Prihláška do škôlky a uvedenie zamestnávateľa, kde nepracujem

20nina14
19. apr 2016

Ahojte maminky, chcela som sa spytat to, ze s kamaratkou ideme davat dcerky do rovnakej skolky. V prihlaske sa ma uviest zamestnavatel. Ona je uz rok nezamestnana a rodicovska jej konci v auguste. A do prihlasky uviedla predosleho zamestnavatela aj ked nie je zamestnana. Chcem sa spytat, ci kontrolu ako volaju do prace rodicov ze ci su zamestnani v tej firme uvedenej na prihlaske. dakujem

rhiannon
19. apr 2016

@20nina14 najlepsie by bolo zalozit este 4 dalsie diskusie k tejto otazke :/

janinah
19. apr 2016

- sama budeš zodpovedná za svoje klamstvo...

janinah
19. apr 2016

napísala by som t. č. RD,však je kopa matiek,ktoré po RD menia zamestnávateľa

eunomia
19. apr 2016

@20nina14 Nepocula som este o tom ze by volali.

gretocka
19. apr 2016

ahoj, ja ked som vypisovala prihlasku pre dcerku minulu jar, tak som este bola zamestnanec predosleho zamestnavatela, ale po skonceni RD sme hned prac. pomer ukoncovali. Do prihlasky som uviedla RD/ nezamestnana. Malu mi riaditelka prijala napriek tomu, neviem ale ako to vo vasom meste vyzera s miestami....

zevdavamama
20. apr 2016

Neviem, či to kontrolujú, ale majú právo sa na to opýtať podľa školského zákona (konkrétne §11 ods. 6 školského zákona: Školy alebo školské zariadenia majú právo získavať a spracúvať osobné údaje11)
a) o deťoch a žiakoch v rozsahu
1. meno a priezvisko,
2. dátum a miesto narodenia,
3. bydlisko,
4. rodné číslo,
5. štátna príslušnosť,
6. národnosť,
7. fyzického zdravia a duševného zdravia,
8. mentálnej úrovne vrátane výsledkov pedagogicko-psychologickej a špeciálnopedagogickej diagnostiky,
b) o identifikácii zákonných zástupcov dieťaťa alebo žiaka (meno a priezvisko, adresa zamestnávateľa, trvalé bydlisko, kontakt na účely komunikácie).
Ja som riešila nie zamestnávateľa, ale mi vadilo, že sa ma pýtajú na súrodenca, koľko má rokov a či som s ním na RD. Nevyplnila som to, pretože na to nemali oprávnenie sa pýtať.