Prvé slová

doli11
1. mar 2014

Ahojte, chcela by som to porovnať, aj keď každé dieťa je iné. Aké prvé slovo povedalo vaše dieťa a v akom veku to bolo? Ako pokračoval ďalší vývoj jeho slovnej zásoby?

elenka6
1. mar 2014

@doli11 6 a pol mesiaca tata,7m mama a potom baba jaja papa,napodobnovat zvieratka atd.od 20m hovori vsetko.

doli11
autor
1. mar 2014

Neviem, ako to naučiť nášho mladšieho, asi s ním treba viac rozprávať.

sisaka
1. mar 2014

@doli11 urcite len rozpravat, ak je dietatko mentalne v poriadku nebude mat problem odpozorovat slova a pochopit ich vyznam, treba len vela hovorit, vsetko komentovat, citat knizky a uvidis ako sa to naneho bude "lepit". Dieta sa "uci" prirodzene, netreba si s nim sadnut a ze podme sa teraz ucit hovorit 😀

euka210
2. mar 2014

brm, brm (auto) v 9m a v 10m tata. Potom naberal dalsie zakladne slova. V 2r celkom dobre hovoril a teraz uz vsetko co pocuje opakuje. V porovnani s rovnako starym synovcom je ovela ukecanejsi, ale menej ako dievca v podobnom veku.

jarmila82
10. máj 2014

Nas ma 6 a pol a neviem ci to len nahoda , ale najskor povedal mam, potom ma- ma.a dnes mama

alexis617
13. máj 2014

@doli11 ahoj môj najmenší má 1 rok a povie len mama,tata,,dada,pápa,nič viac venujem sa mu dosť rozprávam mu ,čítam zatiaľ to neriešim viem ,že ked začne brblať tak už ho bude beda umlčať ako môj najstarší tak tiež sa mu nechcelo rozprávať a teraz sa mu ústa nezastavia je sviatok ked mlčí aspoň 3 minúty denne 😀 najšikovnejší bol môj prostredný synček krásne rozprával a čisto od začiatku mama ,tata,baba,bábo ,havo,ťuk ťuk ,dado,dada rozprával už v 11 mes a r hovorí čistučko od 2,5 roka no vidíš mám troch a každý je iný jednému ide lepšie to a druhému
niečo iné nakoniec aj tak sa naučia rozprávať všetky deti no nie 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sofia17
15. máj 2014

dcéra začala rozprávať ako 6 mesačná - mama, ročná už hovorila vo vetách. Syn má teraz 9 mesiacov a od cca 6,5 mesiaca hovori - mam, potom prešiel na mama a postupne pridal baba, papá, ete daj (ešte daj), ham, bue (búva).

belllinka
16. máj 2014

Hlavne si nezamuenajte "dzavotanie" tzn. opakovanie slabik s umyselne povedanym slovom. Opakovanie slabik zacina okolo pol roka, takze to ze dieta zacne tatatata mamama neznamena ze vie co hovori a pomenuva osoby.