Ročná dcérka sa bojí druhých ľudí

cherry1981
15. apr 2013

Mam rocnu dcerku, ktora je velmi uzko naviazana na mna a manzela. Ked aj potrebujeme nieco vybavit nemozeme ju nechat nikde ani u babky, mojej mami, lebo veeelmi place a nechce byt s nikym okrem mna alebo manzela. Aj dneska som ju potrebovala surne nechat u maminy, ale nedalo sa lebo tak strasne plakala, az sa pogrcala a toto je stale. Aj ked ku nam niekto pride na navstevu mala hned strasne zacne revat a musim ju stale nosti na rukach a utesovat. Taktiez ked sme vonku, alebo v obchode, staci ze sa na malu niekto pozrie, nedajboze prihovori a musime letiet von z obchodu, lebo to co zacne robit je hrozne place na cele sidlisko alebo obchod. Uz aj upozornujem znamych ked sme vonku, nech sa na nu nepozeraju ani sa jej neprihovaraju. Stretli ste sa stym niektora? Je to nase tretie dietatko, ale prve dve boli pravy opak tie sa na kazdeho usmievali.

katka1981
15. apr 2013

@cherry1981, uplne normalna vec 😀 Od cca 7 mesiacov do 18 mes. je separacna uzkost, ta vsak trva individualne, moze aj do 3-4 rokov. Niekedy aj dlhsie. Nasa ju mala od 7 mes., s manzelom sme upratovali, cakali sme navstevu. O chvilku mala prist navsteva, manzel skocil do sprchy, ostrihal si vlasy a ked vysiel, mala ho nespoznala a plakala, nechcela ist k nemu na ruky. Ja som bola nastvana, ze ja sa nemozem osprchovat 😀 Alebo som sa okupala, vysla som s turbanom na hlave a plakala, lebo zas sa bala mna. 😀 Je to v poriadku, prejde ju to. Deticky sa stale menia.

timka156
15. apr 2013

@cherry1981 Ahoj to iste sme riesili my. Bola som z toho zufala...a poviem Ti,ze to trvalo dost dlho. Az teraz na Velku Noc sa lady prelomili a prestala sa bat. Proste zo dna na den to preslo. Uplne Ta chapem...ale neboj prejde to. Teraz mame 20 mesiacov.

janicka11
15. apr 2013

ahpj,,fuha toto som ešte nepočula,,ale asi je to normálne u dietata,,,tak je ešte dosť malinkáa určito ju to prejde časom,veríím tomu 🙂

mirkave
15. apr 2013

Len ju nasilu nikde s nikym nenechavaj.viem,ze to je na nervy ☹ .potrebuje cas.doteraz bolo vsetko ok?ak sa da,tak ju nos,ked si to situacia vyzaduje.bude sa citit viac v bezpeci....

cherry1981
autor
15. apr 2013

@timka156 Aj ja som z toho dost smutna, hlavne ked by som ju potrebovala dat mojej mame, ktora by ju rada aj postrazila, ale nehrozi, lebo to je strasne co vystraja. Ani ku nam nikoho radsej nevolame, lebo potom je mala cely cas uplakana, ked ideme do obchodu tak uz mrnci a dakedy este len vidi, ze ju idem dat do kociara a uz reve a musim ju nosit na rukach aj vonku prip. v obchode kde je vela ludi.
No moc si ma nepotesila, ze to trvalo takto dlho lebo uz teraz mi to pripada, ze to trva dlho robi to asi od 8 mesiacov, a mam pocit, ze cim dalej tym je to horsie a horsie, ale aspon jedina pozitivna vec je, ze isto to raz prejde 😀 😀 😀 Uz len pockat 😀

cherry1981
autor
15. apr 2013

@mirkave Ved ju nikdy nikde nenechavam, dneska som mala ist na pohreb a ani som nesla, nedalo sa proste lebo mala tak strasne plakala az sa mi pogrcala tak som ju musela zobrat a ist s nou domov, az potom doma sa po hodine ukludnila. Toto nam robi od 8 mesiacov ale cim je starsia tak je to horsie a horsie, nikde sa nemozem od nej ani len pohnut.

timka156
15. apr 2013

@cherry1981 Určite ano. Ved ja som sa ani s nikym nemohla porozpravat, lebo hned rev. A ne.ne.ne. Proste uplne ze strach.(nasich sa sice nebala) ale vsetkych cudzich ano. Ale od cudzich si stale drzi odstup, ale uz sa vie prekonavat a ked zistí, ze je aj sympaticky..tak sa zacne usmievat.

cherry1981
autor
15. apr 2013

@timka156 No toto je aj u nas pri nas sa nesmie nikto ani zastavit, nedajboze ku nam niekto prist to uz radsej nikoho nevolam, lebo potom je uplakana cely den. Ona je celkovo velmi uplakane dieta, ktore vyzaduje vela vela trpezlivosti, preto by mi sem tam aj padlo keby mi ju mama postrazila, len ona sa boji aj mojich rodicov. No ale tak uz len cakat kedy ju to prejde 🙂 Dakujem za odpoved 🙂

katy1979
15. apr 2013

@cherry1981 my mame skoro tri roky a ma problem ak chcem niekam ist. Ale je to ovela lepsie ako niekedy. Uz zvlada byt s mojou mamou aj ked ma nemoze vidiet ked odchadzam. Do dvoch rokov chodil vsade so mnou. A ak je to mozne chodi so mnou. Pockaj v puberte nas nebudu chciet ani vidiet a budu radi ak vypadneme z domu.

mirkave
15. apr 2013

Drobcek malinky ☹ ktovie,co sa jej v tej hlavicke premieta.

jajatko
15. apr 2013

Moja malá toto robila od narodenia, vkuse len na mne bola zavesená. teraz sa to pomaličky už upravuje ale stále je taká, že keď niekoho nevidí dlhšie, tak reve o dušu, alebo keď sa jej niekto cudzí prihovorí alebo pozrie. čo sa týka detí, tie miluje a tých sa nebojí. ja som sa velmi pre toto trapila, ale povedala som si, ze do konca zivota toto robit nebude a pridu casy, ked bude behat kade tade a mne max napise sms ze kde je co je s kym je a tak (to dufam ze taky extrem nebude) ale pointa je stale o tom istom.. treba to vydrzat, uistovat dietatko, ze vsetko je v poriadku, mama je pri nom a nikto mu nechce ublizit a tak. hlavne treba dieta zaujat, robit somariny, nech sa nesustredi na to, ze odchadzas alebo tak..

sante81
16. apr 2013

@cherry1981 uplne normálne, moja ma 10 mes a ked niekto pozrie do kočíka, alebo sa jej prihovorí, tak uz kriví papulku. ked chodím pre starsieho do skôlky, musím ju brat do vnutra na tie 2 min so sebou, lebo nedajboze niekto prejde okolo a pozrie na nu.

jamabe
16. apr 2013

@cherry1981 Akoby si opisovala moju dcérku! Presne. A stále čakám, že z toho vyrastie... Najhoršie je, že všetky moje kamošky majú spoločenské odvážne detičky, tak to vôbec nechápu ☹ Ona dokonca zaspí len so mnou. Pritom miluje ocka, môže sa s ním hrať celý deň sama bez maminky, ale príde večer - a hneď to je ma-ma, ma-ma!

itbielizen
Odpoveď bola odstránená
Zobraz