icon

Máme doma plačka

livila
22. apr 2013

Zienky, my mame doma plackajucu princeznu... Posledny mesiac placeme pre vsetko, rano sa budime s placom, obliekanie bez placu nejde, placeme ked skonci rozpravka, alebo nam spadne hracka... proste pre vsetko. Som dost trpezliva naozaj, ale uz neviem ako dalej... Skusala som sa malej milo prihovarat a upokojit ju, tak ma odstrkuje, skusam ignorovat, no ona vydrzi plakat aj hodinu vkuse, skusala som jej capnut po zadku... proste nic nezabera. Co plati na vase deticky???

reanda
22. apr 2013

@livila
"Je pravda, ze ked uz som vytocena do nepricetnosti, tak kricim aj ja, a capnem jej ale vtedy to je este horsie, tak som s tym prestala, kedze to nemalo ziadny vyznam... som na nervyyyyyyyyyyy "
"V ziadom pripade z nej nie som na nervy,.."

tak sa rozhodni, co si 😀

ona je dieta, pre nu je normalne nieco ine, ako pre teba..

podla mna robis zle to, ze ty nieco CHCES.. ale co chce dieta, to nie, dieta si predsa nebude urcovat.. moje dieta so mnou nemusi pri kazdej prilezitosti bojovat, nema preco

ollako
22. apr 2013

@livila Ahoj moj mladsi tiez zacina za kazdu drobnost plakat, starsi mu dost robi zle, tak potichucky, ked sa nepozeram a maly reve, neviem preco to starsi praktizuje , asi chce aby som maleho hresila a on bol akoze dobrucky, strasne sa predbieha, ze on je lepsi, on je vacsi, ma vacsie svaly atd....maly, ale donedavna znasal toto jeho podpichovanie, ale uz nie, teraz mladsi place za kazdu blbost, lebo hned ich riesim, bo ma to nebavi pocuvat ako vrieskaju, teraz najnovsie place aj , ked je starsi v skolke a nik donho nevrta, place za vsetko, ked ho hresim za veci, ktore su nebdezpecne a neda si povedat, to ma vytaca najviac...ale zacinam tie revy ignorovat, pridem skontrolujem, ci ho nic neboli a ak nie a je to len tvrdohlavostou odchadzam z miestnosti a poviem, ze nech si kludne poplacka, ja idem vedla aby ma usi neboleli, este ho potom poprosim, ze ked prestane plakat, ci mi ich nepride pofukat a zabera to , fuka mi usi a ma lepsiu naladu vysmiaty, lebo sa robim, ze ma to strasne stekli, su to tak veci, ze clovek niekedy nevie , co vymysliet, ale zakazdym zaberie nieco ine, no najviac sa mi osvedcilo , ked si to nevsimam a akoze odchadzam, lebo idem nieco urobit do inej miestnosti, alebo sa spravim, ze mi treba cikat, jednoducho zduchnem 😉 ale samozrejme az potom ked zistim, ze place z trucu

matafen
22. apr 2013

@reanda Hmmm... podla tvojich slov predpokladam, ze si take situacie, ako popisuje @livila nikdy nezazila... Nejde o to, ze dieta je smutne, nestastne, nema naladu alebo nechce na slovo pocuvat... to by boli uplne bezne a normalne stavy a situacie... Ale tu ide o presadzovanie vole za kazdu cenu akymkolvek sposobom - a v tom dieta, myslim, podporovat netreba. My mame s dcerou velmi demokraticky vztah, hoci ma len 4,5roka, do nicoho ju nasilu nenutim, vo vela veciach ju necham rozhodovat samu, ale su situacie, kedy dieta rozhodovat jednoducho nemoze!

livila
autor
22. apr 2013

@reanda Ja som na nervy zo seba a z toho ze uz neviem ako to riesit, nie z mojho dietata...

danim
22. apr 2013

@reanda ved pockaj aj tvoje dieta bude mat raz 3 roky a vzdor.. uvidis ako zmenis pohlad 😀 a ako budes potom musiet intenzivne vymyslat "spravnu a tu najlepsiu cestou vychovy" ... a ked budes mat deti 2, tak si budes hovorit.. ake easy je mat 1 dieta 😉 ( deti 2 vo veku druheho min rok a pol... )
@matafen
@livila

katkavan
22. apr 2013

@reanda ty si pravdepodobne vzor top matky 🙂 okolo tretieho roku veku dietata vrcholi jeho vzdor,takze Teba to asi este len caka...

