icon

Nočné budenie dvojročného dieťaťa

evka64
18. dec 2017

Dcera bude mat 26 mesiacov a asi posledne dva mesiace sa v noci budi kazdu 1,5-2 hodiny...najprv som to pripisovala ocnym zubom, ale tie uz vysli a nocne budenie neprestalo...zakazdym chce mlieko, musim ju aj prebalovat, lebo ked vela pije, tak sa aj pocura a casto ju v noci aj prezliekam, ked je precurana...skusala som jej nedat, ale ona ma hrozne decibeli a vydrz plakat nenormalnu...co robit? Dakujem

evka64
autor
19. dec 2017

@katrin21 ano, tak znizujem, aj tak vsetko nevypije...ako vyssie pisali zeny, chce sa asi len ukludnit.

alby2014
19. dec 2017

@evka64 jedina rada NEDAT a vydrzat. Plus ten nocnik, moj ma 2 roky 4 mesiace a ma plienky, lebo nesadne ani na nocnik, ani redukciu, ani normalne wc...by som ho musela v pase zlomit. to som ho aj posadzala, aj nesilila...proste nic, ved maturovat nebude s plienkou. Ale on spi celu noc o 8smej zaspi a rano ho budim, aby som k dvojrocnemuv stavala v noci a este prebalovala to neeeeeeeeeee....staci, ze musim vstat 2x k 7 mesacnemu a aj to je na mna dost.

janickacrazy
19. dec 2017

@evka64 bože to čo máš za svokrušu, by som jej čosi povedala, blbé reči si nevšímaj, náš má tiež 2 roky a na nočník nechce chodiť zatiaľ, dávam mu ešte čas, skúsim zase neskor, dieťa to musí hlavne pochopiť v hlavičke, čo treba, pokým mu to nedocvakne, tak možeš robiť, čo chceš

evka64
autor
19. dec 2017

@janickacrazy ved som jej povedala a sa urazila...lenze ti ludia okolo to nechapu...suseda ma mladsiu dcerku od nasej a uz chodi bez plienok...a kazdy len porovnava...to sa mi nepaci..

siska53
19. dec 2017

@evka64 tak vidis.. Daj jej to a povedz,ze v noci ine mliecko nefunguje. A skor bud pri nej a tis ju.
Muz to musi pochopit! Aj ja tom mam podobne v inom,ale na jednej strane chce,aby nemanipulovala,na druhe povie,aby som jej vyhovela,nzch je klud.. Tiez som.mu to x-krat vysvetlovala,ze nechxem ustupit,lebo.. Vsak ona raz pochopi.. Ma totiz uz 5r.a je taka,co si vezme do hlavy,to musi byt,inak hysak. Tak nech si ho robi. Len muz tiez potom je taky ako tvoj. Len nech je pokoj..

evka64
autor
19. dec 2017

@alby2014 viem, treba vydrzat, je to tazke a uz neunosne, strasne som unavena...

evka64
autor
19. dec 2017

@siska53 vsak toto, ti chlapi, radsej ustupia...len dcera si potom robi co chce a nechcem zeby bola rozmaznana, ale uz asi aj je.

zabina27
19. dec 2017

@evka64 ale nie je rozmaznané, je maličká, keď vie, že dostane, tak pýta... Čo si uz vyskúšala z rád? Ja som ti prvá písala napr. to acidko, prípadne hocičo iné, čo nelubi jej dať a iné nemáme, mlieko sa pokazilo a ak chce, tak sa poobliekajte a choďte v noci do mesta akoze kúpiť, možno sa zbadá, že si nerobis srandu... Tí chlapi, to je kapitola sama o sebe, my máme takéto veci zariadiť, ale aby oni neprišli ani o kusok pohodlia...
A na nočník dá vykašli. Skús zase na jar, možno to pôjde, ak nie, tak v lete, nás mal 2r7m, ale proste sme mu nedali plienku a docvaklo mu to za 1 deň, o nočníku ani počuť, chodil na wc s redukciou

evka64
autor
19. dec 2017

@zabina27 zatial som skusala, len znizovat davku mlieka alebo nedat mlieko, ale bol strasny krik a manzel do mba hustil nech jej dam, ze ten krik sa neda pocuvat, tak som jej dala...skusim tuto noc nieco, tak som zvedava, co to bude za noc, uz teraz sa bojim...
Na nocnik uz kaslem, nebudem ju nutit, ked nechce...

lus2909
19. dec 2017

Moj ma 2,5 a tiez sa mozem rozkrajat a ani za toho jezisa nepojde ani na serbel ani na hajzel ani na redukciu aj keby tam mal zlate lentilky, kazdy den s nim bojujem po dobrom po zlom s plysakom a nic taze uz tiez nato kaslem pride nato sam a tiez ma posledne dni stavy ze je za 2 hodky vyspati a konec je toho viac v com rebeluje a co s nim mam robit musim len dohovarat a vydrzat a modlit sa ze raz ten rozum dostane😂

evka64
autor
19. dec 2017

@lus2909 ja už nebojujem, zase skúsim po novom roku 😂

oskvarka
19. dec 2017

@siska53 juuj to spiace kojene dieta celu noc zavidim :D... moj prvz nocne odstavenie zvladol a kojil sa este do 3,5 roka mladsi nocne odstavenie ponal uplnzm odstavenim..

oskvarka
19. dec 2017

@evka64 no to jej veru penke divne hovori .. veru sa aj to stava ze musia stolicu vztahovat z dietata... to veru netreba silit pride to same....

