icon

Škôlka od dvoch rokov

jani11111111
3. sep 2017

Dobry prosim poradte maly ma 2,5roka a nechce nosit plienky ked mu ju dam da si ju dole ale chodi cikat a kakat kde sa mu chce...nepokaka sa ani nepocika len da dole gaate a je mu to jedno kde...(samozrejme vzdy si nieco gate odnesu)
Nepomaha mu sustavne ukazovat ze sa to na wc robi... zajtra mame ist do skolky a newem co snim robit ...dakujem za rady

Strana
z2
pribinak
3. sep 2017

Skúšala si mu dat malú odmenu ak sa mu to podarí do nocnika ci wc? Napr maly gumenny cukrík?

m_
3. sep 2017

myslis ze sa nam podari ti poradit tak ze dieta zajtra v skolke nepomoci koberec?🙂

jani11111111
autor
3. sep 2017

@pribinak ano 😕

slavinocka16
3. sep 2017

My, sme na tom tiež tak isto.. Asi to chce ešte, trocha čas.. Myslíte, že ju budú ochotní v škôlke prezliecť?

cecilia68
3. sep 2017

@slavinocka16 Prezliecť áno, nenechajú ju mokrú, ale náhradné veci aspoň v 3 balíčkoch.

jani11111111
autor
3. sep 2017

@cecilia68 Prosim a myslite si ze mi ho zoberu do skolky a budu taky trpezlivy ked ja sa ho to snazim naucit dlho a nic???
Mame iba 2,5a bolo povedane ze zoberu jedine bez plienok.

slavinocka16
3. sep 2017

@cecilia68 super!.. Som si aj myslela..u nás na dedine je oficiálne prijatá až od 3.rokov..tak chcem sa ísť popytat do mesta či by ju nevzali aj skôr.. Tak uvidíme.. Dik.

slavinocka16
3. sep 2017

@jani11111111 jasné zober tam plnú tašku náhradných vecí..oni sa už postarajú.. A podľa mňa skôr sa tam naučí.. Lebo bude vidieť ostatné deti 😉

cecilia68
3. sep 2017

@jani11111111 Ja som bola, aj dala cikať, aj prezliekla. A myslím, že väčšina učiteliek určite. Neviem, či ho vezmú, ale plienky už nemá, len sa mu stávajú "nehody", však? A pri ostatných deťoch sa rýchlo naučí, ako spomínala @slavinocka16 , idú cikať väčšinou hromadne 😉

jani11111111
autor
3. sep 2017

No ale co mi povedia ked on sa tam aj pokaka on proste da dole gate a kaka postojacky 😢😢😢 ale doma ho niekedy stihnem dat za zachod ale ked je vonku mi pride ukazat kde urobil beee ak som vnutri v chalupe a on na dvore

katriona1
3. sep 2017

@jani11111111 no když ti bylo povedané, že ti malého vezmou jedine bez plenek tak je to jasné, ty učitelky deti prevléknou, když se jim stane nehoda, ale mají tam dalších cca 20 detí, takže od nich nemužete chtít aby vaši deti odplenkovávali, nemyslím si, že budou ochotné chodit nekolikrát za den utírat loužičky a hovínka, na to nemají čas

terez26
3. sep 2017

Ako sorry som ucitelkou ms,nevies si predstavit aky,,masaker''je na zac.septembra v triede malickych..jeden place cez druheho za maminkou...doobeda 1 ucitelka na 20 deti..a utesuj ich....neviem si predstavit tam dieta este ucit odplienkovaniu...je to podla mna nezodpovedne dat taketo dieta do ms..my sme taketo deti vracali domov...samozrejme stane sa nehoda,nic sa nedeje,ale ucitelka vie hned posudit ci sa dieta pyta...

tamarka9
3. sep 2017

@terez26 ahoj,čítam že si učiteľkou v ms. Moja ide tiež ako 2,5 ročná,no je na mňa veľmi naviazaná. Nemáme starých rodičov,ktorým by sme ju občas dali a tak bola celý čas so mnou. Určite bude veľmi plakať,no ide aj o to,že ona keď sa udrie,alebo tak,tak potrebuje trochu postiskat. Bolo by blbé o to poprosiť pani učiteľku,ze by ju občas takto objala a pritulila. Inak čo sa týka plienky,nemá ju už dva mesiace,pýta sa pekne,ale zase len mňa. Myslím že v cudzom prostredí sa bude báť pýtať,nebude vedieť koho a že sa začne pocikavat. S takým nemáte skúsenosti? Ďakujem 😊

jani11111111
autor
3. sep 2017

@terez26
No preto tu pisem a pytam sa o radu....viem ze to maju narocne...ale on odplienkovany je nechce tu plienku sam si ju da prec ked som myslela ze este nieje nato pripraveny tak som mu ju nasadila naspet ale on ju nechce...

