icon

Nástup do roboty a adaptácia v škôlke

ankare
10. nov 2017

V júli dovŕši syncek 3 roky, mne sa od septembra sľubuje robota.
Od septembra plánujem dat maleho do škôlky a myslím, že tie prvé týždne sú adaptacne. Lenže vtedy by som mala aj ja nastúpiť do roboty... Chcela by som tam byť s ním...
Mám skúsiť presunúť môj nástup do roboty na október? Ako by ste ro riesili Vy?

Strana
z2
emilia25
10. nov 2017

@siska53 veru moj stredny bol tiez taky ze sa mu do tej skolky vobec nechcelo prvy cely rok mi preplakal druhy sa to trochu zlepsilo no stale mal take hlavne vtedy ked som mu raz splnila na obed joj to som mala stale dokonca aj ucitelkam povedal ze nech mi zavolaju aby som prenho prisla ze som doma a skola tak prve mesiace doslova utekal teraz sa to uz trochu zlepsilo.su proste deti ktore si nikdy nezvyknu na to slovo musim.musim do skolky musim do skoly musim potom do prace.

kaktusik
10. nov 2017

@katulienkax ja viem,kamoska si to zazila a strasne na to nadavala. Predtym jej mala chodila do sukromnych jasli, tak bola zvyknuta na skolkarsky rezim. A tym adaptacnym ju akurat zhaluzili a chcela chodit domov na obed

ankare
autor
11. nov 2017

Dakujem, zeny.
Malý je skôr introvert, cudzich sa hanbi, keď sa mu dakto prihovori, skloni hlavu alebo ujde a krikom. Keď je u nás návšteva, ťahá ma z obyvacky do izby.
Na ľudí je zvyknutý, do augusta sme žili u našich a my sme veľká rodina. Každý víkend návštevy, oslavy,... A predsa to neznáša.
Nasich, svokrovcov, sestru a brata berie v pohode, je a nimi casto, nemá problém ani s nimi sám zostať.
Viem, že za necelý rok sa toho ešte veľa zmení, no teraz je ešte veľmi nezrely na škôlku.
Len teraz začína ľahké slová opakovat. Nocnik nechce ani vidiet, na záchod si nesadne.
Sú smelé deti a nebojacne, môj je nesmely a tichy. Keď sme vonku medzi detmi a niekto ho bije, on stojí a nechá sa. Ide sa smyknut na smykacke, niekto sa na neho zdola pozerá, tak skloni hlavu a nehnem s ním.
Verím, že do septembra dozrie, osmeli sa aj v kolektíve a zvykne si aj na cudzích.

eliska13
11. nov 2017

@evittam nikto nevie dopredu ako dieťa zareaguje na zmenu, choroby...tak čo ju zosmiesnujes,že vezme miesto a potom sa vypytuje.Na to fórum je ešte nezažila nástup do škôlky sama vidíš, že aj to adaptacne niekde funguje niekde nie.píšes coraz vacsie hlúposti.Ved tvoje slová sú nástup do práce škôlka a hotovo tak to vzdy bolo a bude!a ja píšem nie sú ľudia čo to mali, majú inaksie

evittam
11. nov 2017

@eliska13 Ja nikoho nezosmiesnujem. Uz ma neoznacuj. A nepis o mne hluposti ty. Bud taka dobra. Hlad si svojho. Dakujem.

janickacrazy
11. nov 2017

@ankare Akoby som o svojom najmladšom čítala, on je tiež taká povaha, teraz mal 2 roky a ja tiež dúfam, že sa to za ten rok ešte zlepší, lebo už to vidím, že školka pre neho bude asi zaberák. Dala som si závazok, že budeme viac chodiť do detských kútikov a kadejakých tých detských centier, čo trošku pripomínajú školku, aby si postupne zvykol.

katulienkat
11. nov 2017

My sme ešte pred nástupom do školky mali rodičovské..to bolo niekedy koncom maja...a priamo pani riaditelka nám poradila..hned ako prídeme domov povedat dietatu,že boli sme sa pozriet kde budes chodit do školky,že tam majú malé záchodiky..kopu hračiek,lego,postielky..a stale mu opakovat mamka a tatik musia do práce..ti pojdes do školky..vela sme sa prechádzali okolo školky..ukazovali sme mu ihrisko,kde sa budu chodit hrat..náš drobec stale povedal nie on nepojde do školky...a ked prišiel den D...na naše počudovanie..vstal s úsmevom obliekol sa a celú cestu opakoval on ide do školky ku detičkám...prvý týžden šiel bez plaču,len zamával a už bol v triede...a ostával hned na celý den...potom nastal zlom ked nám ostal chorý...prvý týžden po chorobe bol tažkí..ale potom to bolo stale lepšie a lepšie...ono aj detúrence majú dobré a zle dni ako my dospelí..budete mat aj dobré aj zle dni...len maminka to musí ustát bez slz,lebo dietatko sa zlakne že sa deje niečo zle a potom to je ešte horšie..držím palce..my chodíme od septembra /3.mesiac/ a niekedy sa mi pýta už aj cez víkend do školky...

siska53
11. nov 2017

@janickacrazy ani to nemusi pomoct.
Nasa byvala na ihrisku mezdi detmi od narodenia, od roka sme chodili plavat, od cca 2r.zas na cvicenie s detmi, take,co uz aj byvala.priprava na skolku, striedali sa tam.rozne aktivity. Ale ja (tak zas nielen ja) sme museli tam tak ci tak byt aj pri aktivitach,kde nas nepotrebovali, lebo boli aj take,kde sme sa zapajali aj my. Tak na striedacku. Cize kolektiv zvacsa tych istych deti.. Lepsie,nez detsky kutik,kde su vzdy ine deti.. No nasej ani to nepomohlo...

Prosto deti su rozne a ja som nakoniec vdacna,ze vdaka defektu na srdci som.nemusela chodit do skolky,lebo by to bolo pre mna asi take tazke ako pre moju dceru a mamu (ta sla do jasiel a jasle i skolku neznasala,trpela tam.)

Jednoducho su deti,ktore potrebuju viac casu,nie kazdy je kolektivny typ. Zial individualne k tomu nie kz

siska53
11. nov 2017

@janickacrazy nie kazdy moze pristupovat.

janickacrazy
11. nov 2017

@siska53 Ano, chápem. My bývame na dedine, kde je síce ihrisko, ale žiadne deti tam nechodia a stále dochádzať do mesta sa mi tiež nechce, kedže mám ešte dalšie 2 deti. Tak uvidíme ako to dopadne, za rok sa može ešte veľa zmeniť. Bohužiaľ ja do práce budem musieť nastúpiť, takže nebude veľmi na výber.

katulienkax
11. nov 2017

@kaktusik myslim ze ked už dieta bolo naučené v iných jasliach tak sa asi dalo dohodnuť ze ho supnu od poobedie do inej triedy ale neviem urcite ci hej. Aj tak väčšina deti plakala a ucitelky sa nevedeli dočkať kým prídu rodičia

tncka
4. sep 2018

@ankare aj u nas bol adaotacny a pekne mi liezol na nervy. Najprv ma poslala na 10min.prec,dalsi den pol hodinu,potom hodinu,cakala som v satni. Asi tyzden pobudla 2 hodiny v triede a takto to natahovali. V tom case som este bola doma pracu dohodnutu az od dalsiwho mesiaca

Strana
z2