Možný zlý postup pri odúčaní od plienok

maminka1983
18. jún 2017

Ahojte možno porodíte či niečo zle robím. Prečítala sommtu na MK toho dosť len každá mala iný problém. Dcéra za 2tyz 2r slečna že začneme odplienkovat za skoro 4 týždne 3 x do nocnika a kázanie nohavičky. Za ten čas pekne vysvetľujem asi ako každá maminka a skúšam sedieť ale aj vie byt dosť tvrdohlavá a spiera sa. Skúšam si k nej sadnúť a zabaviť ale musím niekdy dobre vyjednávať móres od brata je inak veľmi chápaná. Veľké WC ani kuknúť na redukciu povie jednoducho nie a konec. Čo je asi aj problém mám doma staršie bračeka a ten je výmyselnik a niekedy malú zahanbi ale vysvetlila som mu čo a ako sa má správať aj on tým prešiel.
A problém kričí keď cika alebo je po a čo som si všimla nohy od seba a potom plač aveliky. Cikana a hneď prezliecť ale inokedy má to v niečom. Skúšala som nechať pocikanu a nič. Ale čo som všimla od brata odkukala ako chlapci cikaju a preto možno ten nočník nie. Už som úplne mimo lebo čítam že vôbec nedať plienku potom idem dakde napr obchod a tam musím dať lebo počítať sa na takom mieste no bolo by nepekne a keď si vonku cudne že cik tak 10sek a krik stačí. Podľa mna chápe čo a kde má robiť aj tou káže vie aj dole aj hore gate ale nie sama ale snaží sa. Kde robím chybu?

danieli
18. jún 2017

Podla mna nikde nie je chyba, moja kocka mala dva roky, v pohode sme bez plienok, hoci 2-krat sme sa k nim vratili, ked som to nechala tak, jedno rano sa je zapacili nohavicky a bolo, vysvetlila som jej akurat, ze teraz mi treba povedat, ked chce ist cikat, lebo nema plienku a funguje, ale to nevravim, ze obcas to ma na haku, vtedy sa vycika hocikde, ci pri hre sa zabudne (ale to je pochopitelne), ved aj dospelemu v dobrej zabave cas leti, nuz a sem tam z trucu, ked jej vysvetlim nieco co sa jej nezda za chvilku sa pocika (na maminka tu mas), nuz a napokon nosim nahradne oblecenie v taske, ale tak, aby ho nevidela, vyberam ho fakt len v nevyhnutnych pripadoch, trebars ked sa nam stane nehoda niekde ako u lekara a podobne, a jasne mame pocikany aj koberec, aj potah z autosedacky sme prali a kadeco ine, ale v zasade je to asi ako s dospelym, netlacit a ono to pride samo, odo dna ked si pytala nohavicky som zrusila aj dennu a nocnu spankovu plienku a pocas spanku sme nemali nikdy nehodu 🙂 rovnako ma starsieho brata a veeeeeeelmi sa jej paci cikat ako on

kacena4
18. jún 2017

nikde nerobis chybu, ma 2 roky, je este mala, ucite sa len 4 tyzdne ak som spravne pochopila z prispevku. chce to cas a trpezlivost. nechaj si nocnik na zachode a ked ides ty vezmi aj ju nech vidi ze aj ty ides na zachod a nech si to uvedomi, ze aj ty cikas tak si to pospaja a lepsie pochopi...casom to date. ked idete von bez nahradne oblecenie, topanky a prezliekaj. nic sa neda ine robit, alebo kup natahovacie pampersky a vysvetli ze su to nohavicky a nesmie do nich cikat (nie lepiace) a cikajte travicku a trpezlivost ziadne nasilu lebo bude odmietat, vzpierat sa a zhorsis to. chce to cas a pokoj. hlavne ten pokoj. aj ty ked si na vecku potrebujes klud a pokoj tak ho dopraj aj jej. brasku poslat prec a nechat jej klud. cika sa na zachode takze skusit tam a nehody nehresit ale povzbudzovat ze vobec oznamila ze spravila. drzim palceky

vevesh
18. jún 2017

@maminka1983 dieta nie je pripravene na odplienkovanie- normalne by som dala znova plienku a pockala, kym na to dozrie( o 2-3 mesiace by som skusila znova) - zrele dieta ma celu vec za 5 dni "zmaknutu"

mily7
18. jún 2017

@maminka1983 podla mna ak nechce sama sediet na nocniku tak treba pockat s odplienkovanim. A ano ak zoberies plienku tak stylom ze ju nedas spat cely den, az ma noc. Nie ze obchod, cesta,auto. O tom to je. Ze jej dojde ze bud bude v mokrom alebo pojde cikat. A nie ze a v obchode dam do plienky potom sa vypytam. Tak to nefunguje. Zobrat na tyzden plienku, utierat mlaky a zistis ci bolo viac uspechu alebo nehod. Podla toho budes pokracovat. Samozrejme ak uz na to dozrela. To jest ze si je ochotna aj sadnut aspon na nocnik.