jani11111111
autor
3. sep 2017
katriona1
3. sep 2017

@jani11111111 jak mužeš rict, že je odplenkovaný, to bude až se bude normálne ptát na wc nebo nočník a nebude cikat a kakat tam kde zrovna stojí

jani11111111
autor
3. sep 2017

@katriona1 dobre dakujem aj tak .....mam len jedno dieta a chcela som radu v okoli nemam nikoho skym by som sa tak poradila

katriona1
3. sep 2017

@jani11111111 to je v porádku, on je ješte malý a proste potrebuje svuj čas, na tom není nic špatné, ale bohužel ve školce nebude mít nikdo čas aby ho hlídal kam ciká a kaká a uklízel to po nem, oni ti jasne rekli, že musí být odplenkovaný, zítra ho tam doved, nabal mu veci na prevlečení a oni ti už reknou

saska_tomasko
3. sep 2017

@jani11111111 nám povedali v škôlke, že keby sme sa nenaučili na wc, tak nám ho príjmu s dodatkom, že počkajú pokiaľ si neosvoji hygienické návyky. Ale stihli sme sa to naučiť. Len tiež dúfam, že keď ma tam neuvidí, tak sa nebude báť opýtať sa učiteľky...

ibrunova
3. sep 2017

Nič im nehovor, daj ho do škôlky a basta.. Plienku nemá, takže to je ok, a možno ho pohltí sila kolektívu, tam je to iné ako doma.

zuzka38
3. sep 2017

@jani11111111 ty si mu vzala len plienku neodplienkovala si ho...teraz ju nexce..nebol pripravený..zrejme si to xcela urychlit kvoli skolke :-\ tak uvidis ako to dopadne...

jani11111111
autor
3. sep 2017

@ibrunova dakujem 🙂

xantipa163
Autor odpoveď zmazal
lula26
3. sep 2017

keď sa nepýta , do škôlky by nemal ísť. Ja si myslím, že po pár nehodách ti ho aj tak nechajú doma.

jani11111111
autor
3. sep 2017

@xantipa163 Skusim hned pani ucitelku oboznamim ako to je...snami...ze maly plienku nechce ale sam si cura kde sa mu chce...ale ked je u svagrinej a videl maleho cikat do zachodika hned siel zanim a cikal tiez tak to necham co nam povie pani ucitelka...

terez26
3. sep 2017

@tamarka9 Neboj,ani nemusis ju prosit, to je samozrejmost,jooj co sme sa ich namojkali♡
A co sa tyka cikania,p.ucitelka sa s nimi urcite porozprava,vysvetli atd🙂 cize bude vediet koho sa opytat ;)drzim palceky;)

li_via
4. sep 2017

Je tu niekto, kto dal 2rocne+3mesiace dieta do skolky? Vacsinou pocujem, ze 2,5 rocne ano, ale mladsie nie. Su jasle vhodnejsie?

sumalee
4. sep 2017

Ja som práve preto do škôlky dcéru nedala...tiež má 2,5 a podmienka bola byť odplienkovaný ale ona nie je, čakala som do poslednej chvíle lebo u detí sa môže aj zo dna na den niečo zmeniť ale tak nepodarilo sa tak sme nešli. Každá škôlka to má asi inak ale som celkom zvedavá že čo ti povedia v škôlke, či budú ochotní, aj ked možno by aj boli ale budú mať toho určite veľa..daj vedieť 🙂

elizita
4. sep 2017

@li_via moja bude mat o tyzden 2r5m a dnes nastupila do riadnej skolky. Od 2r chodila do sukromnej,kde bola najmladsia, raz do tyzdna. A uplne super, plakala ked odtial musela (aj dnes pri odchode). V jasliach si ju neviem predstavit, asi by sa tam nudila,preferuje starsie deti, viac sa s nimi zabavi ako s rovesnikmi. Ty asi najlepsie posudis, ci sa ti povahovo dieta hodi viac do skolky ci do jasli. Od starsich sa aj vela nauci.

katriona1
4. sep 2017

@li_via no a hlavne záleží na tom jestli tak malé díte do normální školky vezmou, nekde je problém umístnit i 4-leté deti natož 2-leté a jak už se reší v této téme, školky chtejí aby díte bylo odplenkované, v jeslích to problém není

Strana
z2