Mám sa obávať, keď sa 6 mesačné dieťa ešte nepretáča?
Mam sa obavat ak sa moja o par dni polrocna dcerka nechce pretacat?resp.za posledny mesiac sa sama pretocila z chrbatika ba brusko asi 5x aj to bola skor nahoda.naopak to neurobila ani raz....
dik za upozornenie , uz som potom na to prisla aj sama 🙂
jooooj môj malý ma 8 mesiacov, je strašne šikovný, už sa po troške púšťa chodiť , vie krásne sedieť,skúša sa postaviť ale že by sa nejako pretáčal.... to veru nie. VIe to, spravil to asi 6x ,ale proste ho to nebaví tak to nerobí, doktorka povedala že proste niektoré deti sa nechcú pretáčať, a ja veru odmietam s ním chodiť na neurologiu a cvičiť vojtovku. Proste každé dieťa je originál. netlač ho do ničho, nech má pohodu a klud na rozvoj, to dieťa potrebuje 🙂
@cucuriedka moja bude mat zachvilku sedem mesiacov a mame rovnaku diagnozu, za tyzden zaciname s vojtovkou.... je to drsne prosim ta ? tiez su chvile ked ma chyta panika... ale asi netreba stresovat, dieta to citi.... cvicim s nou zatial len take jednoduche cviky doma, ale odmieta, tak neviem ako bude s tou vojtovkou, stale sa mi taha len na nozicky... neviem kde k tomu prisla.... este ma podozrievali, ci nemame doma nahodou choditko...
@fileta no sem tam plakala, ale potom si na to zvykla. cca dva dni to trvalo a uz jej to neprekazalo. no ja som isla este aj na neurologiu s malou, a tam mudr povedal ze to neni take hrozne, a ze ked sa jej to nebude velmi pacit tak netreba stresovat ze necvicime tolko kolko nam povedali. tak sa aj stalo, mala je ok, ma skoro desat mesiacov a uz sa stavia na nohy, ziaden problem nema.
@cucuriedka ja som si najprv myslela, ze sa vojtovke vyhneme... ale dr. nam povedala, ze "obycajne" cvicenie nam nepomoze...tiez si myslim, ze to netreba prehanat s tym cvicenim, bo mam pocit , ze mala je uplne v pohode, je silna a vsetko ju zaujima...ak sa mozem este opytat, tak prosim kolko krat cvicite denne ? dik
@cucuriedka a este jedna otazka, tvoja mala sa pretacala pred cvicenim, alebo nie ??? dik
ja si myslim ze nie, moj maly sa zacal az ked mal nieco okolo 8 mesiacov, a je uplne v poriadku takze..:D dnesne deti maju cas na vsetko.,.:D
@fileta nie, nepretacala a v tom videli problem.
Ahojte,
prosim vas stretol sa niekto s tym, ze sa dietatko obracia len na jeden bok? moja malicka sa otaca len na pravy bok. na lavy bok sa vobec nechce otocit a to ju motivujem hrackami, ale nechce sa pretocit...mame 5 a pol mesiaca, Na brusko sa este nepretaca, ale z toho praveho boku to bude uz coskoro si myslim, ale na tu lavu stranu nie a nie. Prosim vas o radu...a zda sa mi, ze pravu rucicku ma troska slabsiu, teda hra sa obidvoma rucickami, ale ked ju nosim tak pravu rucicku ma tak spustenu... Pytala som sa mudr. pred mesiacom na poradni, ze sa malicka pretaca len na pravu stranu, vravela, ze je silna a sikovna, ze to pride.. ale mesiac presiel a nic...
@jaja26 malý sa mi tiež stále točil len na jednu stranu, ale nesledovala som to takto.... čakala som, že to príde a tiež to trvalo skoro mesiac alebo aj niečo viac.
@aadulik2110 dakujem. a kedy sa asi zacal otacat aj na druhu stranu?
@jaja26 - deti vzdy preferuju jednu stranu co sa tyka pretacania, az ked to poriadne vedia, zacnu sa otacat aj do tej druhej strany.. Benji sa uz vie otacat z bruska na chrbatik a aj z chrbatika na brusko od vcera, o chvilu sa nam bude gulat po okoli 😀
@jaja26 4 - max. 6 týždňov, už si to presne nepamätám, ale skôr či neskôr to príde
Náš malý sa začal pretáčat ked mal 7 a pol mesiaca a sediet az niekedy v 8 mesiaci začal sám dovtedy sme ho museli podopierat aby nepadol, každé dieta je iné netreba hned stresovat s cviceniami a pod. ked niečo nieje ako podla tabulky 😉
@anjelicek26 Mne je to velmi divne, lebo Gretka sa otaca na pravy bok od konca tretieho mesiaca, cize uz dva mesiace sa otaca na pravy bok a ide jej to velmi dobre, uz sa mi 2x pretocila na brusko, ale nerobi to stale, len 2x to urobila. Ale na lavy bok sa mi dala len raz... Benji je riadny sikovnicek 🙂
@aadulik2110 dakujem, dufam, ze to pride coskoro, lebo uz som z toho nervozna
@jaja26 - ked som videla ten uzol v pupocnej snure, co si urobil mi bolo jasne, ze to bude riadne sidlo 😀 😀 😀 Za to Max nerobil nic, v 6,5 mesiaci sa vooobec prvy raz otocil... dovtedy tema pohyb nula bodov 😀
Prosim o radu moja 8mesacna dcerka sa nevie otocit a neviem ani poriadne zdvihnut hlavicku mam obavy ,lebo deticky uz takom veku sa otacaju,lozia aj snou cvicim a ona sa pri tom len jeduje .Prosim poradte co dalej.Dakujem

Moja mala sa pretacala z bruska na chrbatik uz ako trojmesacna, a hlavny dovod bol ten, ze sa jej na brusku vobec ale vobec nepacilo.... teraz ma pomaly sedem mesiacov a z chrbatika na brusko sa nepretoci ani za ten svet.... opacne ano, lebo sa jej tak nepaci....takze ide presne opacne, nevadi.... navstivili sme fizioterapeutku a cvicime si doma po troske take jednoduche cviky, tak uvidime co to prinesie, bola som s tym aj za doktorkou, ta nas poslala na neurologiu, pretoze kvoli tomu jej uteka hlavicka raz na pravu inokedy na lavu stranu, nepasla koniky, tym padom ma slabe brusne svalstvo atd.... nesla som na neurologiu , radsej som si zaplatila dobru fizioterapeutku, v nemocnici by nam hned dali cvicit vojtovku a to nechcem zatial.....