Dieťa sa nechce pýtať kakať

adriana36
21. feb 2018

ahoj...prosím idem si po radu či nemáte niektorá podobnú skúsenosť. moja malá keď mala 2r 3mes. zacala chodiť na nočník sama..trvalo nám 4mesiace, kým sme boli úplne bez x plienky a naučila sa pytat a utekať...cikala aj lákala do nocnika...jeden deň sme ju dali k svokre na stráženie na 2hodinky. prišli sne domov a zistili sme, že mala sa im ppocikala a neprezliekli ju a navyše sa aj pokakala a už mala zaschnutí všetko na nízkych aj ritke....dala som ju do poriadku a potom to začalo...už mesiac kaká do nohavíc...nepovie že jej treba, nepovie že je pokakana az kým si to nevšimneme že smrdí...dám ju cikať na nočník, vycika sa, kakať povie že jej netreba a za 5-15 min je už pokakana...ak ju nedám ja cikať tak sama ide málokedy...som zúfalá...už chodila sama a nebol problém...a od toho dňa koniec...neviem čo s ňou, ideme do škôlky a bojím sa že mi ju do škôlky nezoberú aka bude pokakavat aj v škôlke.

gabci_gabca
21. feb 2018

A čo sa stalo u svokry? Čo ju odmietla dať na nočník či čo?

adriana36
autor
21. feb 2018

ja netuším, pýtala som sa či sa niečo stalo a ževraj nič...ja si ale myslím že si ju nik nevsimol že sa pocikala a nechali ju tak....lebo keď sme po ňu prišli, mala to isté oblecene.., už uschnute ale smrdlave, tak sme potom prišli na to ze je aj pokakana nie len pocikana...a nik sito tam nevšimol...či to malej prestalo vadiť, že je mokrá ..ale mala si z toho nič nerobí keď sa na ňu hnevam že kakala do gatí...ona zmeni tému akoby nič, povie že bude doma, že nepôjde do škôlky a čo...má v paží..

karin04
21. feb 2018

Skus ked ju das na nocnik tak sadni k nej a ked sa don vyvika ju pochval teste sa z toho nech ukaze aj ocinovy a ukaz jej ze ma krasne suche nohavičky a ze aka je to radosť. Nech zas pochopi že v poriadku je to ak su suche a nech jej zacne vadit ze ked sa pocika ma mokre .

adriana36
autor
21. feb 2018

@karin04 skúšali sme aj to...zakaždým sme ju pochválili, dostala aj cukrík alebo niečo...tlieskali, spievali, chválili....nič...cikať sa pýta , aj keď nie úplne vždy a kaká len a len do gatí...už sme dnes začali metódu ako keď sme sa začali prvýkrát oducat od plienky...ale úspech žiadny..dnes 2x pokakana do gatí.... 😖😞😤😢😢

karin04
21. feb 2018

Skuste urobit daky “bunker” alebo dačo take kam sa kvazi schov aj so serblikom a možno ju to zaujme a tam sa vykaka. Nam taketo ťahy velmi pomohli

adriana36
autor
21. feb 2018

@karin04 to nie je zlá myšlienka....vyskúšam vsetko

slavinocka16
23. feb 2018

Aj, u nás je to tak.. Vôbec jej to nevadí, a o 2.tyž do škôlky.

evicaveverica
27. feb 2018

Mne sa to stalo ako sme sa z dovolenky teraz v januari vratili, vonku sneh zima, tak som jej plienku davala na pol dna asi... Zvykla si a potom sa.mi doma pocikavala.... Uz som si hlavu trieskala, tak jej vravim ze ani ten psik vonku sa nepocika do gatiek ani macicka, ze pekne idu na zachodik cikat a kakat..a u nas to dako zabralo. A.potom zmenila som serbel, z.toho klasickeho na taky akoby vyssi z ktoreho sa jej lepsie vstava a da sa z neho vybrat ten stred a ona si ho ide vyliat.no a kupila som vesele toaletaky s obrazkami..v DM ke.mali take pekne farebne s lamami a tento robi s pandami. Skus aj takto motivovat.