Snažím sa dieťa niečo naučiť a ono to nechce
Ahojte zakladam temu zufalych mamiciek, ktore sa stale snazia nieco naucit svoje dieta a ono nie a nie.
Nie som velmi tabulkova a moje dieta neskatulkujem, ale uz od narodenia sa snazim ju naucit spat a ona nie a nie.
Snad 2 tyzdne mi zaspavala konecne sama, ked mala az rok a pol a odvted zasa nic. Dokonca stale vymysla.
Nechat dieta vyplakat a zaspi? Nehrozi, preziape mi celu noc. Takze ani to sa nenauci.
Odnaucit v noci nepit mlieko. Ano, hovoria,ze to treba proste pretrpiet par noci a vydrzat, no ale snad nie kazdu noc.
Ono ten rev proste neprestava a je az taky, ze sa mala dusi. To sa neda snad za kazdu cenu.
Takze ani zaspavat sama, ani nejest v noci, ani cez den poriadne spat, a ani to, ze ked sa nieco zakaze tak to plati sme sa nenaucili.
Mate aj vy skusenosti s najakymi takymito pokusmi dieta nieco naucit a ono nie a nie.
Proste ked si nieco do tej hlavicky zaberie,tak sa nevzda a bojuje s vami?
Ja uz fakt niekedy nevladzem z toho vecneho boja a z tych reci, musi sa to predsa naucit, sak kazde dieta sa vie naucit spat a pod.....
Tebe pije v noci mlieko? Tak jej daj caj...no caj mi odprckne so slovami NEPA TAKE a skoncili sme....
@karmelka77 nieeeeee 😉 😉 samozrejme ze nie 😀 , dcerka mala pol roka, ked som otehotnela...netvrdim, ze je anjel, to ani nikdy nebola, ani teraz nie je 😅 , len vela veci nam slo lahsie, tak spontanne. Kubik plakal od prveho dna...prvy rok bol velmi tazky, lebo plakal takmer nonstop a robili sme vsetci okolo co sme mohli, aby bol spokojny ....neakceptoval kocik, ani auto, ani cumel, nikoho okrem mna, velmi malo spaval....bola som naozaj velmi unavena, preto chapem mamicky, ktore sa snazia tento "stav" zmenit a kedze to ide velmi tazko, to dieta z toho musi asi len vyrast, ale samozrejme ho treba ucit vela veci, ako napr byt bez mamy, bez plienky, samo sa napapat, chvilu pohrat, vydrzat v kociku atd....keby bol on prvy velmi dlho vaham a rozmyslam, ci mat druhe, ci by som to opat zvladla a vydrzala a ani by ani nebola chut a cas to dieta splodit...bolo to taktiez jedinecne obdobie, ktore mi vela dalo a nielen mne, mozno aj preto je dcera ovela samostatnejsia, lebo som na nu nemala tolko casu a vela veci musela uz ako mala zvladat sama...Kubko ma uz vyse 3 a pol roka a vela veci, ked si povie ze robit nebude, tak s nim nepohnem...ako napr sam jest a vyskusat ine jedla. kedze chodi do skolky je to dost velky problem, s ktorym uz vyse 2 rokov doslova bojujeme, aby vobec jedol...plienky, spanie sa vyriesilo vekom...toto nie a precitala som zopar mudrych knih ale navod ako nan som zatial nenasla 😉
preto som tiez hladala rady od ostatnych mamiciek, co maju podobne deti a vela mi pomohlo, ked som vedela, ze nie som sama, ze on nie je "zle" dieta
@anicka1981 tesim sa ze pomohlo, aj ked ma netesi ze sa maly tolko budil 😒
@ollski pre toto som od zaciatku presvedcena ze treba vacsi vekovy rozdiel medzi detmi, aj ked najlepsie je ako mas ty aby sa spolu aj skor vedeli zahrat...ja tiez bojujem s tym ze druhe dieta kedy...chcela by som to tak spravit aby Filipko uz mohol ist do skolky ked sa narodi druhe babo...cize tento rok otehotniet🙂) Tym padom bude on uz trochu samostatnejsi a budem sa moct cez den viac venovat mensiemu🙂) Je mi jasne ze sa mi moze narodit druhe take ze nebude spavat, ze bude opak filipka, ale ak ma byt opak aspon bude kludnejsie🙂)) Uvidime co cas prinesie, niekedy sa historia opakuje, kamoska ma dve dcery s odstupom 10 rokov a ani pri jednej prve dva roky nespala...takze ja velmi dobre chapem maminy ktorym deti nespia, a viem ze nie vzdy sa s tym da nieco urobit...ale kamoska mi napr. sama povedala ze tie iste chyby opakovala pri obidvoch ale uz to nevrati...🙂))