danim
22. apr 2013

@livila
@matafen tie vase deticky len jednoducho presadzuju svoju osobnost, lebo im uz v tej hlavicke doslo, ze aj ony su niekto !!! v tej rodine .. a basta 😀 😀 😀 a je len dobre, ze hladate tu spravnu alebo prijatelnu cestu.. ze nad tym rozmyslate 🙂 aj ked ako pisete treba jasne dieta respektovat, aj ono moze mat zly den, zlu naladu.. je to osobnost. ale zas s rozumom vsetko 🙂 ale nebojte ja mam prvu total kludasa, ale aj ta ma uz svoje chvilky, kedy jej sadne mucha na nos 😉 ( mala teraz 5r ) a ako som uz pisala druha ( o chvilu 2r ) je ako druhe dieta priebojnejsia, je sice pokojna.. ale nie az taky kludas ako prva...uvidime aky tvrdy oriesok sa z nej vykluje 😉 no a v kombinacii konkurencneho surodeneckeho boja o hracku, resp pozornost rodica.. je veselosti veru dost 😀 😀 😀 idealne by bolo, ak by som sa naklonovala na 2 osoby a kazda by ma mala stale 😀 sa mi to tak javi 😀 😀 a tatino samozrejme dtto.. ked sme mali 1 dieta sme si mysleli, ze ako mame malo casu.. teraz sa len smejeme... ze kolko vela casu sme vtedy mali... a aky veget 😀 😀 😀 pekny vecer 😉 citam Pohodovi rodicia- Tom Hodgkinson......velmi odporucam 😉

katkavan
22. apr 2013

@livila nemusis upresnovat slovicka,jednoducho MAS NERVY aj zo seba aj z jej spravania..
ja suhlasim s @matafen a ak nic nepomaha,tak jednoznacne ignoracia jej spravania,odidem od nej a plac za kratku dobu prestane

reanda
22. apr 2013

nie som vzor top matky, ani nerobim vzdy vsetko dokonale, ako by to malo byt, ale tu nejde o to, co ako kto zvlada a komu kedy uz uletia nervy, ale o ten zakladny pristup k dietatu, ze dieta ma pravo plakat, ma pravo vzdorovat, ma pravo byt smutne.. netreba to vzdy za kazdu cenu nejako "riesit", aby sme mu v tom zabranili a aby bolo "dobre" .. ak sa matka s tymto stotozni, tak uz potom ani nebude z dietata taka "na nervy" ..

livila
autor
22. apr 2013

@reanda Ok tak podla teba ked sa nechce obliekat, tak ju necham ist do skolky holu, ked si vynucuje nieco v obchode, tak ju mam nechat, nech sa trieska o zem a nevsimam si ju a ked si nechce umyvat zuby, mam to nechat tak, sak ved zubne kazy snad nehrozia??? A neriesit nic? To je fakt riesenie...

danim
22. apr 2013

@livila vsetko to co pises.. je vychova 🙂 a tu treba doslednu a rozumnu hlavne... kto ju zanedba.. neskor bude sakra problem, som si tym ista.. 😒

katka1981
22. apr 2013

@livila, neboj, to prejde, za chvilu pride obdobie, ze sa bude za vsetko vyplazovat, plut, oduvat sa, ale ani nemusi 😀 Snaz sa byt citliva, heheh sa mi dobre radi, ked mi uz spi 😀

katka1981
22. apr 2013

@livila, suhlasim, nie u kazdeho dietata je ignoracia riesenim. U nas ignoracia nic neriesi. Ale vies co zvykne zabrat? Ked vezmem jej oblubeneho plysaka a zacnem rozpravat ako to zvieratko a poviem jej tym hlasom co po nej chcem. Napr. zlaticko obleckaj sa, lebo .... alebo ukaz mi ako si umyvas tie krasne zubky, aj ja by som sa to chcel naucit. Toto nam pomaha, jasne ze mi to napadne ojedinele, ale zacnem na to intenzivne mysliet, aby sme predisli cirkusom. Alebo sutaz, kto sa oblecie prvy.

reanda
22. apr 2013

@livila no tak to ries .. aj ked ti to nefunguje 😝

leporeloo
22. apr 2013

@reanda prosim ta ked nevies nijako poradit nechapem naco sa vyjadrujes...
@livila neboj sa myslim si ze je to skutocne len obdobie vzdoru a odide to rovnako ako to prislo,
skus jej dat vzdy na vyber a obran sa trpezlivostou
drzim velmi palce 🙂

livila
autor
22. apr 2013

@reanda Ci ty si taka mudra, taku som tu fakt potrebovala... Hlavne ze tebe vsetko funguje... Mne na tom ZALEZI, preto to riesim, asi tak. Prispievaj radsej inde, nie tu ... 🙄

livila
autor
22. apr 2013

@leporeloo Konecne normalne citanie 🙂 Dakujem krasne 🙂

katkavan
22. apr 2013

je to velmi narocne,ale nenechat sa vytocit,byt trpezlivy a dosledny a zaroven nechat slobodu......aj toto obdobie coskoro prejde...

