icon

Naši dvojroční drobci

alja20
30. jan 2016

Maminky pochvalme sa sikovnymi detickami.Ako napredujete,co vsetko uz viete,co vam chuti papat a co nie,s cim sa najradsej hrate,ako tvorite a ci drobci radi spolupracuju pri tvoreni apod.

Strana
z2
sissy27
30. jan 2016

@moni244 zdá sa, že predsa len áno 😀
@suchana presne si to vystihla, dnešné témy sú deluxe 😀 ale my, čo už nejaké desaťročia nenosíme plienky a jeme príborom, sme zakomoplexované 😅 amen tma 😀

majka99999
30. jan 2016

@alja20 Staci si nastavit datum narodenia dietata a mozes vykecavat s mamickami, co maju rovnako stare deti. S pozdravom, zakomplexovana.

suchana
30. jan 2016

@sissy27 Ha ha ha asi tak

suchana
30. jan 2016

Inak ked mám pravdu povedať, myslela som si, že za ten svoj príspevok dostanem riadny výprask. Lebo podľa mňa je stále viac takých mamičiek ako pani zakladateľka a pani mamasimona. Telom a dušou úplne odovzdané deťom a schopné sa o nich baviť vždy a všade. Aale som pochodila veľmi dobre🙂 Ale tak nie je všetkým dňom koniec a možno sa im ešte nejaké sympatizantky zlietnu na pomoc🙂

mamasimona
30. jan 2016

@suchana
@majka99999 @moni244 ano ste zakomplexovane!!!a co ked sa rozoravame o svojich detoch ked aj vsade???nase deti su nas zivot a co???!!!!na co ste tu potom na MK vy skvele maminky ked sa tu nechcete bavit o detoch???nie je tato stranka praveze o DETOCH....sa trochu zamyslite nad sebou ako sa chovate ako sliepky v kurine...a nie ako matky...lutujem vase deti ktore nie su vas zivot a sa o nich ani nerozpravate lebo sak naco...lepsie je sa len vyventilovat na takych strankach na cudzich ludoch

moni244
30. jan 2016

@mamasimona to, ze tvoje dieta je tvoj stred vemiru fajn, to ti nik neberie, ale ked zenske ako ty sklznu do ulohy matky, zabudaju na ostane, vsetko beru osobne, utocia ako had v trave a pritom sme sa len pozastavili nad pluralom, ale gratulujem ti, ze si tak pokrocila vo vyvoji 😉

mima4
30. jan 2016

@moni244 čo budu robit take matky, ked ich "stred vesmiru" v 20 tke zbali caky paky a pojde do sveta stastie skusit na par rokov?? pripadne sa tam ozeni/vydat?

kokso... toto su postrach svokry... bez vlastneho zivota..

suchana
30. jan 2016

@mamasimona Moje dieťa je pre mňa najdôležitejšie na svete a dala by som zaň život. To je ale vec úplne prirodzená pre všetky matky bez toho, aby to tu museli teatrálne demonštrovať na verejných fórach. Život s mojim dieťaťom je výsostne moja intímna vec a prežívam ju tak, že nemám potrebu rozoberať to verejne. Áno, MK je o maminách a deťoch a ja sem rada chodím pre rady, skúsenosti... tam, kde ich ja nemám. A vlastne pre iks iných užitočných vecí. Do takýchto tém, v ktorých sa kedysi normálne ženy po pôrode menia na nesvojprávne bytosti ovládané hormónmi by som prispievať nemala, lebo tým akurát picham do osieho hniezda. Ale ako tu už jedna prispievaťeľka písala, svrbia ma prsty a nedá mi to... A ešte jedna vec, ktorá nie je žiadna novinka. To, že aj pri dieťati som nestratila vlastnú identitu a snažím sa byt aspoň v rámci možností takou, akú ma môj manžel, rodina a priatelia poznali aj pred tým, ako som sa stala mamou nie je hriech a už vôbec to nejak neubližuje dieťaťu. Skôr naopak. Pre dieťa je podstatné mať vyrovnanú, spokojnú a príčetnú matku. A tento stav dosiahne len tým, že ostane v kontakte s reálnym svetom, nešušlacím, neplienkovým, nekakacím, nekojacím, neprdíkovým... Iks mamín po pôrode stratí veľa tých, s ktorými boli v kontakte predtým práve pre to, že sa nevedia baviť o ničom inom, len o svojom dieťati a samozrejme naopak, ani ich nezaújmajú ľudia, ktorí sa nechcú, alebo nevedia baviť o deťoch či už svojich, alebo tých jej. Tak som nikdy nechcela dopadnút. Aby odo mňa bočili všetci tí, ktorí boli súčasťou môjho " bezdetného" života.

