Nočné budenie dvojročného dieťaťa
Dcera bude mat 26 mesiacov a asi posledne dva mesiace sa v noci budi kazdu 1,5-2 hodiny...najprv som to pripisovala ocnym zubom, ale tie uz vysli a nocne budenie neprestalo...zakazdym chce mlieko, musim ju aj prebalovat, lebo ked vela pije, tak sa aj pocura a casto ju v noci aj prezliekam, ked je precurana...skusala som jej nedat, ale ona ma hrozne decibeli a vydrz plakat nenormalnu...co robit? Dakujem
@montemotherone ano papa pekne a vypije dost az vyse litra tekutin...sladkosti velmi nepapa, davam jej vynimocne, ani caj necukrim a sladke napoje nekupujeme...dokonca jej viac chuti biely jogurt ako sladky...zje vela zeleniny, ovocia, ma pestru stravu...jedine co nechce je pecivo, len velmi vynimocne...
Dcera je flaske od 3 mesiacov....asi pol roka dozadu uz mlieko v noci nechcela, krasne spala cele noci a potom sa to vsetko zlomilo ako postupne vychadzali ocne zuby...ju to asi ukludnovalo, tak vtedy zacala v noci pytat mlieko a uz sa to taha a je to cim dalej tym horsie..
Zeny, misia splnena...trvalo to na moje prekvapenie 1 den...🙂
ahoj, nečítala som celú diskusiu a už si to vyriešila, ale iným mamičkám možno pomôže moja skúsenosť. Keď syn v pol roku prestal v noci pýtať mlieko a potom po pár mesiacoch zase začal, vždy keď sa v noci zobudil, dala som mu pár hltov vody a pomohlo. To mi poradila detská lekárka, že pri bežnej strave nemôže byť ročné dieťa v noci hladné, pravdepodobne bude len smädný. A pomohlo to. Vždy po chvíľke zaspal aj bez mlieka , stačil hlt vody a začala som viac sledovať pitný režim a nakoniec sa už v noci ani nebudil.
@lus2909 v noci plakala a nedala som mlieko, bola u nas babka, tak ju vzala k sebe do izby az do rana...mne sa nedala ukludnit, s nou bola ako baranok. A dalsiu noc uz nepytala mlieko, len sa caju napila...tuto noc zas pytala mlieko, ale som jej nedala, napila sa caju a bez kriku zaspala...
@lenka_samorin na nasu toto vobec neplatilo...len mlieko, vodu nie...strasne plakala, kym som mlieko nedala
Ahojte, chcem sa s vami dievcata poradit...odkedy nedavam dcere v noci mlieko, tak aj tak je stale hore a tentokrat pyta caj...tuto noc som bola hore 9x....kompenzuje si to mlieko, alebo co zas toto ma byt?
Ano kompenzuje, ju upokojuje to sanie, nie ta tekutina. Nedavaj proste nic a bodka. Moj je rovnako stary, mlieko pije rped spanim a uz davno spi celu noc.
@evka64 toto zvyknú deti robiť aj bez pýtania tekutiny (čaj, mlieko, voda)..pýtajú sa na záchod, vymyslia si, že treba nos fúkať a podobné veci. skúšajú...;) nám to dcéra robí občas pred spaním, že začne vymýšľať, že je smädná, potom že cikať, potom dačo iné..raz sme ju nechali, že koľko vydrží a vydržala dosť :D predstavivosť má :D taak sme to rázne utli, že OK..napila si sa, bola si cikať, prečítali sme rozprávku a DOSŤ. ak nie je vaša dcérka chorá, tak podľa mňa byť 9krát v noci hore je veľa. držím palce, nech ju to prejde čím skôr ;)
@evka64 no ja som skusila nedať asi 2× s casovym odstupom a vzdy to bolo tak ze sa vyreval a za hodinu bol hore znova. Tak som namiesto 3x bola hore 5x. Ale aj vy pisete, ze sa znova budi teraz. By som bola zvedava ci sa s tym nieco da robit aspon to "eliminovať ". Väscinou mi tu baby na MK radili natvrdo odučit, nedať mlieko nechat vyrevat. Zatial som sa to neodhodlala uplne spraviť ako mi radili
@evka64 ahoj.Presne tento problém mám ja.Syn má 16meaiacov.
Môjho malého som do roka kojila.Kvoli ATB som musela prestať, našťastie prechod na UM bol v pohode.
Lenže tým sa to začalo...v noci sa budí cca 5x na mlieko. Zaspáva s nim a o 2hodiny pýta.
Dám mu úplne máličko a stačí mu to,potrebuje sa len ukľudniť , pretože cumlík tiež odmieta od narodenia.
