Môže 4 mesačná dcéra odomňa ochorieť?

zuzu0608
29. feb 2012

Ahojte, chcem sa spýtať, či moja dcérka ( 4 mesiace) môže odomňa ochorieť. Mám klasickú začínajúci chrípku,beriem bioparox. Niekde som čitala, že odomňa ochorieť nemôže, ale včera mi doktorka povedala pravý opak. Behám pre istotu po dome s rúžkou na ústach. Ale asi ani to nie je 100% ochrana.

Ďakujem 🙂

zuzin78
29. feb 2012

ahoj, jasne ze moze, ale dobre si urobila, ze si si dala rusko cez usta.
moja druha dcerka uz ako 3 mesacna ochorela ale nie odo mna ale od starsej dcerky.
skore uzdravenie zelam

sisaha
29. feb 2012

ak je kojena nemala by, ale rusku pre istotu nos. Odo mna malokedy dcera nieco chytila. Skor to bolo naopak - ja od nej.. Nasad si este aj kombinaciu Oscillo a paragrippe.

stanislavao
29. feb 2012

smaozrejme ze moze. virusy si nevyberaju, ze na koho "skocia".

space1
29. feb 2012

tak-tak, vírusy si nevyberajú..odo mňa tiež malý nič nikdy nechytil, musím poklopať a nosenie rúška v byte je podľa mňa blbosť, aj tak ho nemáš na sebe non-stop,/napr.v noci/ takže vírusy neoblbneš a aj vírusy môžu pomôcť získať imunitu..čím viac sterilného prostredia, tým horšie ... ale to je iba môj názor 🙂

pimpulienka
29. feb 2012

Protilatky ma v tvojom mliečku, mala by byť chranena.skôr by ochorela od niekoho ineho ako od teba, ak kojiš

estterka
29. feb 2012

ak dojcis-dostava vsetky protilatky,co tvori telo v mlieku a je chranena. mam odskusane,dojcime intenzivne,ked som ja chore,pyta si mliecka este viac(kedze vie,ze potrebuje tie protilatky-deti su v tomto uzasne) a nikdy odo mna neochorela.

katmi
29. feb 2012

ochoriet moze.. ale nemusi.. a ani ruska nieje 100% ntna... mala som silnu anginu, rusko cez usta a mala aj tak do tyzdna bola chora... je vsak pravda, ze bola starsia a uz sme sa nekojili..

emily3
1. mar 2012

ahoj, ja som bola tiež chorá a malá mala vtedy 4 mesiace, mne dr. povedala, že v mlieku dieťa dostava protilátky, takže neochorie...a mala bola ok. ja som sa uzdravila a malá sa nenakazila, zvládli sme to...takže rada, malú ďalej dojči....a prajem skoré uzdravenie

leeenka26
1. mar 2012

Ahoj, niekde som citala, ze ked je matka chora a dojci dieta, tak do mlieka sa vyplavuju protilatky pre dieta.

maca_p
1. mar 2012

vies co, mala som dve crevne chripky, pri prvej to schytal aj prcek ale nie v takom meritku ako ja. pri druhej bol uplne v pohodke no a teraz mam zasa virozu a dnes mi uz kychal a soplil. ale zatial neteplotuje.
takze protilatky neprotilatky, virusy si nevyberaju.

zuzana17
1. mar 2012

áno môže aj keď ju kojíš!

kvetinka211
1. mar 2012

My sme to mali naopak .. v cakarni u lekarky kde sme boli kvoli inemu problemu syncek nieco chytil a zaroven mu rastli zubky, ja som to chytila od neho .. kedze sme sa kojili a kojime, pekne rychlo sa z toho bez antibiotik dostal. Teraz pol roka na to tentoraz mna nieco chyta, tak dufam ze mi neochorie ... snad tie protilatky v mliecku pomozu.

nibiru
1. mar 2012

robis spravne mne nakazala lekarka ked som chora pri dojceni ružka lebo mala neochorie cez mlieko ako mi to dovtedy nahovarali ostatny cez neho jej idu do tela protilatky ale moze sa nakazit odomna tak ale ja som si cez usta prehodila plienku len pri dojceni no a mala sa namne dost bavila !to platilo aj pri chripke ci normalnej alebo crevnej.