Škôlka od dvoch rokov
Dobry prosim poradte maly ma 2,5roka a nechce nosit plienky ked mu ju dam da si ju dole ale chodi cikat a kakat kde sa mu chce...nepokaka sa ani nepocika len da dole gaate a je mu to jedno kde...(samozrejme vzdy si nieco gate odnesu)
Nepomaha mu sustavne ukazovat ze sa to na wc robi... zajtra mame ist do skolky a newem co snim robit ...dakujem za rady
Podľa nového "jaalickoveho zakona" nema c robit dieťa mladšie ako 3roky v skolke.
*co
*jaslickoveho
@li_via Nasa ma dva roky a mesiac a dnes zacala druhy tyzden v skolke.
Ale my sme v zahranici, takze nas sa nejaky blby jaslickovy zakon netyka.
Naschval sme volili skolku, kedze jasle su len do troch rokov. Skolsky rok, v ktorom dieta dovrsi 3 roky este dokonci v jasliach a potom nastupuje od dalsieho sk. roka do skoly. Toto pre nas bolo nepristupne, kedze by v jasliach bola len rok a zase by sme museli zhanat skolku, navykat dieta na novy kolektiv, nove priestory atd. takto bude aj buduci rok nadalej v Tom istom zariadeni.
@jani11111111 ak sa sám od seba nepýta, nemôže ísť do škôlky. Tam ho nikto naháňa nebude, prebalovať tiež nie a ani sa ho každu chvílku vypytovať, či mu netreba.
Syn nastupoval do škôlky v 2,5 rokoch a zvládol to super, ale od 23 mes sa sám pýtal. Na spanie tiež už nemal plienku, no pár detí v najmenšej triede malo plienku iba na spanie, cez den nie.
Skús jasle, alebo súkromné škôlky.

@jani11111111 No asi nadšení neboli. Už som zažila, že prišli rodičia s plienkami, že to je pre dieťa.... hneď ich otočili a vrátiť sa mohli až s osvojenými hygienickými návykmi. T.j.odklad dochádzky.