icon

Problémy s učením. Nesústredené dieťa

manamani1
20. sep 2011

Mávate nervy pri učení s Vašim dieťaťom? Zvykne Vaše dieťa plakať, nedávať pozor? Sme len prváci, a dnes to bolo hrozné. Hocičo som povedala, za všetko sme plakali 😖

anjelicek26
21. sep 2011

@irriss - ale co vsade citam, ak maju deti skutocne dvojite obcianstvo, tak sa ich to vobec netyka. Odlahlo mi.

irriss
21. sep 2011

@anjelicek26

...hmmmmmmmmmmm...my mame uz leta dvoji a delame i skolu dvoji.... 😉

anjelicek26
21. sep 2011

@irriss - ale mne z toho podla vsetkeho vychadza, ze to robite dobrovolne 😉 Aj ked teda netusim, ako je v cechach postaveny ten zakon. Ale na slovensku je to tak.

irriss
21. sep 2011

@anjelicek26

dobrovolne - povinne...musim podavat vzdy "Zadost o moznost plneni skolni dochazky v zahranici pro me deti"..To se podava vzdy pred zahajenim skolniho roku...

A kdyz na to obcas zapomenu, posila mi domu dopis sam reditel s upozornenim a vyzvanim napravit moje opomenuti...

anjelicek26
21. sep 2011

@irriss - myslis, ze si uvedomuje, ze deti su AJ Taliani? Fakt by ma zaujimalo, ci je v cechach postaveny tak zakon, ako na Slovensku. Podla mna ti to posiela uz automaticky, kedze ste tam zapisany.

irriss
21. sep 2011

@anjelicek26
Prave tohoto "automatu" se chytam jako zachranne site... 😉 😉 😉
Ale v dokladech jsou oboji...a doklady ma...

anjelicek26
21. sep 2011

@irriss - no som velmi zvedava, ci sa ti podari nieco zistit. Len to, ze doklady ma - neznamena - ze si tuto vynimku musi uvedomovat.

irriss
21. sep 2011

@anjelicek26

Cituje mi casto zneni zakonu, kdyz zadam o ruzne presuny zkousek a spojovani zkousek...ale je mozne, ze chybicka se vloudila...skoda, ze se tu nikdo neobjevil, kdo by vedel a poradil primo ze zkusenosti... 😒

anjelicek26
21. sep 2011

@irriss - neskusala si kuknut na ceskeho konika? Ci tam neni tema s maminkami s detmi v zahranici? Co maju starsie deti? Hadam by vedeli... ved su tam maminky vo francuzku, nemecku, anglicku... skusila by som tam hodit otazku, urcite bude mat niekto aj starsie deti a dvojite obcianstvo 🙂

irriss
21. sep 2011

@anjelicek26
😀 vzdyt ja ani nevim, ze nejaky MK cesky je.... 😨 😨 😨

simi251
21. sep 2011

@irriss Ano je Modrykonik.cz a plati tam ten isty nick aj heslo.

Aj my sme museli vyplnit tu ziadost o sk. doch. v zahranici. A vobec ich ani nenapadlo sa opytat ci mame aj FR obcianstvo. Staci ze videli ze stale mame SR obc. a bolo. Ae mozno len riaditelia nie su riadne pouceni a mozno by ste naozaj nemuseli, ked mate aj talianske obc. My musime urcite lebo mame len slovenske.

