icon

Nezvládam obdobie vzdoru 25 mesačnej. Čo robiť?

zuzulik2207
1. sep 2011

ahojte. mam 25mes dcerku a je v obdobi vzdoru. neviem ako na nu. ked jej nieco nie je po voli tak hryzie. je jedno ci mna ako matku, ale aj babku alebo kamarata. ked nepohryzie tak tapne rucickou... dnes ma opat pohryzla do stehna ked som umyvala riad. hryzie tak ze ako zachyti kozu tak aj hlavou kruti len aby to viac bolelo. a ked mi tecie krv este sa potesi...dnes som to nezvladla a nacapala som jej po zadku. mrzi ma to velmi, nechcem ju bit...len uz neviem ako na nu. dohovaranie nepomaha, kricanie takisto nie. a po dnesnom pozadku ma pohryzla po 5min znova....a posledne tri dni sa zacala aj pocikavat, hoci sme 4 mesiace bez plienok. len povie aha mama cikam, hoci som sa jej 10sekund predtym pytala ci nechce ist na serblik....pomoze alebo poradi mi niekto???

Strana
z2
ralanka
5. sep 2011

http://www.martinus.sk/?uItem=70678 tu je odkaz na tú knihu ak som ju našla správne asi si ju pôjdem zajtrá kúpiť lebo už toho máme tiež dosť 😀 😀 😀 😀

natashkaa
5. sep 2011

@zuzulik2207 ak ide o tieto situacie je to jednoduche. Cele je to nie o jej ale o Tvojom pristupe. Pokial ju od niekal beries (napr ihrisko.) treba ju tesne predtym nez budes chciet ist upozornit ze este sa chvilku moze hrat ale ze potom ju zavolas a pojdete sa napapat. Po chvili jej nezabudnut pripomenut, ze este nech sa 5minut hrajka a nech nezabuda ze potom sa pojde prec a papat. Po chvilke jej pripomenut nech pomaly dokonci co robi a pobali hracky. Ak ku koncu toto nezaberie hlavne nepouzivat ten nervozny a nadradeny ton ktory pocuvam na ihriskach tipu: NO POME" KOLKO KRAT TI TO BUDEM HOVORIT, NEROZUMIES???? takto keby sa so mnou rozpraval niekto na just som este protivnejsia a to iste aj deti. Spravajme sa k nim tak ako by sme chceli aby sa aj dospely k nam. To znamena ak napriek tomuto postupu ku koncu zacne jacat a hysacit. V klude a s uuplnym kludnym hlasok sa pekne uzmiat zavolat si ju k sebe a VYSVETLIT (stale s prijemnym a pokojnym hlasom) ze treba ist domov sa napapat lebo uz aj hracky su unavene a ze ked sa vyspinkame tak znova pojdeme sa spolu von hrat HURAAAA interpretovat jej to tak ake to bude super ked budeme napapany a vyspinakní.

Chcem len dodat ze tieto pristupy su velmi pre matky narocne nakolko sme unavene a nie vzdy sa nam chce. Ja naprik tomu, ze som psycholog nie vzdy to zvladam s kludom 😖 😀 ale vo vacsine pripadov sa premozem a naozaj to na mojho certa zabera. Apropo : To s tymi klucami mame tiez a ver tomu, ze ked jej povies slova tipu NIE nedam no okamzite pod dnu no teraz nie nieje cas a podobne bude to len horsie. Dat kluce a veselo a zo zaujmom zdvinut dieta a spolu otvarat. Pre dieta je to tak neuveritelne zivelna situacia ze odopriet im tieto skusenosti je pre nich uplne strasne. nielen ze sa v takej situacii uci ale aj upevnuje vztah s matkou ktora taku situaciu vie zvladnut. Koniec koncov aj my ako mamy si pekne precvicime nervy ved o tom materstvo je aj ked zachovat klud a chladnu hlavu v dnesnej dobe pri dnesnych problemoch je velmi tazke....ALE SU TO NASE DETI KTORE NAM TAKYTO LASKAVY PRISTUP RAZ VRATIA verte mi....

jaruska6
6. sep 2011

@sanmari Ahojky, no nie som v tom príliš zbehlá, poradíš ako, cez akú stránku sa dá kniha objednať, príp. kto to napísal?Ďakujem.

sanmari
6. sep 2011

@jaruska6
Da sa to cez martinus , klikni priamo na tento odkaz http://www.martinus.sk/?uItem=70678, je to odkaz od Ralanky, ona to nasla pre vas mamky .

ralanka
6. sep 2011

@sanmari cez ten martinus si to môžeš objednať a príde ti to domov 😉 🙂

sanmari
6. sep 2011

@ralanka
ja to doma mam , mne to netreba

ralanka
6. sep 2011

aha tak príspevok patrí jaruske6 prepáč 😒
inak som objednala už sa neviem dočkať kedy prejde 10 dní a mám knihu doma 😀 😀 😀

ralanka
28. okt 2011

no dievčence ako bojujete zo vzdorom? ja som to musela odložiť až na teraz pretože nám zistili obojstranný slabinový pruh tak sa nesmel namáhať čo keby som začala s touto metodou z knihy 5 dní, ktoré zmenia vaše dieťa tak by neskutočne reval čo by mu pomohlo v tom že by sme leteli rovno na sál teraz to už vyzerá ok po operácii môžeme začať 😀 😀 😀

cucu2
12. dec 2011

@jaruska6
@ralanka http://www.ulozto.sk/8873458/leman-kevin-pat-dn... , skuste tento link na stiahnutie, podotykam stahovanie je trestne.