@ollski no presne toto co si napisala som chcela napisat aj ja.Ja som tiez citala taky jeden clanok,ze mama mala jedno dieta a ono bolo uplne dokonale,vychovane,pokojne.A vsetci jej hovorili,ze aka je síkovna a ako pekne vychovala svoje dieta.Aj ona bola hrozne pysna na seba a verila ze vsetko bolo iba jej zasluhou.No potom sa jej narodilo druhe dieta,ktore bolo uplnym opakom a nech robila co chcela,nevedela ho naucit posluchat ani nic.Az potom si uvedomila,ze neni vsetko len vychova.To,ze sa niekomu narodi dieta ktore pekne spinka,to neni vychovou.Je to proste take dieta.Samozrejme nechcem povedat,ze vychova nie je dolezita.To v ziadnom pripade.Ale su proste deti,ktorym mozem dookola omielat,vyhrazat sa,alebo nechat vyplakat aj hodiny a nic nepomoze.Kedze aj ja mam neskutocne tvrdohlave dieta,viem o com hovorim.A sto raz som si vypocula,ze to neexistuje ze neposlucha.Treba ju naucit a podobne keci.Alebo ze ved ono si zvykne.Moja ma uz dva roky a dva roky mi place po kupani pri obliekani.Akoze za dva roky si vobec nezvykla 😖
@andrema nechce sa mi citat celu diskusiu...ja len, ze si nevsimaj, ked ti mamicky radia, veci, ktore na tvoje dieta nesedia. nie kazde dieta je od prirody poslusne, nieco sa da naucit, ale aj povaha robi vela. mozno je tvoja mala len taka individualistka a nie je pravda, ze sa nic nevie naucit, sama pises, ze inak je sikovna, takze uci sa dost, ale asi to co sa jej chce 😀 ja napr chodim s malym od roka cvicit s detmi a furt je tam najhorsie dieta, vsetky kludne sdia, pocuvaju, opakuju a moj tam len pobehuje, pisti a proste nebude tlieskat rucickami, pretoze to robia ine deti.. najpr ma to aj trapilo, ale casom mam pocit, ze on je proste taky, ze potrebuje svoju slobodu a casom snad z vela veci vyrastie, ved oni sa nam este velmi zmenia a mozno taka priebojnesia a svojrazna povaha nebude neskor na skodu 😉 Inak moj maly spava teraz s nami, obcas este pije mlieko v noci, na nocnik sa este nepyta, ale ved raz sa vsetko nauci. A ked sa ti niekto chvali co vsetko vie ine dieta, pochval sa aj ty, urcite je cim 😉 😉
@lenocka84 no tejto noci to bolo este horsie, kazde 2 hodiny, pil o 22, potomo pol noci,ale to vypil len neakych 50 ml, takze hladny nebol, a aj tak sa zobudil, no ked sa zobudil o 2 rano, tak som bola v koncoch, neviem co s nim vobec, cim dalej tym je to horsie, nie lepsie,,,,,
@anicka1981 kolko mesiacov ma tvoje dieta?
@zuzanockamt bude mat 7 mesiacov za tyzden 😉 , on je strasne zlate babo, vysmiate, len to spanie, ono nevadilo by mi to, ze cez den vela nenaspi, 2x po pol hodine, ( ked sa da ineme vonku, vtedy pospi hodinku- niekedy 2, alt to je takto len 2 tyzne asi),,, no ale to nocne budenie, posledne 2 noci to je uz zufalstvo, kazde 2 hodiny,, kazde 3 sami zdali vela, a nie to kazde 2, asi s tym ma nieco spln 😀 , lebo neviem co ine by to byt mohlo 😝
@anicka1981 ja som mala tiez vselijake noci, kym bol v takom veku, tiez sa budil velmi casto, mrncal, pytal mlikeo - aj 4-krat za noc ... tym, ze spal pri mne, tak sa ta narocnost trosku eliminovala, nemusela som kazdu chvilu skakat k nemu ... ale boli noci, ked som presedela s malym na rukach a on len tak spal ... treba to vydrzat, vsetko prejde ... pocas dna tiez dlho nespaval, max. polhodinku a dost, preto som ho davala spat do satky alebo nosica, tam spal dlhsie ... a teraz je to uz pohodicka, vydrzala som to a jemu sa krasne vsetko upravilo
@zuzanockamt jaj dakujem 😉 , no tiez spava pri mne na posteli, a satkovala som od narodenia az do 5 a pol mesiaca, lebo v koci nechcel byt, a to sa mi lubilo, rada som ho nosila, lenze teraz aj zima, aby som sa nesmykla a je aj tazky uz ma skoro 9 kg, tak boli noci, ked so sa nemohla na posteli prevratit, tak ma boleli krize, lebo my sme na dlhe vychazdkuy chodili,,, aj 7 km sme presli 😀 inac karsna jesen bola na take vychadzky, no dufam, ze tuto noc to bude lepsie, muz je na dome, prerabame domcek, tak som s malym sama casto,,,, a ano,musim vydrzat 😉 a bude dobre

@ollski nikto nespochybnuje ze kazde dieta je jedinecne...ale mas vekovy rozdiel 1 rok medzi detmi to mi chces tvrdit ze ked si otehotnela s druhym dietatom tak uz si vedela akeho mas anjelika doma v spani atd...a zive dieta cez den ktore neobsedi???🙂))