icon

Problémy s učením. Nesústredené dieťa

manamani1
20. sep 2011

Mávate nervy pri učení s Vašim dieťaťom? Zvykne Vaše dieťa plakať, nedávať pozor? Sme len prváci, a dnes to bolo hrozné. Hocičo som povedala, za všetko sme plakali 😖

irriss
21. sep 2011

@sisaka
Nevim, v cem vidis "stres" ...zkusenost se tomu rika.... 😉
To, ze se nekomu podari necemu vyhnout jeste neznamena, ze jde o spravny postup...
Kanada neni Italie a naopak..jsou ruzne smlouvy, ktere se lisi na zaklade vzajemnych domluv mezi Staty....
Vim, co po mne Zakon 15 let pozadoval, ja to plnila..pokud se zakon spletl a ja poslouchala "zbytecne"..ver tomu, ze uz zitra "poslouchat" nebudu... 🙂

irriss
21. sep 2011

@simi251
Pekne oddychove po tech 2 mesicich skoly... 😉

Tady kvuli krizi chteji sebrat svatky, respektive uz je dost sestrihaly...

anjelicek26
21. sep 2011

@irriss - aj u nas to tak je, 6 tyzdnov skoly a a aspon tyzden volna ;) Konecne ideme na dovcuuuuu teraz koncom oktobra, v lete sme len obiehali pribuznych 😕

irriss
21. sep 2011

@anjelicek26
my se musime spokojit se 3ma mesicema prazdnin a obcas nejaky prodlouzeny vikend...

bubelko
21. sep 2011

@irriss zakon na svk je rovnaky ako v cechach. ale anjelicek ma pravdu v tom, ze ich sa to netyka, nakolko maju deti dvojite obcianstvo. mna sa to tiez tyka. ja sa akurat snazim este zisitit, ako je to s detmi, ktore sice maju obcianstvo ale nemaju trvaly pobyt. ci to pre ne plati tiez 😕

http://www.rodinka.sk/vychova-a-skoly/skolak/zi...

irriss
21. sep 2011

@bubelko
Krasna zprava..jen mi jeste propsim prozrad, kde jsi nasla, ze je zakon stejny jak na SK tak v CZ.....
link co jsi pridala, je ten ranni od @anjelicek26...a je prave vztahujici se na Sk.... ☹
Tak abych se neradovala predcasne....

p.s. Stejne mi nejde do hlavy tech 15 let...proste mne nenapadlo si nic overovat, kdyz mi "ridici pracovnik" a kompetentni osoba v jednom- neco sdeli, tak pocitam s tim, ze neni co overovat... 😒
Mozna ted s vekem a zkusenostma, ale tohle mne nenapadlo...je nas tu takovych vic..tak jsme proste vzali tuto "skutecnost" za povinnost pred davnymi lety a jely podle Zakona... 😨

anjelicek26
21. sep 2011

@irriss - no bolo by to kuriozne, keby ste to robili zbytocne - nespochybnujem, ze to detom vela dalo - ale ze to nebolo potrebne 😕

irriss
21. sep 2011

@anjelicek26 🙂

🤐 zatim drzim bobrika mlceni, ale pokud je to tak...urcite par radek napisu ohledne "nedokonale administrativy na dane skole ..."
To, co predvedly letos, to by se dalo oznacit za "tyrani" 😉

bubelko
21. sep 2011

@irriss tak dufam, ze som ti pomohla. ako tak citam, u vas je to tvrdsie o to, ze to plati aj pre deti s dvojitym obcianstvom.
inak je to sranda zakon, pretoze platil este v dobe, ked som ja chodila na zs. pamatam si na spoluziaka, ktory bol s otcom-diplomatom v nemecku a chodil do skoly tam, ale na skusky na svk.
mna stve hlavne to, ze lukas tu pojde do 1. triedy az o rok neskor akoby isiel na svk, takze vlastne musim hned ziadat o odklad. ak natrafim na riaditela=debila, tak bude musiet absolvovat skusky z prvej triedy este pred tym ako do nej vobec nastupi. 😠

anjelicek26
21. sep 2011

@bubelko - myslis toto? V tom tretom linku. Je teda dieta napoly talianske tiez brane ako cudzinec?

Povinnost konat zkoušky a být žákem kmenové školy se nevztahuje na občany
jiného členského státu Evropské unie, kteří pobývají na území České republiky přechodně po
dobu delší než 90 dnů, a jiné cizince, kteří jsou oprávněni pobývat na území České republiky
přechodně po dobu delší než 90 dnů, pokud plní povinnou školní docházku v zahraniční
škole na území České republiky.

Ja tam vidim skor toto...

Výše uvedené platí i v případě, že žák má kromě občanství
ČR i občanství jiného státu.

Co znamena, ze v cechach im ziadne dvojite obcianstvo nepomoze. Aspon tak to chapem ja.

irriss
21. sep 2011

@bubelko

DIKY MOC
18:02
tak tady je to tak, podle ceho jede nas reditel...o dvojim ci jinem obcanstvi ani stopa..a nebo jsem vazne neklidna.. ☹ a nevidim, co videt mam..
Kazdopadne presne nase udaje...max. do 2 let po skonceni rocniku...prelozene vysvedceni atd.... ☹

zvedavamt
21. sep 2011

heh, akurat robime ulohy ... normalne spisem zoznam všetkeho, čo dokaže dieta "odtiahnut " od uloh
🙂

irriss
21. sep 2011

@bubelko
18:04
take ani znamka o dvojim obcanstvi a moznosti jako na SK ☹ ☹ ☹ ☹

Rozdílové zkoušky pro školáky žijící v cizině by mohly skončit
Ministerstvo školství uvažuje o zrušení rozdílových zkoušek, které nyní musejí skládat děti školou povinné žijící s rodiči v cizině. Na mezinárodním setkání České školy bez hranic (ČŠBH), jejíž snahou je podpořit výuku češtiny a českých reálií u dětí žijících v zahraničí, to řekl Jindřich Fryč z ministerstva školství (MŠMT).

