Požičiavanie si hračiek
Ahojte. Byvame so svokrou na spolocnom dvore. Casto k nam chodi manzelova sestra s jej dvomi detmi sa hrat. Mame 5 rocneho syna, ktoreho som vzdy ucila, ze ked niekam ideme, s hrackami sa pohrat mozeme, no domov si ich neberieme. Parkrat bol z toho nestastny, no rychlo pochopil, ake su pravidla. Problem vsak nastava zakazdym, ked pride svagrina a jej dieta si zakazdym nejaku vec chce zobrat domov a svagrina mu to povoli vzdy. Vacsinou sa ani neopytaju, ci si vec mozu so sebou zobrat, niekedy sa synovi (2,5 r) snazia dohovorit, aby si hracku domov nebralo, no vzdy to skonci revom dietata a oni mu hned ustupia, dieta dostane vzdy co chce. Nas syn vsak toto vnima a zacal sa spravat tak, ze si aj on chce od nich brat veci domov. Zatial som mu to nepovolila a je z toho vzdy sklamany lebo nechape, preco jeden moze a druhy nie. Dnes nastala opat podobna situacia, kedy si ich syn chcel zobrat domov odrazalo, nas nechcel pozicat, svagrina presviedcala mojho ze vsak vratia a tak musel povolit. Svokra je nestastna z nasich rozdielnych nazorov na vychovu. Ja uz uvazujem, ze ho necham, nech si poziciava od nich aj on, mozno si potom uvedomia. Podla mna tu ide skor o to, ze im sa nechce riesit placuce dieta, preto dieta vzdy dostane co chce. Ako by ste v podobnych situaciach reagovali vy? Dakujem.
neriesila by som s nimi viac, ako "nie toto si domov neberiete", a nie nemusi mu moj syn pozicat nic, ak sa prave s tym hra.. vybavena vec. Svoje komplexy nech si riesia inde. POhrat sa niekde s vecami, prestriedat sa pri hrackach je v poriadku, brat dietatu co je jeho, lebo niektore ine dieta to chce, je podla mne velmi zle.. pridi k svagrinej a vezmi jej auto, ved vratis.. nech nie je skupa :DDD
Mam ine zakladne pravidlo. Nebyvat so svokrou v spolocnom dvore.
Ale inak suhlasim, pohrat sa a vratit. Nie som za poziciavanie hraciek, Sebecke mi skor pride brat si nieco bez opytania
Ja by som synovi nahlas pred všetkými povedala, že veď neboj, aj ty si potom požičiaš od nich keď tam budeme. 😂 inak odrážadlo pre 5 ročného? A je dobré 2,5 ročnému? Také by sme už kľudne aj darovali mladšiemu bratrancovi.
Myslim, ze si to pochopila velmi spravne...ze sa im nechce riesit placuce a trucujuce dieta...a potom moze co chce, lebo od mala mu chybaju hranice...je to asi dnesny casty problem rodicov, co ja nepochopim...brat hracky druhemu dietatu!!! Ked ona nevie svoje dieta usmernit, tak asi musis Ty. Je to hracka tvojho maleho, tie ostavaju u vas a bodka. Vysvetli to aj svagrine, ze ako to normalne funguje.
Ved nech ti svagrina pozicia svoje auto, mobil, sminky ci tricko… mozno pochopi 🤷♀️
A nie, neustupila by som. Vysvetlila by som jej, ze hracky su synove a iba on sa moze rozhodnut, ci pozicia. Je to jeho pravo nepozicat.
Svagrinka, noze mi pozicaj mobil na vikend, tvoj robi lepsoe fotky ako moj? Co? Nepozocias? Ty si taka sebecka, ako moj syn....mozno potom jej konecne docvakne...
Pri najbližšej príležitosti by som švagrinej vzala kabelku alebo bundu a povedala, že si to požičiam. A dala by som jej to za týždeň. Veď som si len požičala 🤷
Toto som nikdy deckám nedovolila. Neexistuje aby sme niekomu/niekto nám brali hračky/veci z domu.
tak zalezi o ale hracky ide alw odrazadlo by som nepozicala,nakolko tvoj asi na nom sa rad vozi.Normalne ak sa bude jednat o hracku,ktoru tvoj syn pouziva denne,malemu nedaj,nech si poreve.Chaoes nech si reve,zavres dvere a svagrina nech vychovava ,nie len ustupuje malemu synatorovi.Ale nech ho normalne aj vychova.Ved vychova je o tom,urcovat hranice za cenu revania.
Ja by som ho ucila len poziciavat hracky pocas navstevy aj to len tie, s ktorymi sa prave nehra, ziadne, ze on sa s cimsi hra a svagrinine dieta si zmysli, ze to chce a on to bude musiet pozicat. To iste aj v opacnom garde, ked si Tvoj chce pozicat.
Pozicat domov jedine ak by s tym aj on suhlasil aj Ty, ak nechce, nenutila by som.
Predstav si, ze he u Teba kamaratka a zrazu jej zavola sef a ona Ti povie: "Prepac, potrebujem si surne nieco vytlacit, mozem pouzit Tvoj pc a tlaciaren na chvilku?" ...myslim, ze vacsina ludi by s tym nemala problem...