Skúšala som už všeličo- spí s nami, na ruky, upokojiť, nič nepomáha, dokonca sa odtlaca, hádže rukami,proste ma nechce, čaká len na mlieko, reve, proste môem sa aj na hlavu postaviť.
Cez deň jedáva pravidelne, žiadny problém, teda hladný nie je.
Cez obed zaspí na mlieku, spí 2hodiny, pohoda.
Tiež som skúšala čaj, fungovalo to, ale budil sa častejšie ako na mlieko, a potom už ani ten čaj nechcel.
Tiež už som zúfalá, ale každý mi hovorí, že to prejde, ale ja to chcem zrušiť.
Myslela som, že napíšem aj ja , aby mi ostatné poradili, aké majú skúsenosti, tak som rada, že som narazila na tvoj príspevok.
Pokročila si nejak?Ja už som zrelá na psychiatriu.😑😒
@evka64 aj my sme si s podobnými vecami užili svoje a v tvojom prípade by asi najlepšie zabral razny rozhovor pred spaním, že ti to cele veľmi vadi, nikto sa nevyspite a je nutné to zmeniť. Pýtala si sa jej, preco to robí? Aby si to sama vo svojej hlave rozobrala, skúste na to spolu prist. Možno tak sama zistí, že je to celé zbytočne a škodí tým aj sebe. Asi ju to pitie v noci ukludnuje, ale toľko tekutín je v noci viac na škodu, ako pomôže. Dohodnite si nejaké nočné pravidlá, tie jej vždy pred spaním pripomenúť, v zmysle že to dokáže, a potom v noci nepolav. Pripomen dohodu a neustúp. Vás problém je asi v tom, že sa mala naučila Veľa si toho plačom vymôcť. Akonáhle zistí, že to už nezaberá, aj toho plaču bude oveľa menej. Ak budeš tvrdsia, uvidíš, že aj iné možné problémy pôjdu riešiť ľahšie. Treba mať vlastnú sebauctu a nepodriadovat sa tolko deťom. Im stačí malinko na to, aby zistili, čo na rodičov platí a čo nie a vedia to krásne použiť 😉. U vás je to teraz nočné budenie, neskôr to môžu byť iné aj vacsie problemy, ktoré si takýmto prístupom privodite. Keď si ale mala zvykne, že s vami kývať nebude, život bude ľahší pre celú rodinu. Treba byť férový voči deťom, ale aj voči sebe
@evka64 dohodnite sa, že vstávať k nej nebudes, das jej k posteli 2 dc čaju, ktorý jej musí vystačiť na noc a ako s tým bude nakladať, je iba na nej. Hod tu zodpovednosť na ňu. Prve noci to.možno bude ťažké, ale pomôže to. Ak za jednu noc pochopila, že mlieko nedostane, nebude mať problém pochopiť aj problém s cajikom
@danula.ch opakujeme jej dookola, ze v noci sa nepapa ani nepije, len spinka...ale ona este nevie tak rozpravat, ze by mi vysvetlila, preco to robi...uz som aj ja rozmyslala, ze jej dam do postielky flasu a nech si sama davkuje...ale zas ju musim prebalovat min. 2x, lebo aj vela cura...asi to stopnem nadobro 😕
@evka64 skúste na to prísť spolu, tebe rozumie a kyvat hlavou vie. Keď vypije iba obmedzene množstvo vody, 2 plienky určite neprecura a vstávať k nebude treba. Nedohovaraj, proste jej to oznam ako hotovu vec, že odteraz to bude takto, lebo máš s tým problém. Buď trochu raznejsia, ukáž jej, že to máš pevné v rukách a nepolavis

@evka64 nechce sa mi čítať diskusiu... Ako malá papá cez deň? Koľko pije tekutín? Neuvažovala si nad úpravou? Či jej to v noci nechýba. Doplniť pitný režim, doplniť bielkoviny (jogurt, vajíčka...) Vyradiť úplne sladkosti (zvyšujú pocit smädu), primerane vlákninu a s dostatkom tekutín...
Hmm, ťažko povedať. Môj takto nespal vyše 3 roky, ale mala som to ľahšie v tom, že som dojčila. Ale tiež som musela už na tvrdo prestať. Už som mala dosť. U nás zabrala blízkosť, spí so mnou v posteli, a od leta v podstate už prespí celú noc. Pokusy trvali cca mesiac. Teraz je také prechodné obdobie, občas musí mať ruku pod tričkom, pre istotu 🙂 to som mala aj pri dcérke (obaja odmietali cumeľ) , a potom sa to nejako do stratena vyriešilo... Tiež som si všimla, že ak sme od seba dlhšie (škôlka, alebo som mimo pracovné), alebo sa mu cez deň nemôžem dlhšie venovať, akoby si to v noci potreboval spracovať. Je nepokojnejší, potrebuje viac objatia...