Problém s predkožkou 4 ročného syna

alenka1609
20. apr 2012

Mám 4 ročného syna, ktorý má dosť zúženú predkožku, mám s ním problémy, pretože nám pediatrička povedala aby sme pretahovali.... lenže malého to bolí a pravdu povediac mám z toho stres aj ja. Aj sa bojím íst s ním na zákrok, pretože lekárka povedala, že mu to budú robiť nejakou sondou. Lenže som zistila, že to bude bez uspania a lokálneho umrtvenia....som fakt z toho zúfalá a asi sa bojím viac ako malý, čo mám robiť a čo by ste robili vy????????????????????????
Ďakujem pekne za reakcie :(

simi251
20. apr 2012

@alenka1609 Ja ti poviem nie ze co BY som robila ale co som urobila. Moj syn ma tiez fimozu a na SK mi aj pediatricka aj nasledne urolog jednoznacne povedali ,, rezat,, Nastastie sme si povedali s MM ze v ziadnom pripade a konzultovali sme aj inych lekarov. Nemuseli sme to riesit hned pretoze neboli ani zapaly ani nejake velke problemy pri cikani. Pred tyzdnom sme zacali skusat kortikoidnu mast a uz teraz vidno vysledky. Do mesiaca by to malo byt kompletne roztiahnute. Takze som stastna ze som odmietla operaciu. Takze tebe radim odkonzultovat viacerych lekarov, ci je u vas zakrok naozaj potrebny. A odporucam najprv vyskusat tu mast a ak nezaberie tak potom riesit. Mimochodom aj najvacsi odbornici pediatri odporucaju nesplasit sa hned lebo u vacsiny chlapcov si s tym poradi priroda v puberte. A tu kde zijem je zakaz cokolvek robit s predkoskou, ked sa narodi babatko, tak uz v porodnici ti povedia ze nic nerobit, nic nepretahovat.

katun
20. apr 2012

@simi251 ahoj, moj syn ma tiez fimozu a nerobim mu s tym nic. rozmyslala som tiez nad tou mastou. zatial nemal ziadne problemy ani s cikanim ani so zapalmi. ako sa vola ta mast?

simi251
20. apr 2012

@katun Ahoj. ta mast moze mat rozne nazvy. Nie je to masticka vyslovene na fimozu. Nam tu vo FR predpisali BETNEVAL. Na Sk sa to moze volat inak. dolezita je ucinna latka. Je to kortikoid betamethasone. Predpisuje sa bezne na exemy. Andrejkovi naozaj pomaha.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dari
20. apr 2012
alenka1609
autor
21. apr 2012

@simi251 Ďakujem ti velmi pekne, snád mu to pomôže a bola by som velmi rada, pretože môj malý je dost vnímavy na bolest a city vôbec. Som strašne rada že si mi dala radu a som trošku kludnejšia a hned mu to pojdem kupit. Začala som mu to preťahovať len detským olejíčkom, ale nič moc.... snád nám tá masť pomôže. 🙂

alenka1609
autor
21. apr 2012

@dari velmi krásne dakujem, velmi si to vážim 🙂

simi251
21. apr 2012

@alenka1609 Drzim palce. Lebo aj moj syn je velmi citlivy a neviem si predstavit operaciu takze ta uplne chapem; Len tu mast si musis dat predpisat. je len na predpis. 🙂

strapco13
21. apr 2012

@alenka1609 ta manst je na predpis..najcastejsie sa predpisuje Triamcinolon..ale su aj ine masticky s touto ucinnou latko betametazon
predkozku po kupani jemne zmol, jemne pretahuj..nic nesmie ist na silu, len pokial to ono pusti

tiffanka
6. aug 2013

@strapco13 a ktorá iná masť s touto účinnou látkou je voľnopredajná? Nám konkrétne pomohli na fimózu kúpele / 5 večerov za sebou/ v sleze, ktorý sme našli v prírode, keďže sa nedal dostať v lekárni. Zlepšenie nastalo, ale ešte to nie je ono. Preto by som chcela vyskúšať aj masť. A to sme sa mali objednať na zákrok. Syn bude mať teraz v auguste 3 roky. Ďakujem.

sadell
27. jan 2017

@tiffanka
V akom pomere ten slez?

mirellka
27. jan 2017

@tiffanka dobrý deň, zohnali te mastičku ? pomohla ?

tiffanka
28. jan 2017

@sadell to len od oka

tiffanka
28. jan 2017

@mirellka
nepožívali sme

sadell
30. jan 2017

@tiffanka a ako ste dopadli? Vyriesilo sa to prirodne bez zakroku?