Pocikávanie sa v škôlke

lucyso
30. jan 2013

Mamičky prosím Vás viete mi poradiť? mám problem s dcerkou. od Januara chodi do skolky, kde sa jej velmi paci, ale problem je v tom ze ani za svet tam nechce ist na zachod a pocika sa. aj v bdelom stave, aj v spanku. nechapem preco. doma, na navsteve, v obchode, kdekolvek problem ist na zachod nemame, ale v skolke ano. Ona sa zatne a ani za svet nejde na zachod a radsej sa pocika. Ucitelky si uz tiez nevedia dat rady. skusaju, prosia. dokonca deticky ju vezmu za ruku, ze pojdu s nou aby sa nebala, ale ona ani za svet. uz som zufala. bojim sa ze mi ju v skolke nebudu chcet nechat. mate s tymto niekto nejaku skusenost? radu? Dakujem

xlucia
30. jan 2013

@lucyso na prechodne obdobie treba serbel do triedy

lucyso
autor
30. jan 2013

nocnik v skolke neakceptuju. teda aspon u nas 😒

sissy27
30. jan 2013

@lucyso treba zistiť od malej, čo jej tam vadí na tých záchodoch... ja si viem celkom dobre predstaviť, žeby mi vadil otvorený priestor, nedostatok súkromia (ak sú to také klasické škôlkarske toalety oddelené len prepážkami), možnosť že tam hocikto vbehne...

lucyso
autor
30. jan 2013

su to zachodiky jeden vedla druheho nijak predelene. ked som sa jej pytala, tak mi povedala ze ona sa boji, ze ona to nevie. ale uz tam raz so mnou bola. vycikala sa. neviem kde nastal tento zlom a ani s nou nepohnem. proste sa nevycika do zachodu :/. ma z toho nejaku traumu

baboadel
30. jan 2013

Skúste spolu s ňou cestou do škôlky aj so škôlky navštíviť zachodíky počkajte kým sa vyciká rozprávajte sa s ňou vytvorte jej tam pocit bezpečia ale nenútte ju do toho. Nemá nejakú zlú skúsennosť prečo tam nechce ísť ?

rebroza
30. jan 2013

@lucyso my sme synovi do skolky dali podlozku na zachod. tiez mal paniku sediet sam na zachode, aj tom detskom. ale zasa, ked ho pani ucitelka drzala, tak siel.

lucyso
autor
30. jan 2013

ona nejde ani ked ju ucitelka drzi a uz dokonca ani so mnou. dnes rano ked sme prisli do slkolky tak som s nou chcela ist, ale ani za svet. a pritom po ceste do skolky sa o tom rozpravame a slubuje mi ze sa vypyta, pojde s ucitelkou, s detickami. ale pride na "vec" a "skutek utek". ked sa jej pytam ze preco sa boji, tak mi povie ze ona to nevie, ze ona sa boji, ale prekonat to odmieta

margarita
30. jan 2013

@lucyso
nemam ten isty problem ako ty, ale raz moja tiez odmietala ist na zachod u mojho doktora, ked bola so mnou v cakarni...bala sa, a ze nejde a nejde tam. nechapala som preco, potom z nej vyslo, ze je tam take stare potrubie hore (bolo), a to vyzera ako ruka 😀
normalne sa radsej sla vycikat von v dazdi pred zdravotne stredisko do travy 😝

fakt tam nieco musi byt, ze sa tam nechce vybrat....skus patrat, pytat sa, snad casom pridete na to, co jej tam vadi.

a kamoskina dcerka zacala po roku v skolke plakavat....tiez trvalo par tyzdnov, kym zistili, ze sa boji dveri do triedy, lebo boli taka trochu obite...olupane...tak dali tam dalsi den na to nalepku, a odvtedy neplakala....a to mala uz 4,5 roka vtedy.

deti chapu veci inak, tazko nam niekedy pochopit, ze taka "blbost" 😉 im moze vadit.
drzim palce.

lucyso
autor
31. jan 2013

baby tak mam aj dobru spravu a trosku maly pokoj na dusi. dnes sme si privstali a isli sme do skolky skor, aby sme tam boli same a skusali na zachode co a ako. strasne sa ho boji. nahovarala som ju uz vselijak. nakoniec sa cez slzy vycikala, ale potom hned bola rada, chvalila sa ucitelke, ze sa jej to podarilo. a az POTOM ked sme sa ucitelky pytali ci tam ona vlastne NIEKEDY cikala, tak z nej vysvitlo ze nie. tak toto mohla hned povedat a mohli sme to uz davno riesit a nie ze 3 tyzdne mi mala chodi do skolky- stale sa pocikava a pritom ona ani len raz na tom zachode necikala :(. tak sme sa dohodli ze aj rano budeme chodit skor a poobede neskor a budem s nou stale trenovat na zachode a snad to cim skor dobojujeme.

oliverko5
31. jan 2013

ahoj..no my mame ten isty problem maly mi chodi do skolky od septembra 2 tyzdne bol v pohode a potom nastal zlom a odvtedy sa bud pocika alebo necura vobec..moze tam chodit len na 4 hod odporucila nam to riaditelka..rano s nim idem na zachod v skolke vycika sa v pohode ale on mi doma povie ze on sa hanbi a cikat nebude.ucitelky uz skusali vsetko mozne a nic..my sme z toho nestastny lebo doma kaka cika bez problemou sam ...teraz sme v skolke neboli uz 2 mesiace mame zakaz od imunologa ale v pondelok uz nastupuje tak uvidim co sa bude diat..

lucyso
autor
31. jan 2013

no my nejakam zazrakom sme prvykrat isli zo skolky nasucho. somv elmi rada a dufam, ze to tak zostane a ten strach prekonala.

angie002
2. feb 2013

My máme trochu iný problém. V novembri sme začali chodiť do škôlky bez problémov asi 2x sa pocikal v novembri. V decembri sme boli chorí a potom prázdniny... Od januára sa pocikáva ale len keď zaspí. Cikať chodí normálne ako ostatné deti asi 5-6x denne. Raz mu sestra sľúbila knižku, keď sa nepociká , tak sa nepocikal ale ani nespal ako mi povedala učiteľka. Škôlka nemá práčovňu, takže my perieme každý deň. Učky vravia, že máme ešte počkať. Čo máme robiť, keď doma sa nepociká ani v noci.

medea157
19. sep 2013

@lucyso ahoj lucyso, my máme ten istý problém s mojím synom, odkedy nastúpil do škôlky, každý deň sa tam pociká aj 2x, na záchod tam nechce ísť ani so mnou ani s učiteľkou, vycikal sa tam možno len 2x. Už sme zúfalí, a rozmýšľame prerušiť chodenie do škôlky aspoň na 3 týždne. Doma problém nemá, iba tam. Ako sa darí vám, ako ste to prekonali?

lucyso
autor
19. sep 2013

@medea157 no mz sme to po par tyzdnoch prekonali. problem bol v tom, ze Livika nikdy v skolke necikala. a to mi povedali az po par tyzdnoch. skoro ma porazilo 😠 . keby to boli povedali skor, tak to uz davno riesim. no a ked soms a to dozvedela, tak som sla s nou a normalne som ju to musela naucit. ona akokeby sa bala si tamsadnut, ze tam padne 🙂. doma mavala totizto podsedak na zachode, alebo som ju drzala ked sme niekde boli. a tam zrazu sama. tak polhodinu som ju tam prehovara, nech to skusi, vyberali sme si zachod, ze ktory bude "jej" atd. no a ked sa potom KONECNE vycikala, tym nas problem skoncil. CHVALABOHU 🙂 !