simi251
21. sep 2011

@irriss A este k tejto teme musim napisat ze riaditelka skoly je nasa znama. Urcite by nam nechcela pridavat problemy, keby nemusela. Takze keby to zakon neprikazoval, urcite by na tom netrvala. Ale zdoraznujem...mame len SR obcianstvo a trvaly pobyt stale na SK.
@anjelicek26

irriss
21. sep 2011

@simi251

vse nasvedcuje tomu, ze nejaka ta sance je, zeby reditel opomnel 🙂
Jenze je i mozne, ze to, co plati na SK neplati na CZ...vzdyt i Ty sama vis, ze sice je UE, ale vsechno vsude jinak...
Takze vy do zkousek spadate...a maly umi nebo ne???Vis, ja jsem dvojkam udelala to, ze jsem vyuzila zakona o opozdeni 2 let... s tim, ze se naucily zaklady tady a pak uz vedely spousty veci odtud....Jenze my mame i takovou pani ucitelku, ktere vadilo jine psani pismenek..naprikl. pismenko "t" se pise jinak a uznavala nam za chybu psani "t" v italstine...pritom bylo k rozeznani a navic se i kdysi pouzivalo v psani..nasi "babickove a dedeckove" 😒

irriss
21. sep 2011

@simi251
jak uz jsem psala, o zmene se uvazuje...jenze uz nevim o jake...zda se mluvi o tom, ze to bude jako na SK nebo je mysleno vubec ukonceni teto povinnosti... ☹
Fakt mam po dnesku zmatek

anjelicek26
21. sep 2011

@irriss - fiha to uz si zakladaju aj na takychto rozdieloch? Ved to by chcelo trosku zhovievavosti k tak malym detom, hlavne ked vedia, ze musia zvladnut svoje ucivo + to Slovenske.

simi251
21. sep 2011

@irriss Zatial ho nechavam nech sa skamarati s francuzkym pismom a ked bude 100% pokusim sa ho naucit tie rozdely ktore su medzi fr. a slov. pisanymi pismmenami. Lebo rozdiel je dost velky v pisanom pisme. S recou problem nie jen lebo u nas doma sa len po slovensky hovori. Este len teraz zacina prvy rocnik tak mu este dam trosku casu a zacnem az neskor podla slovenskych knih, tie nam dali uz v lete a aj osnovy a plany mi poskytli a mozem byt cely rok v kontakte s ucitelkou na SK cez e-mail a ona mi posle aj rozne kopie pisomiek a testov. Fakt boli velmi ustretovi na Slovensku a vsetky info mi poskytuju.

simi251
21. sep 2011

@irriss tu sa napriklad pisane ,,z,, pise upne inak. So sluckou pod ciarou. A tiez budu urcite tu vo FR vyzadovat aby pisal podla ich vzoru. Som zvedava ci to pochopia potom v slovenskej skole, ci to uznaju alebo to vyhodnotia ako chybu.

irriss
21. sep 2011

@anjelicek26 @simi251
Nase letosni zkousky byly drama....Za 15 let zkouskoveho obdobi jsem nic takoveho nezazila...s ucitelkama jsem si psala, vysvetlila jim, ze dvojky nejsou me "starsi" deti, na ktere jsou zvykle, ze dvojky potrebuji poradit a trpelivost....
Nepustili mne s nima (poprve za 15 let) s nima do tridy na prezkouseni..
Hodily jim papiry jako se to dela u maturity, daly nohy krizem, sedly si bokem a cekaly, co budou dvojky delat....
Dvojky dostaly papiry se zkouskou a jsou zvykle se podepsat..podepsaly se, ale TISKACE...a to uz byla chyba...protoze v ceske skole se pry musi podepsat psacim pismem...takze chyba a okecavani, ze se neumi ANI podepsat..kdyby jim to rekla, vysvetlila, videla by, ze umi psat psacim, ale proste na italske skole je zvykem podepsat zkouskove papiry tiskace, aby nedoslo k zamene...
Ucitelka vedela, ze cestina je prop ne orisek, vedela, ze umi perfektne pismenka, psat, cist a diktaty..jen ze nektere texty se mohou stat slozityma...
Co udelala??
Dala jim text, kde prirovnavala slunicko ke svatebnim kolackum (no moje deti nikdy nevideli ceske svatebni kolacky, tak nechapali prirovnani...)..chyba..
Dala jim obrazek, kde byl snek, meli ho popsat..ulita, ruzky....takze opet chyba...
A psani pismenek vyzkosela takto: Text - zadani : Velka tiskaci pismena prepiste do malych psacich...no i ja bych si to musela precist 2x abych se rozuzlila ....takze zaver, ze neumi ani mala pismena...

