icon

Motivovanie detí úlohami a odznakmi

29. jún 2025

Ahojte. Pýtam sa pre motiváciu alebo taky malý prieskum na jeden nápad. Je niečo s čím by vaše deti potrebovali motivovať? Upratovanie....alebo by ste chceli posilniť nejaké spravanie napr. Skusnost, laskavost , odvahu ... co by ste povedali na malé úlohy každý mesiac ( každý týždeň) ktoré by mali splniť a za to ze ich splnia im každý mesiac pride odznak . Fungovalo by to na mesačnom členskom( odznak, postovne , balné...) . Len ma zaujima ci by sa vám niečo také páčilo. Úlohy je viac nebudme tu písať všetko. Slúžia hlavne na rozvoj deti. Ďakujem za každý názor 🙂

barka1
29. jún 2025

Mne osobne nie. Za nic podobné by som neplatila a dalšie blbosti doma nepotrebujem.

stanislavicenka
29. jún 2025

@autorka toto, co popisujes, nie je spravna motivacia.

ivetta1234
29. jún 2025

Ked som bola mala tak nam otec vymyslel vseliakych "bobrikov", male odznaky ktore sme mohli ziskat za rozne ulohy a nasit si ich na ubor,ktory nam usil. Boli to ale skor zrucnosti nez spravanie,napr. zalozit ohen,naucit sa rastlinky atd. To bolo super. Urcite aj s mojimi detmi nieco take spravim ked budu vacsie. A skor by som to urobila ako jednorazovu sadu zadani a odznakov nez nejaky tyzdenny/mesacny subscription.

patka06
29. jún 2025

Motivovať dieťa dokážem sama, nepotrebujem kupovať členské
Na tomto podľa mňa nezarobíš

autor
29. jún 2025
@ivetta1234

Ked som bola mala tak nam otec vymyslel vseliakych "bobrikov", male odznaky ktore sme mohli ziskat za rozne ulohy a nasit si ich na ubor,ktory nam usil. Boli to ale skor zrucnosti nez spravanie,napr. zalozit ohen,naucit sa rastlinky atd. To bolo super. Urcite aj s mojimi detmi nieco take spravim ked budu vacsie. A skor by som to urobila ako jednorazovu sadu zadani a odznakov nez nejaky tyzdenny/mesacny subscription.

@ivetta1234 ďakujem to ma tiež napadlo už

modrahruska
29. jún 2025

Ja by som si to urcite nekupila, ked bude syn vacsi tak si planujem nejake taketo motivacne vecicky vyrabat sama.

lenka_da
29. jún 2025

najlepšia motivácia je osobný príklad. Nepoznám nič lepšie.

7lenka11
29. jún 2025

Nie, mne osobne by sa to nepáčilo. Toto, čo píšeš, sa mi hodí skor do nejakeho tábora.

tiika
30. jún 2025

Najväčšou motivaciou pre deti je život sam, ich vlastná skúsenosť, uspokojenie nejakej potreby, dobrý pocit, ak niekomu pomohli a maju s ním väčšie spojenie. Tieto vonkajšie odmeny sú skôr kontraproduktívne. Existuje na to množstvo článkov, štúdii, literatúry, ozaj netreba veľmi hľadať.
Je však fajn, že rozmýšľaš nad niečim takym, ako u dieťaťa posilniť vnútornú motivaciu. Preto si skús o tom niečo naštudovať a svoje nápady nejako zúročiť a pretaviť mozno do niečoho prínosnejšieho.

maya_hi
1. júl 2025

Oveľa efektívnejšia je vnútorná motivácia ktorá nie je závislá na vonkajších faktoroch. A tá sa da len postupne vybudovať. Príkladom dospelých v okolí dieťaťa, venovaním sa dieťaťu, vedením, podporovaním pri nezdaroch, posilňovaním jeho vôle a vytrvalosti... žiadne odznaky, odmeny a neskôr peniaze nikomu nekúpia radosť z dosiahnutia úspechu, prekonania prekážky, osobného rastu 😏

minilla
12. júl 2025

Plne suhlasim s @maya_hi. To, co ponukas je len vonkajsia motivacia: urobim = dostanem. To sa pri dietati moze lahko zvrtnut na: ked nic nedostanem, tak nic neurobim.