Odplienkovávanie v noci

sida456
28. dec 2016

Dobry den mamicky. Ako riesite cikanie deti v noci ? Maly mi odmieta plienku tak cez den nema vobec ale na spanok mu davam aj to ledva lebo protestuje plienku nije. Ale ked mu ju nedam tak sa mi pocika. Mam mu ju nedavat na ten spanok a prezliekat a vysvetlovat v noci ? Alebo ako ? Dakujem za rady. Pekny dnik

senta_sofia
28. dec 2016

@sida456 ak ju nechce,nedat a vysvetlovat,ze ale nesmie sa pocikat,lebo nema plienku. Dat ho cikat pred spanim a pripadne ho ponuknut v noci,idealne by bolo odsledovat si,kedy sa pocika a v tom case. A samozrejme aby sa nenadajal pred spanim,ziadna flasa do postele a podobne.

jlp
28. dec 2016

Ahoj ja akurat tiesim podobny problem. Mladsi syn na 2r9m a bez plienky na den ke uz vyse roka. V noci mu uz plienku nedavam, lebo ju nechce a chodim ho davat na nocnik. Prinesiem do postele a v polodpanku ho nan posadim. Uspesnost vycikania a pocikania je u nas 40 na 60% ... Snazim sa zisti dobu kedy cika. Ale tuto noc sa mi vycikal do nocnika o pol 12 v noci a o 2 uz bol pocikany a potom este raz o pol 5 ... Cele zle. Dnes dostane na noc plienku, potrebujem sa vyspat. Som v 13tt. Dufam, ze sa to rychlo nauci. Na obed je vacsinou suchy.

mirro
28. dec 2016

U nás to fungovalo tak,že keďboli deti bez plienky cez deň(samé sa pýtali),tak na noc plienku mali. Až nastal čas keď bola plienka dlhšiu dobu suchá ráno,až potom spali bez plienky. U dcéry v 1,5roku a u syna v dvoch rokoch.

lenka_samorin
28. dec 2016

ahoj, ako to bolo pri mojom 5r synovi si už nepamätám, ale Zuzka 2r9m plienku cez deň ani na poobedňajší spánok nenosí a pociká sa málokedy, ale po nočnom spánku máva plnú plienku, tak ešte nebudem skúšať vysadiť plienku aj na noc. Počkám, kým nebude bývať plienka aj ráno takmer suchá a potom ju vysadím. Rovnako som to spravila aj pri vysadení plienky pri poobedňajšom spánku.

martinoocka
28. dec 2016

Moja má rok a pol a práve sa naučila cez deň bez plienky, denný spánok väčšinou sa nepočura tiež.ráno máva plienku dosť precikanu kleďže v noci si pýta piť.neviem si predstaviť že by som jej nedala alebo ju dávala na nočník v noci,celkovo má ľahký spánok,aspoň raz do týždňa sa stane že sa toľko prehadzuje v postieľke že sa zobudi a už sa nedá uspať tak sme o druhej-tretej v noci hore..aj keby ju prezliekam tiež určite vstane a dospali sme. Asi to spravím ako tu baby píšu že počkám kým nebude sucha plienka ráno,až potom prestanem davat,ale to sa urcite ešte nacakam.

emilia25
28. dec 2016

Nikdy som uz nedavala plienky na noc ak som raz zacala davat na nocnik tak aj v noci madrac bol v igelite tak sa neprecikal par noci sme vydrzali a naucili sa mi tak vsetky 3 deti.este jedno tak naucim.

zuzka_1985
29. dec 2016

Moj ma uz 3,5 roka a na noc stale plienku :( a vzdy je plna. Pritom cez den je bez plienky od dvoch rokov.

gabika_tkacikova
29. dec 2016

môj mal 3 roky keď bol na noc u svokry, ktorá mu plienku nedala a nepocikal sa 🙂 tak mi nejako dodala odvahu skúsiť to a nebáť sa prania pocikaného prádla (lebo aj s tým musíš rátať). Mali sme nepremokavú plachtu, ktorú sme po čase prestali používať, lebo sa na nej veľmi potil. Niekde som čitala že deťom treba najviac cikať tak 2 hodiny po zaspatí, tak som aj ja drobca vždy cca 2 hoďky po zaspatí zobrala na ruky, dala na wc vycikať a šup naspäť do postele a potom už vydržal až do ráana.....veľmi rýchlo sa začal budiť sám, keď mu bolo treba......večer pred spaním žiadne sladké nápoje, čaje s medom, iba čistú vodu na pitie.......