Diktat nebyl, protoze by bylo jasne, ze by bylo vse OK...
Cteni bylo, ale opet chyba..protoze dvojky maji prilis italskou intonaci a pry se ji musi zbavit...no ja sice zpivam dobre italsky, ale preci jen, ten cesky prizvuk tam je....aspon nekdy urcite...i po 20ti letech...

Zaver byl ten, ze jsme byli v reditelne 2 a pul hodiny, stezovala jsem si, oficielne ...a ucitelka byla vyrazena a dokonce ji sebrali i tridu, nepujde do dalsi tridy se svou tridou, ale vraci se do prvni....Pan reditel mel jen jednu poznamku, s tim, ze si nikdy jeste nikdo nestezoval, tak jsem mu rekla, ze za mou 15ti letou karieru jsem nemela NIKDY duvod si ztezovat...a ze to vi moc dobre, on sam..tudiz, ze nebude chyba ve mne.... Takze mame novou ucitelku, ale deti neskutecny zazitek, proto mne tato zkusenost zahnala do kouta a uz se nedivam na prezkouseni jako na ferove jednani....
Zavist? Kdo vi..ale neni co...

dulkagabulka
21. sep 2011

@irriss trochu nerozumiem o čo tu ide- tvoje baby chodia na preskušanie do ČR? na čo je to dobre?

irriss
21. sep 2011

@simi251
Jak uz se to tu rozebiralo rano, ja jsem pro psaci pismo...ale reknu ti, ze uplna zbytecnost trvat na formalitach...hlavni je, ze pismenko odpovida...vim, jake mas na mysli "z"...podobne ruskemu, ze - nebo-li babickovskemu..s klickou dole ...je pekne vyzdobene... 🙂
Vzdyt ve treti tride si uz kazde dite vytvari svuj rukopis, tak nechapu fakt nechapu...

simi251
21. sep 2011

@irriss To musela byt riadna krava. Nemam co dodat.

Ja budem urcite trvat na tom aby syn mohol aspon tyzden alebo dva normalne chodit do skoly na SK, aby sa do toho dostal aby potom aj vedel co sa od neho pri preskusani ocakava. Dufam, ze nam tu vo FR umoznia odist uz zaciatkom juna.

irriss
21. sep 2011

@dulkagabulka
Ahojky @dulkagabulka.....
chodi na prezkouseni ze zakona o povinne skolni dochazce, s tim, ze my zadame o "Zvlastni zpusob plneni skolni povinne dochazky v cizine"...uz 15 let!!!

anjelicek26
21. sep 2011

@irriss - krava jedna vyvysovat sa na 7-8 rocnych detoch 😠

irriss
21. sep 2011

@simi251
kdy konci skolni rok? U nas je to dobre..okolo 10.6. takze moznost si sednout do lavice je optimalni...i kdyz musim rict, ze nejlepsi vysledky jsou, kdyz ucitelky se vrati po prazdninach - posledni tyden v srpnu, jsou odpocate, maji klid a trpelivost a deti jsou pres prazdniny zarazene mezi mluvici jazykem pro zkousky..

irriss
21. sep 2011

@anjelicek26
nova ucitelka...nase sla do duchodu....

simi251
21. sep 2011

@irriss Ano citala som vasu diskusiu k pisanemu pismu. Ja som za......mne sa pisane pismo paci a podla mna patri k zakladnemu vseobecnemu vzdelaniu ci uz ho bude alebo nebude clovek neskor pouzivat. Tak ako vela inych veci, ktore sa na ZS ucia.