koniarova
12. dec 2011

@ralanka Tá kniha je super, ale môj osobný pocit je, že je určená pre staršie deti. Tak 4 a viac rokov. 😉 😉

katrinka8
13. dec 2011

No nasa zase obcas teraz zacina plakat nasilu, ked jej nieco nedovolime. Na nu zabera, ze zacneme "plakat nasilu" aj my a ona vtedy prestane - zasmeje sa a prestane sa dozadovat zakazanej veci ci cinnosti. Mame vsak problem, ze 1) hadze neustale na zem svoj pohar (nastastie len uciaci) s vodou a 2) ked si ju nemozeme vsimat (cize robime nieco, co sa naozaj neda prerusit), tak bucha napr. repraky z domaceho kina tak, ze sa otrieskavaju o stenu, prip. potahuje zaluzie za tie tenke silonove nitky.. Proste uputava pozornost. A tiez nevieme, ako na nu. Dokonca chodi naschval, ked sa v spalni obliekam, buchat do lampy nocnej tak, aby sa buchla (ta lampa) o stenu. A pri vsetkych tychto cinnostiach si sama povie: nesmieme - a just to ide robit 😠 Snazim sa byt kludna a odniest ju vzdy od toho daneho predmetu, opakovat do nemoty, ze nesmie, aj zvysim hlas pri tom, aby vedela, ze sa to naozaj nesmie a ze sa mi to nepaci. Aj mi uz parkrat praskli nervy a tapla som jej, ale nepomohlo nic z toho - proste obcas to robi, najma, ked chce uputat pozornost. U nej ale venovanie pozornosti znamena nie ze som napr. v kuchyni, chystam napr. ranajky, a rozpravame sa. Proste chce, aby som sa s nou hrala. Ale to sa proste neda uplne v kuse cely den, tak obcas ma take "vypady" a je to dost narocne...

ralanka
2. jan 2012

@koniarova aj ja si myslím že pre staršie lebo kopec vecí ešte malý nechápe že prečo nedostane sladkosť a ked poviem ublížil si pofukaj bo ta k nechce a ked mu poviem že ani ja mu nepofukam ked bude mať bo tak sa smeje a ked vidí že to myslím vážne tak až po dlhšej dobe príde pofukať. Prosto si neuvedomuje čo je to ked urobí niekomu bo že ho to bolí a ja smutný až ked to obrátim na neho že ani in nebude pofukaný tak potom zareaguje

nejra
13. jan 2012

@sanmari VIEM KDE SA DA STIAHNUT,PRAVE SOM SI JU STIAHLA

lucyblack99
22. jan 2012

taka som rada ze som nasla tuto temu, ja mam doma tiez dieta v obdobi vzdoru, je to strasne, niekedy si myslim ze skoncim na psychiatrii...teraz ma 2 roky 5 mesiacov a uz to trva strasne dlho...ani nam nestaci vysvetlovat, z toho si vobec nic nerobi, ked jej na nieco poviem ze nie a vysvetlim preco, tvari sa ze vie o com hovorim, povie mi dobre dobre a za minutu to mam znovu...u nas je teda najhorsie obliekanie a jedenie...a potom hocico, co jej nechcem dovolit, to sa zacne tym, ze place, krici, hadze sa na zem a nakoniec ma bucha rukov....hryzt ju zatial nenapadlo. ja ju nebijem...teda nie ze by som nemala chut...ale mne sa zda, ze z toho si nic nerobi, dostala uz po ruke, ked ma buchla, ale to iba viac plakala a buchla ma silnejsie...tak som jej razne vysvetlila ze maminku sa nesmie bit....v ten den to uz neurobila, ale vzdy ked robi cirkus, skusa to znovu...a ona ma naozaj vydrz!!!! mne uz z toho tecu nervy a potom kricim....ja viem ze robim chybu, ale uz naozaj nevladzem...uz som aj zacala pit trezalkovy caj na nervy, ale to neviem ci mi pomaha....som unavena a nervozna, to nemoze byt dobre ani pre to moje dieta, ked ma matku v takom stave, co robite aby ste zvladli taku situaciu??? dakujem za ten link na knizku, aj ja si ju precitam, hadam tam najdem nejake dobre tipy...

lorrien
23. jan 2012

mne dost pomohla táto kniha: http://www.martinus.sk/?uItem=37023 mam doma 2 a pol rocnu dcerku ktorá tiez skusa moju trpezlivost a mozem povedat ze som v tej knihe nasla mloho dobrých rád, kniha je urcena pre deti od 2 do 7 rokov..

romy01
21. aug 2012

Ahojte. No ja mám chlapca vo veku 2 roky a dva mesiace a už to trvá dobré 3 - 4 mesiace. Začalo to tým, že robil scánky, keď nechcel ísť večer z igriska domov. Teraz robí scénky hocikedy - a často ani neviem prečo. Chápem, keď niečo nechce, alebo chce a nedostane to - ale ako dnes napríklad som jeho chovanie ani nepochopila. Poobede sme sa chystali vonku na bycikel - on to priam miluje a keď som mu ukázala prilbu - čo inokedy nosí s pýchou aj hodinu pred odchodom z domu, spustil taký jakot, vreskot hádzanie sa o zem, dupanie a včetko, že fakt neviem, trvalo to dobrých 10 - 15 minút. Museli sme ho nechať tak, nech sa vyzúri. Potom sa mi prišiel líškač, kázal si nasadiť prilbu a topánky a už sa tešil na bycikel. No fakt mu dr. . . e Neviem ako inak to nazvať

Strana
z2