Ročný syn "bije" deti

demonique
26. jún 2013

Ahojte baby. Potrebujem poradiť. Mám ročného syna. Je to smejo, vždy dobre naladený (teda väčšinou 🙂 ) Keď sme v kolektíve ďalších detí asi v jeho veku, príde k ním a začne ich tľapkať a biť po hlave. Netvári sa pri tom agresívne, skôr sa usmieva. Mne je to ale nepríjemne, lebo mami na mňa pozerajú, čo som to za matku a ako sa to moje dieťa správa. Snažím sa mu vždy vysvetliť, že to nesmie robiť a ukážem mu ako sa robí "moja, moja", ale nezaberá to. Myslíte, že je to nejaký začiatok agresie, alebo ešte nepozná rozdiel medzi "bitkou" a pohladením? Ako to mám riešiť? Ďakujem.

zuzkanik
26. jún 2013

@demonique Myslím, že ešte nevie rozlišovať medzi pohladením a bitím. Ak doma nemá fyzické tresty (čo si nemyslím), určite to časom prejde, len ho stále musíte upozorňovať, aby to nerobil a ukázať, ako sa to má. Deti sa učia sociálnemu správaniu v kolektíve a naučí sa aj váš syn, ako sa správať medzi deťmi. Mám kamarátky, ktoré riešili rovnaký problém, potom ich dieťa išlo do škôlky, dostalo "nakladačku" od staršieho dieťaťa a bol problém vyriešený. Prajem veľa trpelivosti.

klincek
26. jún 2013

@demonique mozno iba prave zistil, ze rucicky sa daju pouzit aj tak🙂, a pride mu to zabavne-moje baby maju dva a obcas sa tak navzajom tiez tapkaju a rehocu sa pritom🙂.
len dalej vysvetluj-ked napr. tapne teba, zamrac sa, ze sa ti to nepaci, a ked pohladka, usmej sa, akoze sa ti to paci. ale zatial by som si velmi starosti nerobila 😉

rolak
26. jún 2013

@demonique súhlasím s @klincek , nerobí to z agresie,ale že objavil niečo nové,pričom komunikuje s inými deťmi,len mutreba vždy dať najavo,že to nie je vhodnýspôsob komunikácie,ale nerobiť z komára somára. poznámdeti,čo zbožňujú každému zhadzovať čiapku z hlavy a sú staršie...a aj deti,čo sa naozaj pobijú o hračky,lebo si strážia "moje,moje"....podľa mojich skúseností to všetko časom prejde,ale rodičia nemajú také správanie prehliadať....mne ako mame ani nevadí to,že sa dieťatko nezachová vhodne,ale to,že jeho rodič to ignoruje,a to ty nerobíš.

demonique
autor
26. jún 2013

@zuzkanik
@klincek
@rolak
Ďakujem baby, ukľudnili ste ma. Budeme teda ďalej trénovať 🙂

zuzitko74
27. jún 2013

@demonique Naša to tiež občas robila v takom veku a tiež za tým nebola agresia. Teraz už to nerobí, pochopila, prešlo ju to. Chce to len kľud a matky dokonalých detí si nevšímaj, veď ktovie čo budú musieť za chvíľu riešiť so svojimi deťmi ony, potom možno budú trochu pokornejšie a chápavejšie.