ani3012
21. sep 2011

@zvedavamt 😀 😀 😀

dnes prišla hneď zo školy za Patrikom jeho spolužiačka a tak si robili úlohy naraz, dala som im cvičný diktát,opis a čítane nech si urobí doma...išlo to super,za 30 min. sme nemali čo robiť...ešte to čítanie,keď sa vráti z tréningu 😝

bubelko
21. sep 2011

@anjelicek26 ja som to iriss napisala: tak dufam, ze som ti pomohla. ako tak citam, u vas je to tvrdsie o to, ze to plati aj pre deti s dvojitym obcianstvom.

ja som myslela, ze teba sa to netyka, lebo na svk sa to na deti s dvojitym obcianstvom nevztahuje 😉

irriss
21. sep 2011

@bubelko
Tak a tady je to zakotvene v jedne jedine vete....

Výše uvedené platí i v případě, že žák má kromě občanství
ČR i občanství jiného státu. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

@anjelicek26

irriss
21. sep 2011

@bubelko
Ted jsem to prave docetla... 😠 ☹ 😨 🤐 😢
Devcata, moc Vam vsem dekuju a fakticky zavidim... ☹ 😉

anjelicek26
21. sep 2011

@irriss - jedina veta a co to pre tie deti znamena 😔 To je hadam prvy zakon, ktory je lepsi, ako ten cesky.

irriss
21. sep 2011

@anjelicek26
Veris, ze mi je z toho ouvej.... ☹

anjelicek26
21. sep 2011

@irriss - ano verim, ved to znamena pre dvojicky este roky driny :(

bubelko
21. sep 2011

@irriss nielen tebe. mna sa to tyka rovnako - ako som pisala vyssie 😖 ale chcem este napisat na ministerstvo skolstva, ze ako je to s detmi, ktore nemaju na svk ani len trvaly pobyt, len obcianstvo. ved je to chore, aby napr. deti cestovali rocne alebo raz za dva roky na skusky - este tuto z europy by som povedala ok, ale ak su v australii ci usa? ved to stoji viac asi ako ta pokuta zo socialky a to uz nie je normalne...

irriss
21. sep 2011

@bubelko
Nejde jen o pokutu, ale jde vylozene o poruseni zakona....kdysi!!! se psalo o odneti svobody a sebrani deti!!!opakuju KDYSI!! 😉
Znam rodiny, co priletaji ze vsech koutu sveta...v lete vyhodili chlapceka z Noveho Zelandu a z Ameriky ze zkousek s tim, ze se neadekvatne pripravili a podcenili situaci..Nikdo ti nezaplati nic....nikoho to nezajima...Propadli a musi znovu priletet..bydli vzdy u babicky, protoze nemaji vlastni byt... ☹

anjelicek26
21. sep 2011

@bubelko - vsak ano, treba sa vzdat obcianstva. Ale "nutit" tymto sposobom do toho je ubohe. Ja som nahodou rada Slovenka a neplanovala som v dohladnej dobe na tom nic menit.

bubelko
21. sep 2011

@anjelicek26 no hej, to je riesenie, lenze ja este narok na ine obcianstvo nemam. takze tadialto pre mna cesta nevedie 😖 no uvidim, mam este 2 roky cas, potom to budem musiet riesit. mozno sa to este zmeni, hoci je to asi utopia a necakam to. ale co uz. ja len dufam, ze az to bude tak daleko, tak najdem riaditela/riaditelku, ktori budu ochotni pockat a nesilit, kedze lukas pojde tu do skoly az o rok neskor ako na svk 😖

sisaka
21. sep 2011

tak to je cista hruza -tie zakony, nemate niekto znenie zakona, lebo to co pridala bubelko z rodinky.sk hovori o povinnosti dieta ZAPISAT, dalej pisu,ze dieta moze navstevovat aj skolu v zahranici, o rozdielovych skuskach sa tam pise, ze su potrebne, ak dieta chce vysvedcenie zo slovenskej skoly a staci urobit rozdielovu skusku za 9.rocnik - co je logicke.
viete si ale predstavit (alebo ste uz poculi), zeby dali rodicov hladat Interpolom a potom by socialni pracovnici nabehli a odobrali vam deti, lebo nechodili do slovenskej (ceskej) skoly? Vsak to by bola medzinarodna blamaz, ako keby tieto dva staty tvrdili, ze nikde na svete nie je dost dobre skolstvo, ktore by dokazalo vzdelat slovenske (ceske) deti - podla mna, ak to nejaky urad zacne zaujimat bude stacit predlozit doklad, ze dieta si plni povinnu skolsku dochadzku v inom state a dovi dopo, v nasom meste zije niekolko tisic slovakov a este som nepocula, zeby niekoho urady upozornovali, alebo zeby niekto nedobrovolne chodil na Sk na rozdielove skusky.

saza007
21. sep 2011

Coze???! To co su za hlupe kocurkovske zakony?
Prosim vas objasnite mi to niekto. Vztahuje sa to teda aj na deti s dvojitym obcianstvom?

sisaka
21. sep 2011

@saza007 ja som ten zakon necitala, ale pokial viem, tak na deti zo slovenskym+inym obcianstvom sa to nevztahuje