leporeloo
22. apr 2013

@livila nemas vobec za co ...
su to velmi specificke situacie cize je velmi tazko radit
ale vzdy je dobre ked ma taketo dietatko pocitm ze ma svoje kompetencie,ze rozhoduje samo
a skus aj take veci ze nechce si dat topky no ta nech si skusi ist bosa a bude jej zima na nozicky, aby chapala ze ty jej naozaj nechces zle ... kazdopadne skus komunikovat a byt trpezliva 😉

katka1981
22. apr 2013

@livila, vies co mi este napadlo, jedna kocka zalozila pred chvilou temu, ze ma doma 12 rocnu sestru o kt. sa stara, no a tie problemy v puberte a to chovanie, je dost podobne ako maju deti vzdor. Normalne zvazujem, ze zacnem moju brat ako pubertiacku, mozno ju lepsie pochopim. Len mam problemy pochopit jej chovanie, ked povieme, ze dost bolo pozeranie rozpravky a ona nas zacne v posteli kopat a bit, alebo ked pluje jak opica, ale to ma az tak nevytoci ako to bitie. Ale dufam, ze ju to coskoro prejde. Inak tie rana pred odchodom do skolky, to bolo peklo, mali sme to nastastie len 4 mesiace, a zrusili sme skolku, ale nie kvoli tym ranam, tie sa ku koncu znormalizovali 🙂 Je to tazke, najhorsie na tom je, ze to ma clovek denno denne a nemaju mu ako vychladnut nervy. A je to ako v puberte, nikto im chudatkam nerozumie 🙂

livila
autor
22. apr 2013

@leporeloo Dakujem ti 🙂

danim
22. apr 2013

@katka1981 aj sa tak hovori male deti = male problemy, velke deti = velke problemy... a verim, ze je to pravda. ako aj to, ze ako rodicia zvladnu dieta v obdobi vzdoru, tak isto ho zvladnu v obdobi puberty... ze je to velmi podobne obdobie, len iny ( "mudrejsi" vek 😉 sa tesme 😀 😀 😀

katka1981
22. apr 2013

@danim, no ja nechcem suhlasit, ze ako sme to zvladli v obdobi vzduru, tak to zvladneme v puberte, lebo uz ozaj nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ale ozaj je taka zlata ked spi 😀 😀 😀 😀 😀 😀 chudatko moje som jej bola dat kapesnik na chrbatik co je taka spotena a odokryla som ju, taky zlaty anjelik je to ked spi 😀 ale aj prechadzky su uzasne, kamoska najlepsia. Na pubertu nechcem mysliet, naco si kazit vecer 😀 Ale ked mala rok a pol tiez by mi vo sne nenapadlo dat malemu dietatu vychovnu, ale ved na kazdeho raz pride 😀 😀 😀 😀

danim
22. apr 2013

@katka1981 no veru.. este na tie ich urazanie a pod budeme neskor v dobrom spominat 😀 😀 😀 😀

katka1981
22. apr 2013

@danim, ty jedna okakana 😀 nato sa hnevat neda, ale su aj ine pikosky. Ja neznasam ked skace po posteli, bojim sa ze hlavou prerazi strop alebo si rozbije hlavu o postel, toto ozaj neznasam. Hlavne ze ma trampolinu, najlepsia je ajtak postel. No uz by to mohlo skoncit, nech je vacsi klud 🙂

danim
22. apr 2013

@katka1981 ejha ? tak to ani neviem ako mam brat tie prve slova... ( a vidim, ze mas doma riadnu adrenalinku.. to ja nastastie opak 😉

matafen
22. apr 2013

@livila Nereaguj na @reanda a podobne provokaterky, ocividne sa tu len bavi na tom, ako sa das vytocit, vela takych bab chodi na MK, bohuzial 😒 Ty si si pytala rady, co zabera na ine deticky a nie nejake kazanie 😉 Ja som pisala, ze na moju dceru zabera ignorovanie. Robila presne take veci, co tvoja - ani za svet sa obliect do skolky, hisaky v obchode, ked som jej nieco nechcela kupit.... Obliekanie som vyriesila tak, ze oblecenie do skolky si chystame spolu vzdy vecer a vyber necham na nej, len ju usmernim, ak si chce zobrat nieco neadekvatne pocasiu, inak som prestala riesit jej kombinacie, aj ked to niekedy vyzera dost divoko 🙂 Nakupovanie v potravinach - ak chce ist so mnou, moze si zobrat max. 3 male veci, inak hned opustame obchod a nedostane nic. A pri jej zavislosti na tik-tak si dobre rozmysli, ci sa jej oplati robit cirkus 🙂 Kukni tuto diskusiu, tiez celkom dobre tipy: https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/neposlusnost-a-krik-deticiek/

katka1981
22. apr 2013

@danim, jaaj, no ked jej nieco nedovolim, tak mi povie, ty jedna okakana. To nebolo tebe 😀 No ona je chvalabohu opatrna, ani nie je divoska, len ta postel. A aj si raz rozbila o nu celo, ale zrovna ked bola chudatko dobrucka, nas najvacsi uraz a pred tyzdnom ked ju kamoska potkla, tak obite kolena a lakte. Ale nastastie nie je tip dietata ze beha ako diva, dufam, ze jej to vydrzi. 🙂

danim
22. apr 2013

@katka1981 no este ze si to vysvetlila.. lebo som asi nebola jedina, co som sa cudovala... 😕 😝

katka1981
22. apr 2013

@danim, uf, snad si si nemyslela, ze to som adresovala tebe? 😀 To bolo reakcia na tvoje "no veru.. este na tie ich urazanie a pod budeme neskor v dobrom spominat"