A teraz si predstav, ze by Ti povedala: "Mozem si Tvoj pc pozicat na par dni domov? Ved ked sa nabuduce uvidime, vratim..." Bolo by to pre Teba ok? Asi nie... A keby to pozorovala tretia kamoska, ako by podla Teba reagovala? "Ale no, ved nebud lakoma, Ty si ale skareda zena, ked sa nechces podelit... ?" ...dufam, ze chapes, co tym chcem povedat...
To nemyslis vazne toto?? A ty mas tiez 5 rokov? To kto kedy videl aby mojmu dietatu bral niekto domov hracky? Rodina nerodina, taku nehrali! Si predsrav, ze ona pride a " pozicia" si tvoje najdrahsie najoblubenejsie oblecenie, mobil, pocitac, cokolvek.
To je jedno ze ci ide o dieta alebo dospeleho, ty musis zakrocit a svagrinej razne povedat dost, neexistuje, ziadne branie domov nebude. Maly nech kludne place. Ved ona je matka a ma mu vysvetlit, ze nedostane vzdy vseto co chce!
Ci by to tak riesila aj v hrackarni, lebo by zakazdym chcel vec za 100€ ?
No to chcem vidiet... By ho odtial vyniesla a bolo by vyriesene. Svagrina je debilna a ty tiez daj pozor aby si taketo zasadne veci ustala soravne. Tvoje zle rozhidnutia - povolis aby synovi vzali JEHO majetok- mozu mat fakt velmi negativne nadledky do biluducna az dospelosti. Nieco si o tom precitaj.
Keby ine dieta aj utrhlo, a celu rodinu s nim - v takychto pripadoch stojim predsa pri svojom dietati a nepoddam sa. On takto vidi, ze i ked je to nespravodlive, musi " drzat hubu a krok" lebo iny je viac hodny ako on. A este naviac to moze brat od teba ako velku zradu, nespolahlivost, neschopnost ochranit ho.
Davaj pozor kto a co je ti v rodine prednejsie.
Prosím ťa, len si stoj za svojím deckom... To fakt ho necháš plakať, len aby ten druhý neplakal? No divná logika za mňa. Tak mu aspoň dovoľ tiež si brať hračky od bratranca... Nechápem, chudák malý, jemu nedovolíš ani zobrať ani vlastné si obrániť, no ten musí mať dobrý mišung v hlave. To ho neučíš skromnosti, ale metóde "skáčte mi po hlave, je to ok"...
Si až veľmi submisivna a to nie je dobre. Pre blaho tvojho dieťaťa pochop, že mu tým škodíš. A švagrinú by som pekne upratala. Neexistuje, že by som jej ja alebo moje dieťa ustupovalo.
@zooeynka
je to pravidelna "zrada" matky voci nemu. A ver, ze nasledky to zanecha paradne, pokial sa s tym neskonci. Ved sa nad tym zamysli. To je cele zle, takto dostavame uplne nespravne vzorce spravania sa. Teda tu napriklad, ze clovek, na ktoreho by som sa mala vediet na milion percent spolahnut - ma vlastne podrazi. A to je v tomto pripade ta mama. Pokial bude v takomto konani pokracovat, myslis, ze to dieta v nej bude mat doveru? No nie, nebude. A to nepisem len z nejakych teoretickych kecov, ale zo zivota. Tiez uz nemam 15 rokov.
nie je správne, ak tvoj drobec vidí a vníma, že sa ho nezastaneš,že ho nútiš ustúpiť.. a keby aj on plakal?
Tak švagrinej povedz nech ti pozicia svoj telefón ved to nie je žiaden problém hadam nechce byt sebecka … je to tvojho syna tak ak nechce tak nechce … a ked švagriná chce svoje dieta upokojiť nech ide do obchodu a kúpi si svoje hotovo
Príď ku švagrinej a tiež si od nej niečo zober možno pochopi
Ja akosi tomu nerozumiem...z toho, čo píšeš tak syn nemá problém hračku požičať. Veď keď prídu, tak sa hra jeho hračkami celý čas. Ale nechápem je to úplne od veci, že si berú veic,lebo mladý pán spraví cirkus.
Zastan si syna! Nie je lakomy, kamarátov bude mať. Ale od teraz hračky sa brať domov nebudú. Ty si tá najdôležitejšia osoba v jeho živote, Tebe maximálne dôveruje,nepokaz si to len kvôli udržaniu dobrých vzťahov. Švagriná podľa mňa robí len toľko, koľko ty povolis. Treba si určiť hranice!
Uz tu raz podovna tema bola, zopakujem teda moju skusenost. Kamoska prisla k nam s jej detmi a pod nasim dohladom si vymenili na par dni par auticok - samozrejme, ak s tym obaja suhlasili. S novými hrackami sa predsa len hra lepšie ako so starými. Potom si ich zasa vratili. Ja v tom teda problem nevidim - ak sa dohodnete

Tak najbližšie by si si mala požičať ty od švagrinej jej mobil, najlepšie domov...veď predsa určite nebude taký sebec,ako tvoje dieťa