zibi
30. jan 2016

stacilo mamicke pekne napisat., ze nech si "nalistuje" forum a do vyhladavaca zada temu, pripadne si najde podla tag nejaku temu, kde sa rozoberaju podobne veci na ktore sa pyta.. 😉 dve strany uplne o nicom 😔 ...len vysmech, osocovanie, ze co sa nepozrela, rozoberanie , ze sa chce vyvysovat a chvalit dietatom..a pritom uplne obycajna otazka..nevidim v nej nijake bocne umysli..pred par rokmi , ked toto forum nebolo o vysmechu a riesieni hluposti, by jej kazdy pekne odpisali a nasmeroval do temy.... teraz to uz nie je mozne...ludia vidia vo vela veciach aj to co tam vobec nie je ... niekeddy mi to je fakt luto, kde toto forum smeruje

timea7
31. jan 2016

@alja20 prepáč, ale komu je na čo sa tu chváliť? Každé dieťatko je iné, jedno napreduje v jednej oblasti, iné v druhej, alebo aj v žiadnej a všetko dobehne neskôr. A všetky sú v poriadku. Neplatí, že dieťa, ktoré ovláda v dvoch rokoch polovicu abecedy, pozná všetky farby, skončí vysokú školu s červeným diplomom. A napadlo ťa, ako sa asi môžu cítiť mamičky detičiek, ktoré z akéhokoľvek dôvodu zaostávajú? Deti napredujú niekedy "skokom", dlhšie akoby postáli na jednom mieste a potom za pár týždňov zvládnu kopu vecí naraz. A medzi dieťaťom, ktoré má 25 mesiacov a dieťaťom, ktoré bude mať o mesiac tri, môžu byť priepastné rozdiely, v tomto veku deti prechádzajú veľmi rýchlym vývojom a veľkými zmenami vo všetkých oblastiach. Nehnevaj sa, že takto reagujem, ale ja sa bavím na tom, ako sa mamičky na ihriskách, na dvore MŠ predbiehajú v tom, čo už všetko ich deti dokážu, je to trápne. Je podstatné, aby dieťa malo dostatok podnetov zo všetkých oblastí, ale pozor, zase nie priveľa a bolo šťastné.

timea7
31. jan 2016

@alja20 ešte som chcela dodať, že nie som zakomplexovaná, moje dieťa je dospelé, ale keď malo dva roky, tak mi bolo ukradnuté, čo dokáže, papá susedovie Evička alebo Janko, čo býva oproti. Predstav si, že by tu bola vytvorená téma, čo dokážu ženy v tvojom veku? Niektorá má dve VŠ, niektorá založila úspešnú firmu, niektorá je šťastná doma s piatim deťmi.....veď to je choré.

alja20
autor
31. jan 2016

@timea7 asi si necitala prispevok pod prvymi komentarmi ze mi to je na nic a chcela som len normale pipisat s maminami lenze ozyvaju sa tu ken take co maju s tym daky problem alebo sa len navazaju do druhych takze este raz neprispievajte tie co nemate zaujem o danu temu dakujem

alja20
autor
31. jan 2016

@mima4 postrach svokry su tie ako ty co si myslia ze zozrali vsetku mudrost sveta a ostatny su len hlupaci kt.sa treba neustale vysmievat a kritizovat uplne vsetko co robia aj dokonca to ze nespravne dychaju.....a este jedna otazka kedy ta dieta potrebuje najviac ked si mudra? Ked bude dospele bude mat svoj zivot a nebude potrebovat matkinu asistenciu pri vsetkom tak sa prosim nenavazaj do matiek co sa venuju telom i dusou svojim detom v utlom veku.amen.

mima4
31. jan 2016

@alja20 kokso, obdivujem tych vasich chlapov, ze im este z vas nedrbe...

suchana
31. jan 2016

@mima4 No presne toto ma tiež napadlo. A myslím, že drbe. Mám dve také mamičky v okolí a ich muži majú tak raz do týždňa " strašný úlet ". Otvoria si garáž, medzi auto a náradie si rozložia rybárske stoličky, otvoria plechovku piva, zapália cigaretu a debatujú v tomto peknom prostredí. Asú tam taakí šťastniií. Úplná nirvána, že vypadli z domu. Samozrejme si to dovolia až po 22.00 a len vtedy, ked nevstávajú do práce🙂)) Mi ich je normálne ľúto niekedy. Ten jeden sa už rozvádza.

timea7
31. jan 2016

@alja20 práve že som čítala všetky príspevky, je to diskusné fórum, takže napísať sem môže každý, aj keď súhlasím s tebou, že sa nemusí navážať do niekoho, kto má iný názor. Len by som sa na tvojom mieste možno zamyslela nad tým, že či v tých príspevkoch nie je aj kus pravdy. Lebo je, či sa to tebe a ostatným páči, alebo nie. Aj v tom zmysle, že je naozaj k ničomu deti porovnávať, najlepšie je keď sa porovnáva jedno dieťa počas určitého časového úseku, nie s inými deťmi. Ale aj v tom zmysle, že sa veľa žien na dieťa nezdravo upne. Moje dieťa je ako som už písala dospelé, ver mi, že stále je pre mňa všetkým, ale nikdy sa môj svet netočil len okolo neho. Práve preto, aby som mu dala krídla a nie len možnosť letieť, aby som ho svojou prílišnou pozornosťou neobmedzovala a nedusila, ale aj preto, že keď onedlho vyletí z hniezda, aby sa môj svet nezrútil.

