Nechávate spať bábätko v noci v hacke?

batorka5
15. sep 2014

Ahojte. Moja 6mesacna babula je v noci kazdu hodinu hore a vzdy ako vypluje dudel sa zobudi - ciste zufalstvo uz, neviem co je to spat 2 hodiny. Pride nam hacka. Tie co ju mate doma, ako a kedy ju pouzivate? Nechavate tam babo spat aj v noci ci len cez den? Dakujeeem

emma84
15. sep 2014

Ahoj, moja sestra ju ma ale pouziva iba cez den. Spava malicka s vami v posteli? Vela nazorov je sice proti ale skus si ju dat medzi vas - nas bubacik mal tak tiez pokojnejsi spanok (akurat potom to oducanie...)

dobromila
15. sep 2014

@batorka5 my sme kúpili, keď mal 5 mesiacov - strašne prácne sa uspával a toto nám pomohlo cez deň. V noci spáva so mnou v posteli. Ak náhodou večer zaspí v hacke, tak po prvom nočnom kojení už spí zase pri mne. Momentálne má 7 mesiacov a hacku bojkotuje úplne. Som zvedavá, ako dlho bude toto trvať..

batorka5
autor
16. sep 2014

@emma84 @dobromila Spala uz aj so mnou v posteli, nebolo to lepsie :( Cez den nie je az taky problem uspat, bud vonku v kociku zaspi alebo doma na rukach, ale to netrva vobec dlho. Cize nechali by ste babo spat aj v noci v hacke alebo kvoli chrbatiku nie?

dobromila
16. sep 2014

@batorka5 nechala - do prvého kojenia, aj keď pochybujem, že by hacka bola tým zázračným prútikom, ktorý by primäl nejaké dieťa spať celú noc 😉

lauricka
16. sep 2014

hacka je fajn, ale nie na celonocne spanie, aj kvoli chrbtici. Mali sme, pouzivali cez den a na uspavanie urcitu dobu. Skor sa zamerajte na jej spankove navyky. Naucit ju spat s dudlom, ktory furt vypluje a potom sa kvoli tomu budi nie je zrovna vyhra. Tam hacka asi moc nepomoze aj tak.

batorka5
autor
16. sep 2014

@dobromila Dakujem. Nevravim ze to bude zazrak a ze malinka prespi celu noc. To ani nepotrebujem.
@lauricka zial, mala si zvykla na flasku a odmieta prsnik, takze ju inak ako dudlom ukludnit neviem. Keby sa dal vratit cas, uz by som jej flasu nedala, no hold, stalo sa. Zjavne mate doma bezproblemove babatko, tak gratulujem!

lauricka
16. sep 2014

@batorka5 s tym, ake babatko mam doma, to nema vobec nic spolocne. Okrem toho, mam dvojcata, tak si to skuste predstavit teraz dvojmo 😀 😀 . Radsej sa zamerajte na to, ako naucit dcerku normalne spat. Odporucam napr. knihu http://www.martinus.sk/?uItem=135351 - Klidne spani a ukladani. Zo zdravotneho hladiska by urcite nebolo vhodne, aby v noci spala v nejakom hamaku. Nejde o to, ci prespi celu noc, ale o to, ze sa odnauci tomu dudlu a prestane sa kvoli nemu, chudato, budit. Okrem toho, pri babatkach aj 5 hodin vkuse spat je uz super a uz to mozete povazovat kludne za spanie celu noc. Vsetko zavisi od Vas, takze dakujem za gratulacie a drzim palce. Este by som mohla doplnit trochu teorie, ktora, mozno, prave pre malu plati. Dieta spi v tzv. cykloch, kedy ma hlboky spanok a plytky spanok. V plytkom spanku sa moze mrvit, brblat, zaplakat, ale to neznamena, ze sa zobudilo alebo ze ho treba dako riesit. Ak sa nauci normlane zaspavat a spat, zvacsa znovu prejde do hlboke spanku bez pomoci. Ak sa vsak nauci napr. na zaspavanie na dudli, pri fazach plytkeho spanku moze mat problem samo zaspat - lebo to nevie a pozaduje na to znovu to, na co je nacvicene, teda svoj dudel. A tak dokola celu noc. Neznamena to, ze by nemohlo mat dudel pri ukludnovani sa pred zaspanim. Ale na samotne zaspanie by ho uz nemalo mat - podrobnejsie v spominanej knihe....

lauricka
16. sep 2014

@batorka5 co sa tyka mojich deti, nikdy cumle nemali, aj ked pili z flase a nemali ziaden zaspavaci zlozvyk. Maly sa ukludnoval ponosenim na rukach s hlavou polozenou na mojom pleci - nie zaspavanim na rukach, len na ukludnenie a naladenie sa na spanok - co mu staci chvilka a potom uz isiel do postielky, kde zaspal a spal. Ziadne opakovane uspavanie tym istym sposobom pocas noci nevyzadoval, samozrejme, nie prve mesiace, ked bol babatko a v noci sme sa aj krmili aj prebalovali normalne. Malu sme uspavali prave v tom hamaku hojdanim, ale potom uz isla do postele a znovu sme ju v noci takto neuspavali. Neskor zaspavala sama na posteli, ale s tym, ze pri nej lezal jeden z nas. Co nie je vyhra, ale ani katastrofa. Potom uz obaja celkom slusne spali celu noc asi od 15 mesiacov. Dovtedy sa zvykli v noci budit na mlieko, co som im cca tusim do roka nebrala, ale potom sme zacali s postupnym odvykanim si od mlieka v noci.

batorka5
autor
16. sep 2014

@lauricka Dvojicky veru aj zavidim aj nie. Keby som mala dva kusy take ako je mala, asi by ma piclo :-O Skusali sme uz odnaucit od dudla, robime vecerne ritualy v rovnakych casoch cca, skusali sme zaspavanie samej v postielke podla knizky - ten plac ma znicil viac ako keby som ju mala uspavat na rukach. Takze tak :( Nie su to vymyslene veci a naozaj je kazde dietatko ine. Mne by stacilo keby spala 3-4 hodiny vkuse v noci, co kedysi mala. Tak naozaj skusam vsetko co sa da.

lauricka
16. sep 2014

@batorka5 ale to je ina knizka, to je rozdiel. Praveze tato by sa Vam hodila. Treba ju len naucit zaspat bez dudla. Moze ho mat, ked uz skoro spi, ale pred uplnym zaspanim jej ho treba vybrat. Priblizne tak, ale je to na dlhsie, nie je to len tak. Co sa tyka dvojciat, ja som dlho dvojcata neodporucala nikomu po nasich skusenostiach. Ale uz budu mat tri roky a je to lepsie. To, ze kazde dieta je ine, vieme najlepsie. Kedze uz len tieto dve su uplne ine kazde.

zzuzanah
5. mar 2015

ahojte, zhanam samostatny stojan na hacku, kedze mame sadrokarton. Rozpernu tyc tiez nemozeme pouzit, lebo mame drevene zarubne. Ak niekto mate na predaj stojan, dajte vediet. Nemusi byt original, moze byt aj vyrobeny, ale nech je funkcny. DAKUJEM