Prvý krát v škôlke

lencocka
4. sep 2018

Ahojte maminy, malý má čerstvo 3 roky, včera nastúpil do škôlky, hneď išiel na celý deň. Malý neplakal. Hneď sa začal hrať. Poobede keď som prišla pre neho, učiteľka hneď po mne,že dieťa nie je pripravene na škôlku 😮 lebo nerozpráva ( už niečo povie ale nie veľa) a že neposluchne ju na slovo. Áno priznávam, je to živé dieťa. Nikdy nebol v kolektíve. Myslíte,že je adekvátne robiť záver po prvom dni? ( Ešte podotknem vie sa sám obuť aj vyzuť, vyzliecť aj obliecť, občas.sa zamotá do trička, jesť lyžičkou vie, len teraz trochu strajkuje s jedlom, atď...)

ivka2112
4. sep 2018

@lencocka maly sa musi iba adaptovat. Nechapem ucitelku, vsak detom v malej triede trva aj niekolko tyzdnov, kym sa adaptuju. A v skolke sa mu jazycek rozviaze. Robit zavery po prvom dni je neadekvatne. Vsetko bude dobre, len si z nej nerob tazku hlavu☺️

lencocka
autor
4. sep 2018

@ivka2112 ďakujem moc za povzbudenie, som z toho od včera smutná, pritom on sa tam teší, aj dnes, rýchlo sa prezul a utekal do triedy. Nechápem ako môžu takto odsúdiť dieťa, všetko je pre neho nové, a učiteľky nepozná ani deti. Musí sa naučiť, prispôsobiť....;(

pininka
4. sep 2018

@lencocka vykasli sa na nu. My sme mali kopec deti ktore nerozpravali a ze ju neposluchne na slovo, prvy den, prenho cudzia osoba. Taketo ucitelky nemaju co robit pri detoch.

phulakova
4. sep 2018

nepočúvajte učiteľku. vy sama najlepšie viete, či je pripravené vaše dieťa na kolektív alebo nie. to potom tie deti, ktoré plakali včera pol dňa tam nemajú čo robiť? NIE!!! každé dieťa reaguje iným spôsobom. ak sa do kolektívu začlenil, je to super. a hádam mu tam taká učiteľka nebude znepríjemňovať pobyt. držím palce.

lilijana
4. sep 2018

@lencocka hmm, môj mladší ked nastupil do školky, skoro vôbec nerozprával, alebo tak svojou rečou, no učiteľky s tým problém nemali a počas tých 3 rokov sa mu rozviazal jazýček viac i keď určite určite nedobehol deti, ktorým rozpravanie nerobilo problém 😉 a teraz sme nastúpili do 1. ročníka, tak uvidíme ako to mu to pôjde. A čo sa týka učiteľky, neviem čo na to povedať... Toto by, ak je normálna chápajúca učiteľka, ktorá ma rada svoju prácu a nerobí ju pár mesiacov alebo podobne, nemala nikdy povedať a už vôbec nie po 1.dni... to čo je??? Rozum sa mi zastavuje nad tým...

drobcek26l
4. sep 2018

Prosím??? To co je za učiteľku? Môj syn sa nevedel obliecť, lyžičku sa správne naučil držať az v 4 rokoch a poslúchať??? To neposlucha dodnes a to už je druhy rok predskolak lebo ma odklad. Učiteľky sa mu max venujú naučili ho vsetko co som nedokázala ja. Skolka ho velmi zmenila a velmi mu prospela no nic z toho by nebolo keby tam je taká furia o akej píšete vy.
Ak sa bude sťažovať aj zajtra nedaj sa. Ona je tam na to aby si s nim poradila na to je v škôlke adaptačné obdobie. Ked nie nemá tam co robiť ona alebo sa az potom rozhodne ci je tvoje dieta vhodne do skolky.

Mam pocit ze niektoré učiteľky v dnešnej dobe chcú v škôlke max sedieť a pit kávu. Boj s nimi je niekedy ťažký, prešla som si tym tak držím palce a nedaj sa odbiť

viera
4. sep 2018

Podla toho co pises, by som predpokladala, ze pani ucitelka nema prax s detmi...Po 1.dni sa zaver nerobi...Osobne by som to vobec nebrala😀...

gir
4. sep 2018

Kašli na učiteľku,ja učím v škôlke a toto si dovoliť nemôže. Mala som deti ktoré nerozprávali, žiadne samoobslužné činnosti, poniektoré plienky. Preto je dieťa v kolektíve aby si všetko osvojilo. Môj bude mať tri roky v novembri a nerozpráva. Nikto z toho tragédiu nerobí.

asia83
4. sep 2018

@lencocka Bože, to čo za učiteľku tam máte? Však aj na to je materská škola, aby sa dieťa osmelilo, rozrozprávalo. V našom okolí najmä chlapci pozdejšie začnú rozprávať. Naša napríklad neje všetko tak ako sa v škôlke jedáva, teraz nie je vhodná do škôlky? Blbosť. Každé dieťa má niečo. Skúste s malým navštíviť logopéda, pre istotu.

lencocka
autor
4. sep 2018

@viera táto pani učiteľka učila v škôlke ešte môjho manžela....

