Nevychované deti bez hraníc
Cim dalej tym viac si všimam že deti nemaju hranice ani slusne chovanie . Vsimam si to na ihriskach , hernickach , kdekolvek …. Vcera na letisku v detskom kutiku …A bavime sa o 7+ . Mam 3 r. syna . V zivote nikdy neudrel dieta ine , poziciava hracky (ano viem nie kazdy poziciava to mi je jasne proste moj pozicia ) , je slusny , ma samozrejme nejaky truc sem tam.. ale . Casto sa mi stava , ze ideme niekde do herni kde je hraciek pre vsetkych dost a len prejde okolo vacsieho decka (7-8r) 98% su to chlapci ktori hned reaguju agresivne typu “vypadni odomna!” Ani sa nesku tu priblizit ! Nic ti nedam - moj syn ani len nenaznaci zeby chcel brat z ruky nieco🙃
Len sa zhaci a ide dalej… potom mu vysvetlujem ze chlapec je len nevychovany. Skor ma ale neudivuje asi samotne take nevystate decko , aj ked uz na prvy pohlad su to taki fagani , ale ich matky ktore vobec nepovedia nic svojmu nevystatemu agresivnemu dietatu ale sa usmieva a pozera . Myslim ze uz ten rozum by tam aky taky mal byt v 7-8 rokoch mozno niektori aj viac maju. O drgani a strkani nehovorim . Samozrejme nejdem nic davat do jedneho vreca , z velkej casti stretavame len uzasne deti laskavych chlapcov dievcatka detto ale mna asi len udivuje ze ak niekto ma dieta tak velke ktore sa rozplace v priebehu 5 min 4x hystrericke kriky a ma uz vek druhaka na zš je agresivne a matky to neriesia nijak ze je utocive na malicke deti tak ja neviem . Otecko na mobile a tak …. Smutne
@anonym_bb75dd Ja nemám čo nikoho upozorňovať vopred.
@anonym_a76fe8 👍🏻
Niektore mamičky žial aj ked maju tazko chore deti alebo inak postihnute akoby si to nechcelu priznat ze to dieta potrebuje ine prostresie nie klasicke ihrisko hernicky atd.
@anonym_b488fd vobec som to nemyslela zle , ale zial ked mas dieta ktoremu vadi uz len pritomnost inych deti a je takto agresivne bez dovodu pretoze ma nejaky zdravotny problem tak ano je lepsie chodit do prirody atd kde nie je tolko ludi . Mame aj znamych s chorym dietatom viem ako to maju..
@anonym_a76fe8 👍🏻
Niektore mamičky žial aj ked maju tazko chore deti alebo inak postihnute akoby si to nechcelu priznat ze to dieta potrebuje ine prostresie nie klasicke ihrisko hernicky atd.
@anonym_b488fd vobec som to nemyslela zle , ale zial ked mas dieta ktoremu vadi uz len pritomnost inych deti a je takto agresivne bez dovodu pretoze ma nejaky zdravotny problem tak ano je lepsie chodit do prirody atd kde nie je tolko ludi . Mame aj znamych s chorym dietatom viem ako to maju..
@anonym_autor Absolútne nemáš pravdu. Toto dieťa chodí normálne do škôlky a nemá problémy.
@anonym_autor ja som pred nedadvnom videla rozhovor a tam jeden pan hovoril o týchto vekových rozdieloch medzi detmi. Ze oni si proste takto dávajú najavo ja som tu šéf. Cize tvoj je menší a ti väčší ho vždy prevalcuju..ako zakon prírody. I ked sme socialna spoločnosti niekde stale mame zakorenené tie iné gény. Samozrejme dobre robíš ak mu to takto vysvetlíš..ale ono to mozno ani neni o tej zlej vychove všetko. Aj ked sme boli prváci na strednej tak sme boli jak holubata a potom ked sme maturivali tak zase boli pre nas malí ti prváci...
Nemyslim si ze respektujuca vychova moze za drzost u deti, skor je to u niektorych rodin odraz ich rodicov ze sami su agresivni a neslusni.
Zažili sme tiež.. na detskom ihrisku obrovská akože loď, traja chlapci (asi) súrodenci vek okolo 7-10 rokov sa tam hrali.. môj syn (2 ročný) tiež tam vyliezol, tešil sa, milo sa usmieval na nich,stál na okraji, nijak im neprekážal ani ixh neobťažoval, len sa tešil z toho že vyliezol na loď a sleduje “veľkých” chlapcov.. zrazu tí chlapci úplne naarane hlasnozačali hovoriť: poďme preč, musíme vymyslieť, ako sa zbaviť toho decka.. Najhoršie na tom bolo, že vedľa nich stál ich (asi) otec, ktorý sa len priblblo usmieval.. hneď sme odišli. Nezažívame to však často, bežne zažívame pravý opak, deti v podobnom veku alebo aj staršie sú milé, priateľské, chcú sa s ním hrať a baviť sa. Ale áno, tieź mám problém pochopiť, prečo rodič nezakročí

@anonym_b488fd tak s takým postihnutým nechoď medzi ľudí 🙄🙄
@anonym_a76fe8 🤨🤨🤨 Ty tiež nechodíš nikde?