blabla195
18. jún 2017

@maminka1983 tiez si myslim, ze este nie je zrela. Ja som moju odplienkovala na den (aj denny spanok) za par dni a s iba 3 nehodami v prvy den a to predtym nikdy nic do nocnika nespravila a sedela na nom mozno 5krat... ale mala uz 2,5 roka (skor sme ani neskusali kvoli mladsiemu). Pozri si metodu odplienkovania za 7dni, ja som nebola ochotna mesiace utierat mlacky a riesit nehody, radsej som pockala a bolo to bez stresu pre mna aj pre nu...☺

hettinka
18. jún 2017

Ak máš pocit, že dieťa nereaguje,, bojí sa a odmieta nočník, asi by som ju nechala 2 týždne tak. Podla mňa má z toho dievčatko stres, alebo je aj dopletené, ak raz plienku má, potom nemá. To by vysvetlovalo to, že pustí do gatiek a až ked tečie, zistí, že nemá plienku a plače, lebo sa zlakne. Zatial by som nechala nočník niekde na očiach, nech si nan zvykne a potom skúsila od začiatku.

U nás fungovalo cez den zrušiť plienky úplne a nejaký čas NIKAM nechodiť. Ani do obchodu, von iba na dvor po vycikaní na polhodinku, žiadne ďaleké výlety ... 1-2 týždne sa to dá vydržať a dovteda sa naučili. V krajnom prípade dať nie plienku, ale tréningové nohavičky, ktoré niečo zadržia, ale vyzerajú ako nohavičky.
Pri cikaní dieťaťu zabezpečiť klud, ak sa pociká, nehrešiť, len prezliecť. Ak sa podarí do nočníka, tak vychváliť do neba, prípadne vymysli nejaký odmeňovací systém, stačí aj lepenie malej nálepky do nejakej knižky, alebo na stenu detskej izbičky.
Nočník ste kupovali spolu? Vyberala si ho sama? A čo nohavičky? Zobrala si ju na nákup a mohla si vybrať nejaké krásne?

zuzi0911
18. jún 2017

Ja som mala pri oboch nocnik v obyvacke,,,,,stale som sa ich pytala ides to ci ono tam je nocnik,,,,(vzdy ked som posadila revyyyyy a vy*rali sa mi za gauc napriklad,,,proste nocna mora zo serbla,,,,,ked boli pripravene same zhodili plienku sadli a od toho dna uz ani na noc,,,, prva sice vonku zhodila plienku na ihrisku (deti tam cikavali za kriky) to bola jej motivacia 😂

nerko
18. jún 2017

Ako baby pisu, este nieje pripravena. My sme mali to iste doma, odnaucila sa ako 2,5 rocna. Oddialilo sa to aj narodenim babätka. Ked som videla ze to nema cenu, supla som naspät plienku na cca mesiac a zas skusala. Bola hystericka. Vedela co robit, no na nocnik ani za pana nesadne. Az raz sadla a za 2 dni sa to naucila, boli este aj obcasne nehody. Ale prisla na to, ze aj vonku sa musi vypytat a tak isto v noci ma budi, ked treba. Daj tomu len cas!

jana_eyre
18. jún 2017

Normalne to nechaj tak a vyskusaj o mesiac, dva kym bude este teplo.. Neboj plienky urcite nebude mat navzdy, kazde dieta je pripravene inokedy, je to uplne normalne.. Prvy syn sa odplienkoval ako 2,3r a dcera 1,5r - proste malo kazdu svoju povahu a tak to islo inokedy..

anjika42
18. jún 2017

Moj 20mesačný chlapec sa už pýta na nočník, aj tam chviľu vydrži sedieť, aj si ho žmolí, ale cikať nič, stále iba do plienky...má mu nejaký dospelý ukázať, ako sa to robí, alebo?