak medzi nami...fakt moc nerozumiem, o čo ti ide, ale nevadí, lebo fakticky nie som jediná, čo reaguje takto neskoro a na aj veľmi staré témy... si všimni, niektoré majú hádam aj 5 rokov a maminy reagujú furt, čo je na tom? Tým, že téma je založená dávno, neznamená, že teraz nikoho netrápi 😀
@kobrtko
O nic mi nejde..Ty mas porad pustenou nejakou divnou melodii u mych pismenek.. 😅
vsimla jsem si diky stryci googel,ze RADA odepisujes na stare temata.. 😉
vsak kazdy je jiny..ale u MNE NUDU nehledej.. 😀
"kazdy sportujeme jinak"...
Koncim...jsme mimo misu... 😎Jestli chces..muzes pokracovat "ve sportu" v me Ip....a nebo o tom, jak Ti jje..😉 😉 mozna pokecame i jinak a konstruktivne ..🙂 nez se tu pretahovat diky blbosti🙂
ale rikam Ti rovnou, MRZI ME TO...doslo k nedorozumeni..precetla sis neco jinak, nez bylo myslene.... 😉 Peace 🙂
@kobrtko
depresivni stav.....a z pouheho pozitivniho pousmani, ze jsme reagovaly obe na "stare tema"..
acch jajajajajaj
vzdyt jsem se jen zasmala, ze jsme si nevsimly stareho tematu a odpovidaly po roce a pul.. 😅Nic vic, nic min..a Ty z toho udelas takovou konikovskou paradu ☹
..ale tak se omlouvam,podle strycka Googla RADA odepisujes na stare temata..to jsem nevedela, proto to beres tak zle..ale zle to myslene nebylo.. 😒
pekny den ti preju.. 🙂
@jarus1 pozri, pokial sa Ti z nejakeho dovodu tvoja dcerka nezda, tak to konzultuj s detskych psychologom. Moze byt len nadpriemerne inteligentna a od toho sa nasledne odvijaju jej ine zaujmy, alebo moze byt podozrenie na nejaku formu autizmu, kedze pises, ze po socialnej stranke je to u nej horsie. Autizmus sa da objektivne posudit az od tych troch rokov vyssie. Skor nie. A potom uvidis co s tym a ako pripadne viest dietatko tak, aby si mu bola napomocna.
Inak, moj syn tiez nema bezne zaluby deti, jednoducho sa zaujima o veci uplne ineho rangu, komunikacnymi schopnostami je na mile vzdialeny od rovesnikov a zial, bol trnom v oku jednej pani ucitelke, ktora ho oznacila za divneho! No akurat, ze on je po socialnej stranke uplne v pohode, cize je len popredu od rovesnikov, je velmi inteligentny a prejavuje sa to v jeho zaujmoch. Plus je doma vedeny inak zrejme ako vela deti v jeho byvalej skolke a teraz skole. My neficime ani na supermanoch ani xmanoch a podobnych obludach. No tak sme za divnych! Pani ucitelka v skolke dietatu zalozila na sikanu!, ktora nam presla spolu s detmi aj do skoly a vylizujeme si to. A este sa pani ucitelka oduva a je drza a arogantna, ked sme sa ohradili! Na moje ohradenie prave padlo to oznacenie nasho dietata za divne! A este ine vsakovake zaujimavosti hodne zaloby! Ale to je uz ina tema. 😝
To mas tak, divny ci iny bude kazdy, kto sa vymyka priemeru. A priemer nema rad nic co vytrca. Ty prijmi svoje dietatko take ake je, ak treba, pories, prekonzultuj s odbornikom a ak bude vsetko v pohode, neries. Ze dcerka len pozoruje? No tak je taky pozorovatel. A co? Ze si rada stavia sama? Ani to nevadi. Pokial naozaj nebude nic ine pridruzene k jej spravaniu, potom fakt nemusis byt nekludna a trapit sa inakostou dcery. Len sa obrn voci reakciam okolia, zial, stretnete sa s tym. Su ludia, ktori ocenia inakost a tesia sa z toho lebo ich to obohacuje a su ludia, ktorym zlc kypi lebo sami maju intelektovy problem a vsetko nad nich vytrcajuce ich irituje do bezvedomia. A daju to cloveku vyzrat. Co narobis, lide jsou ruzni, ponejvice..(ani radsej nedoplnim)..povedal klasik Werich. Sakra to vystihol. 😉
ehm, aha, uz som doma. 😝
ahojte 🙂 ďakujem za príspevky.
Dnes má malá 4 rôčky a zrovna dnes aj meniny 😵 😵 😵
Chodí do škôlky, vidím, že dosť kreslí, pamätá si veľa básničiek, mená a priezviská detí....doma je veľmi plačlivá, na všetko reaguje plačom ☹
Na druhej strane je veľmi bystrá, pozorná, pedantnosť a zmysel pre detaily sa u nej zakorenil dobre. Ked sa s ňou rozprávam, mám pocit, že hovorím s dospelým človekom. Ale emocie ešte spracovávať nedokáže.
Počula som niečo o indigových alebo kryštálových deťoch...ja sama o tom veľa neviem.
Je s ňou dosť ťažká reč, vyžaduje si veľa veľa vysvetľovania a hlavne všetko začína mojimi slovami - najskôr prestaň plakať ☹
@jarus1
@jabadaba
Mamicky, tu sme tiez rozoberali temu nadanych deticiek ... 🙂 kuk https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/mate-doma-nadane-dvojrocne-dieta/
Ahoj, no ako ste na tom? Je "iná" stále a zvyklo si nato okolie, alebo máte problém v kolektíve? Ako keby som čítala o mojom

@irriss tak nekukaj staré témy, nerieš, nereaguj, choď na aktuálne a mnou sa nezaoberaj, som nie prvá ani posledná, čo takto reagovala a nie je na tom nič zlé. Fakt nerieš a ak sa nudíš, tak si sprdni aj niekoho iného, je tu dosť báb, čo reagujú neskoro a nikomu tým neublížili. 😝