viera
4. sep 2018

@lencocka 😂Aha...No, tak to uz beriem ako "vyhoretie"danej osoby...Ja stale tvrdim a zastavam nazor, ze ucitelky by mali ucit 3-5rokov...Potom aspon rocna pauza a moze zas 3-5rokov a zas pauza...Lebo mam pocit, ze cim dlhsie uci(15-20 a podobne rokov) alebo je v skolke tym viac prepina...A toto ked uz zahlasi pani ucitelka s dlhorocnou praxou...Tak potom dovi dopo...😀

lencocka
autor
4. sep 2018

Nerozumiem prečo hneď takto reagovala, možno preto,že som s bábätkom na materskej. Viem,že to učiteľky nemajú radi.ale zasa hneď ho zavrhnúť. Pritom on je spoločensky, len samozrejme má svoje " chyby". Ale nebije deti. Vždy som ho učila že ak niečo chce musí poprosiť. On to povedať síce nevie ale aspoň rukami urobí to gesto.no som zvedavá čo dnes budú hovoriť.

phulakova
4. sep 2018

@lencocka ozvite sa. a to je jedno, či ste s ďalším dieťatkom doma alebo či pracujete alebo čokoľvek. a po prvom dni také "súdy" vynášať, tak to profesionál nerobí. držím palce, aby mal dnes synček pekný deň.

asia83
4. sep 2018

@lencocka Aha, už sme doma. Ach. Ja keď som bola v pôrodnici, na novorodeneckom bola jediná staršia sestra, možno už aj na dôchodku bola, ostatné boli našťastie mladé, iba táto staršia tak stále zveličovala a urážala. Tieto staršie sestry či učiteľky si so sebou nesú dobu minulú, kedy sa k deťom, ľuďom v takýchto zariadeniach správali horšie ako ku zvieratám. Ja si to pamätám ešte zo škôlky.

lencocka
autor
4. sep 2018

@phulakova ďakujem, uvidíme ako to pôjde ďalej, nechcem situáciu hneď hrotit, aby si potom nezasadli na neho..

siska53
4. sep 2018

@lencocka len kvoli rozpravaniu?? Boze,to co je za ucitelku! Ved neplace,tesi sa,ach jaj! Co este chce? Radsej kecajuce a tri mesiace placuce dieta? Ved keby dlhodobo plakal,tam.je problem..

asia83
4. sep 2018

@lencocka Ale do škôlky sa dieťa nedáva preto, aby sa ho matka zbavila, ale aby bolo v kolektíve. Strašné, ako zmýšľajú tieto staré učiteľky.

lencocka
autor
4. sep 2018

@asia83 veď samozrejme, ja som ho tam ani nedala, aby som sa ho zbavila. Ale aby bol v kolektíve, aby sa naučil nové veci. Veď by sa s nami cez zimu nudil..

asia83
4. sep 2018

@lencocka Presne tak.

meandbaby
4. sep 2018

Ja by som reakciu ucitelky riesila s riaditelkou.Je to neprofesionalne a pre male deti je ucitelka a jej osobnost klucova.Ved za nasej ery boli aj ucitelky ako mamy, milovali sme ich.

lencocka
autor
4. sep 2018

Dnes mi hovorila, že mu nič nerozumie. Že keď mal spať plakal. A že mám popremýšľať, či si ho ešte nenechám doma... Jaj a že sa pri niečom jedoval a dupal nohami.. toto sú naozaj také argumenty.na to,že není pripravený???

sense
4. sep 2018

@lencocka mizno chce pani ucitelka uvolnit miesto pre ine dieta....za jeden dva dni robit nejake zavery je odvaha...al nepeofesionaluta

viera
4. sep 2018

@sense Presne.....Aj mne to tak pride.....🙂)))...Proste ako keby tam chceli natlacit niekoho ineho namiesto tvojho syna...

viera
4. sep 2018

@sense Myslela som lencockinho syna🙂

lokorave
4. sep 2018

@lencocka ucim v skolke mame 11 novych 2-3rocnych deti z toho viac ako polovoca nerozprava, neposluchne, samoobsluzns cinnosti tiez na bode mrazu.. od toho sme tam aby sme ich naucili to naucili. Nie je to lahke ked vam rano polovica deti place nevie povedat co chce ale taketo zavery by som nerobila. Keby sa mame riadit podla toho co pisete tak polovicu deti by sme poslali prec. Vobec to neberte do uvahy dieta je v adaptacnom obdobi. Pani ucitelka by mala asi len rada pokoj.

lencocka
autor
4. sep 2018

Ja som si povedala,že to nebudem ani riešiť, ani hrotit. Malému sa páči v kolektíve. Veď ráno mi skoro zabudol dať pusu čo utekal do triedy. Ja si myslím,že on sa krásne naučí. Aj rozprávať aj viacej učiteľky poslúchať. Veď na to,že tam je dva dni od 8-3 a bez plaču.. úplne super..

i1v2a3
6. sep 2018

Máme v našej škôlke dievčatko,ktorému neodporúčala p.doktorka ísť do kolektívu...nerozpráva,je hyperaktívna...no u nás je úplne v pohode a mamička neverí vlastným očiam 🙂 dávali sme veľký dôraz na výber p.učiteliek 🙂

lencocka
autor
6. sep 2018

@i1v2a3 aj náš krpec je živý a aj keď nerozpráva chcel by to tam pomaly všetko riadiť, ale myslím, že ak ten prvý ošiaľ pominie trocha sa ukľudní, a aj sa rozkeca, veď doteraz ma volal len mami a včera keď som došla pre neho na mňa kričí mamina 😘

lencocka
autor
6. sep 2018

Inak pani učiteľke čo mi ho chcela pomaly prvý deň vyhodiť, nespal. A včera bola ina pani učiteľka poobede a nej pekne spinkal a keď sa zobudil ležal potichu. Akože ja chápem aj učiteľky,že je ťažké ukocirovat 20 malých detí, ale robiť súdy v prvý deň sa mi nezda správne. Veď diera vyvedie hocičo aj keď je staršie. Veď deti sa učia všetko.