silaviat
31. jan 2016

@alja20 skus si najst skupinu kde su deti narodene v rovnaky mesiac a rok ako tvoje..tam si skor pokecas s maminami ako takto.. kedze tu na MK kazda matka zozrala vsetku mudrost sveta ale taktnost si ako zakusok zabudla vziat .. mnohe drzi poporodna demencia a zrejme ani neopusti 😉

alja20
autor
31. jan 2016

@mima4 ty vies velke h...o o mojom zivote a aky clovek som a mojich problemoch ci stasti tak bud tak laskava a nechaj si pre seba tie sproste reci a uz ma neurazaj.tie tvoje konentare spolu s dalsimi co tu len kritizuju a povysuju sa nad druhymi iba dokazuju ake ste...damy dokonalosti

alja20
autor
31. jan 2016

@silaviat ja uz nemam chut dakde pisat na dalsie diskusie bo mam taky pocit ze su tu len dokonale zeny kt.sa potrebuju do niekoho navazat a vysmievat sa kritizovat a ponizovat tie druhe kt.sa bez zleho umyslu chcu normane podelit o materinsku radost s dalsimi rovnako citiacimi maminami.Cela ta doba ba Md+Rd je len o venovani sa drobcovi,vareni,peceni,umyvani riadov,prani,zehleni,upratovani a pod.ked som s kamoskami alebo znamimi bavime sa uplne o vsetkom no zaziadalo sa mi popisat o tejto teme s cudzimi maminami a ako to dopadlo...som z toho znechutena.dakujem ze patris medzi tie co su normalne

mima4
31. jan 2016

@alja20 vidim, ze s tym chlapom to bolo rovno do cierneho 😀 😀 😀
moja, zacni uvazovat inak, inak ti fakt sibne..

silaviat
31. jan 2016

@alja20 ja som v majovkach 2014 a je to super obcas si tam precitat ako im deti napreduju..kedze som tam uz dlhsie vieme o sebe dost pozriet na fotky ako drobci rastu tiez potesi.. ono i ked mas kamaradku tiez sa podelite o radost z deti-nieje to vychvalovanie sa ci porovnavanie... nie kazdy m stastie na kamaradky kt maju deti a este k tomu v podobnom veku ... viem ako si tuto temu myslela,zial bola zle pochopena.. radsej sa nerozculuj a kasli na to ... lebo hlupym nevysvetlis a preto sa rozumny clovek s nevadi s hlupakom... uzi si den s drobcom vpni notebook a ak mas to stastie ze mas chvilu cas radsej sa naloz do vane 😀

alja20
autor
31. jan 2016

@mima4 keby si sa tak radsej starala o seba ako o druhych

moni244
31. jan 2016

@mima4 idu sa tu taketo super matky navazat, urazat ostatne len kvoli jemnej ironii, ale hlavna vec, ze nam nadavaju a vycitaju to, co robia oni same 😀 vtipne

sardinka335
31. jan 2016

Mne ju uplne ze šuma fuk a ukradnuté ako vrece gytu čo dokazu druhe deti.....ako, ked na to pride reč tak si vypočujem pochvalim ze ,,aký si šikovný, šikovná,, ale ked idem von medzi ludi tak chcem konečne vypadnut - zmenit vzduch, temu, kecat aj o niečom inom ako o tom čo ktore dieťa kakalo, papalo a kolko ma zubov...zasadne sa oblukom vyhybam detským ihriskám kde uz je problém stretnut mamičku na bezny pokec - zväčša natrafím na bio, eko inkviziciu a chválenkárky, ktore sa musia predvadzať.
Vo vysledku si uz ani nepamätám čo moje deti vedeli ako 2 ročne...v kazdom veku riešime niečo ine a ten čas tak leti - tuším uz chodili na nočník, odrazali sa na odrazadle, sami jedli...ešte ma to raz čaka toto obdobie tak uvidime, potom prispejem konkretnejšie. ALe predpokladam ze to bude podobne - kedze mala je ,,letna,, tak začneme s odplienkovaním a ostatne situačne.

maja969
1. feb 2016

Ahojte chcem sa spýtať dcerka ma dva a pol roka a stále si pyta mlieko aj v noci rano a vecer jej dam len chcem vedieť ci sa budia aj vase deticky koli mlieku.Ďakujem

sardinka335
1. feb 2016

@maja969 budenie na mlieko je normalne...mlieko - voda...je to navyk. V 2 a pol roku dieťa jest v noci nepotrebuje...kedze je ale tak nastavene ze dostane tak sa budi. Ja som uz davala len vodu - v takomto veku lebo aj mne sa v noci budila cca tie prve 2 roky.

maja969
1. feb 2016

sardinka335 ... No dobre ďakujem tak skusim dcerke davať čajik miesto mlieka myslela som si že to ešte potrebuje ;)

Strana
z2