l_e_n_o_c_k_a
19. dec 2017

Nas má tiez 26 mesiacov... A pred mesiacom to bol des. Kazdu hodinu, hodinu a pol bo hore. Vychadzali mu dolne stolicky, najprv jedna, skoro mesiac to trvalo, potom zas druha asi dva tyzdne. Som myslela ze skocim z balkona od vycerpania. Ako mu vysli tie zubiska, tak spi ovela lepsie.

l_e_n_o_c_k_a
19. dec 2017

V noci nepapa, len si obcas da troska vody.

lentre
20. dec 2017

@evka64 ja uz davam do 120 iba 2 odmerky, vypije mi v noci mlieko 1-2x, vecer raz a okrem toho 300ml cistej vody...potom pebalovanie, prezliekanie...lenze iba na tom mlieku a vode mi zaspi, inac by sme boli asi celu noc hore. Mozno ho to ukludni, alebo neviem. Tiez pocuvam nedavat, ale to by sme nespali vobec a najradsej mam ked to poviem matka, ktorej dieta spi, alebo max raz sa zobudi. Kto nezazije nepochopi. Ja len dufam, ze ked bude mat vsetky zuby tak to prestane. My sme pochodili gastro, neurologiu, rozne lieky na spanie nam davali...nic nepomohlo a uz odmietam davat nieco.

zabina27
20. dec 2017

@lentre len to nejde o to, či sa ti chce dávať, ide o to, že je to záťaž na trávenie a obličky pre toho drobca

phulakova
20. dec 2017

@evka64 našej idú tiež teraz. občas takýý rev v noci..ale nejdem k nej..trvá to pár sekúnd..ako keby ju to viac zabolelo..a spí ďalej. aj obedný spánok má taký a cez deň je taká..kadejaká..žiadna..nič ju nebaví. tak čakám..kedy ju to prejde. už 3. týždeň je taký zvláštny. u vás sa to pohlo dáko?

evka64
autor
20. dec 2017

@phulakova no u nas rovnako...dala som jej aj tak v noci mlieko....taka som bola unavena, ze som nevladala pocuvat ten rev...robime jej detsku izbu, tak dufam, ze tam bude spat lepsie

lus2909
20. dec 2017

@evka64 a cez den ti co papa? No fakt by uz mala bez toho mlieka v noci vydrzat aj ked deti maju kadeake fanty😂

evka64
autor
21. dec 2017

@lus2909 cez den papa pekne..aj obed vsetok aj na veceru sa naje, tak nechapem co pyta v noci mlieko, hladna nemoze byt

janickacrazy
21. dec 2017

@evka64 Ona si nepýta to mlieko, lebo je hladná, je to proste len zlozvyk. Takisto, ako niektorí ľudia vyjedajú sladkosti chipsy, blbosti, nie preto, že sú hladní. Treba to stopnúť, uvedom si, že to robíš aj pre jej zdravie, určite to nerobí dobre na trávenie toľko v noci jesť/piť.

evka64
autor
21. dec 2017

@janickacrazy ked ona strasne krici, ked jej nedam, neda sa to pocuvat a neda sa ani ukludnit...ked jej nieco poviem, tak este zvysi intenzitu...kto nezazil, nepochopi...lahko sa povie nedat, ale uz horsie je to prakticky vykonat 😔

lus2909
21. dec 2017

@evka64 a keby si jej dala cumel viem uz je velka ale je to stale mensie zlo ako s mliekom 🙂

janickacrazy
21. dec 2017

@evka64 Ja som to zažila pri druhom synovi, ver mi, on tiež ziapal od narodenia pre všetko a riadne decibely. Fakt sa čudujem, že susedia nezavolali na mna sociálku. Ked som chcela ukončiť mlieko, zobrala som, prvú noc to bolo strašné, reval a reval, potom zaspal, zobudil sa o 2 hodiny, zase revy, no vydržala som. Druhú noc ešte poreval trochu, ale fakt už oveľa menej a tretiu noc prespal celú. Nikdy viac mlieko nepýtal. Stojí to zato, ver mi.

alby2014
21. dec 2017

@evka64 NEEXISTUJE INA MOZNOST, proste NEDAT. Sa psychicky pripravte na zle noci, idu sviatky muz bude doma a povedzte si, ze to date. Dospite potom cez den ans triedacku. Dopredu jej hovor, ze uz je velka a zajtra uz budu mliekco len pred spanim...a dalsi den proste NEDAJ. Kua ved si rodic, ta nebude dvojrocna tocit.

evka64
autor
21. dec 2017

@lus2909 cumel nechce od narodenia

evka64
autor
21. dec 2017

@janickacrazy ked ja som asi makkys...ale taka som unavena ze az...verim, vie ze s tym musim seknut, inak sa zblaznim
Nasa je od narodenia urevana....za vsetko reve a ked mala vzdor, tak ma islo porazit...teraz uz je kludnejsia, az na to mlieko

evka64
autor
21. dec 2017

@alby2014 vsak prave ze s nami toci...aj doktorka povedala, este ked bola mensia, ze nas terorizuje...

katrin21
21. dec 2017

@evka64 ona neni hladna, uz to pochop... ona to mlieko pouziva ako nastroj na uspavanie, sanie... chapes? to je len zlozvyk , to nie je hlad....keby ste mali dudel, tak das dudel a je pokoj

este aj povies, ze s vami mava ako chce a ty si makkys aby si to zmenila? Vies kam to povedie? bude vam skakat po hlave nie len s nocami, ale so vsetkym, ked sa nenaucis trochu stat si za svojim a vediet ju aj odmietnut a povedat nie a zakazat nieco... mozno sa ti to zda teraz tvrde, ale.... chces vychovat rozmaznanča???? vies co ta potom caka v puberte??