A to ,,z,, je take ze hore ako nase ale dole uz sa nerobu druha vlnovka ale zvrchu sa ide rovno pod ciaru a urobi sa slucka. Takze trochu ine ako ruske. Ak si dobre pamatam tak ruske ma aj dolu vlnovku az potom slucku, nie? Uz si fakt nepamatam 😀 😀 😀 To je ale jedno. 😀 😀 😀

dulkagabulka
21. sep 2011

@irriss aj tak nechapem načo to je- to preskušanie v republike- oni maju trvaly pobyt v ČR?
nestači im,že sa učia v Taliansku?

sisaka
21. sep 2011

@anjelicek26 pod tvoje prispevky by som sa mohla kludne podpisat 😉 Tiez som mala najpr hruzu z toho, ze dcera ide v 4 rokoch do skoly, ale to len preto,ze som nic ine, ako slovensku skolu nepoznala, nastup do skoly pre nu neznamenal ziaden stres - ziadne sedenie v laviciach bez pohnutia, nosenie 10 kg tasiek, biflovanie, drezura a vysedavanie nad DU. Mne sa to vase stahovanie napriklad paci a myslim si, ze to deti velmi obohati a rozsiry obzory a to nie len jazykove ....

@irriss podla mna moc stresujes a vidis vsetko nejak cierne - domov je tak ako pisala anjelicek tam, kde su rodicia, malym detom je to uplne jedno, pubertaci uz chcu "zapustit" korene, ale je to len preto,z e chcu patrit do nejakej skupiny a je pre nich tazke opustat kamaratov, ci to bude v Spanielsku, Nemecku, Anglicku, Taliansku - ak ovladaju rec a dokazu zapadnut je im to jedno, detom nejaka "rodna hruda" nic nehovori, dcera ma rada Slovensko, aj tam rada chodi, ale uz sa viac citi kanadankou a doma je tu a nie na Slovensku, syn detto, pre neho bude Slovensko len krajinou, odkial pochadzaju jeho rodicia.
Co sa tyka vzdelavania - to podla mna sa bude vztahovat na deti, ktore maju slovenske obcianstvo a rodicia maju stale na Slovensku trvaly pobyt, inak su taketo rodiny nedosiahnutelne, my sme zrusili trvaly pobyt a slovenske urady nasu sucasnu adresu nemaju (i ked sa vsetko samozrejme da zistit) Dcera je uz v 8. rocniku doteraz sa zo SLovenska nikto neozval, ze ma zacat chodit do skoly, uz ma par rokov dvojite obcianstvo a som si ista,z e na take deti sa to uz vonkoncom nevztahuje, syn ma len kanadske a slovenske ak by velmi chcel si moze vybavit v 18. 😀 Ak by aj deti mali len slovenske - odmietam lietat na slovensko za ucelom vykonavania nejakych blbych skusok, zvlast, ak moje deti tam nebudu studovat, ani zit, vobec nemam za potreby vystavovat deti stresom spojenym so studiom na slovenskych skolach a ucit ich biflovat sa a memorovat nepodstatne veci, ak prejavia zaujem o slovensku historium, kulturu, prirodu .... rada im priblizim, ak nebudem vediet, existuje internet, dcera vie citat (ako tak) a pisat (tlacenym!) ako tak i ked pravopis je skor nahodny, na komunikaciu s rodinou to uplne staci.
Mimochodom poznam pripad, ked dieta zacalo chodit do ZS na Slovensku, potom niekolko rokov chodilo v zahranici, potom sa vratili, urobilo len rozdielove skusky do dalsieho rocnika a bolo - ziadne sankcie, ziadne hulakanie,ze ako to,ze sa kazdy rok neukazali a pod - skratka nic.

irriss
21. sep 2011

@simi251
Nejlepsi je, kdyz samy ucitelky pisou jednou tak a podruhe jinak ... 😉

simi251
21. sep 2011

@irriss TU sa konci rok ako na SK respektive v piatok v tom tyzdni ked je 30.6. Napriklad tohto roku to bolo tak ze posledny skolsky den bol 1.7. Inak v stredu sa tu do skoly nechodi a zhruba kazde 2 mesiace su tu 2 tyzdne prazdnin.